STOP SHOP – talán mégis felépül


E hét hétfőjén meglepetéssel vették többen tudomásul, hogy Komáromban a Kauflanddal szemközti elhagyatott egykori ipari területen, szinte már erdőirtásba illő fakivágásba kezdtek. Ezen a 35057 m2 területen még a 2007- es tervek szerint egy  egy 9136 m2 beépített területű bevásárlópark épült volna fel . A bevásárlóparkban 374 parkolóhely létesült volna, ebből 18 mozgásukban korlátozott vásárlók részére. A parkban 6579 m2 zöldterületet is kialakított volna a beruházó. Összesen 11 nagyméretű bolt nyitotta volna meg  kapuit- ha az akkori tervek valósulnak meg . A bevásárlóparknak saját körforgalma is lett volna. Behajtani az egykori Hydrostav valamikori főportájának irányából lehetett volna. Az eredeti tervekben márciusi kezdés és augusztusi befejezés szerepelt. Igaz nem 2011, hanem 2008… Izgalommal várom mi is fog történni és mi valósul meg az eredeti elképzelésekből.

Száz új munkahely létesülhet.

[button link=”https://www.komarom.org/dok/stopshop.pdf”]Az eredeti tervdokumentáció 2007[/button]

[nggallery id=90]

42 hozzaszolas a “STOP SHOP – talán mégis felépül” bejegyzeshez

  1. A tulvilágba valo megváltás?Mond hány kasszás no”t ismersz aki a kassza mello”l ment nyugdíjba?Mu”,fény,mu” levego”,ivo rezsim kiiktatása,magán élet kiiktatva,nembeszélve a nem kifizetett tul orák,melyeket még ki sem vehetsz s mindez a minimálbérért!!!!Ember roncs gyárto kontajner,minimálbérért,mond kinek kell?????A városi vájunál lévo” fejeseknek kell,hogy legyen mellékes????Már egészen komikus,hogy annyi az u”zletház a pénzért meg a világvégére járnak a hunnan ritkán jo”nnek vissza!Tudjátok hány ezer produktív ,termelo” ember tu”nt el a ko”rnyékunkro”l???Jobb ha nem is tudjátok!Mindeggyik eltu”nt arra a 100 texkos munkahelre várt mi???Ez a zsarnok kapitalizmus aminek a hullákal,roncsembrekkel teli szekerét tolni ,nem nagy tisztesség!

  2. A multikultik támogatása a helyiek számára mindenképp o”ngyilkossággal ér fel továbbá a modernkori rabszolgaság támogatásával egyenlo”!

  3. Kom-rom megye,nehéz megérteni,hogy az multi kultiban elko”lto”tt pénzu”nk nagyrésze utazik innen????Az áruja meg ide utazik onnan ahun rabszolgaként fillerekért o”sszevarják,o”sszerakják a rabszolgák,pl Indiában,Kínábam.A multikultik szentélyei arra jok,hogy a helyi vájunál állo csapat abbul tud kis kest magának csinálni,hogy idehíjja iket.
    Az,hogy a helyi kistermelo”ket s megélhetésuôket kirtsa az nem számítt!nem a logika,inkább a pénz irányítt mindent!Egyszeru” képlet!Pénz orientált társadalomban,ko”nnyen kiszámíthatsz mindent,fo”leg ha van pénzed és eszed!
    Amugy meg jo”jjenek,mert ha egyszer elfogy acoci píz akkor a romhozok kidrancolhatják,már amíg lessz bennuôk valami!

  4. komáromi – ha itt vásárolunk, akkor a befektetőnek, üzletesnek megéri itt maradni, mert nála költjük a pénzt és nem fog bezárni. Addig pedig idevalósi embereket fog alkalmazni…

  5. Olyan u”zletházakat kellene építteni,melyek az elo”nyo”s feltételek mellett a itlakok itt kitermelt,megalkotott,portékáit árulnák,adomentessen hisz annyi a munkanélku”li u”gyes ember,ido”s akik értékes zo”ldséget,virágokat,élelmiszert,ruházatott,kézimunkával meg tudnának alkotni de minden ellenu”k szoll és ugy van kreálva ez a aljas zsarnok káoszrendszer,hogy az itteni kistermelo”nek ne érje meg!Az idegen meg olcso ,szemét és méreg,akril olajba o”ntot”tt donald kacsa az a jo!!!

  6. Sajnálom, hogy cáfolnak, mert még ha sokan ellenzik is, de pl. a McDonald´s eléggé forgalomnövelő tudna lenni. Gondoljunk csak bele, mennyien mennek Győrbe vagy Tatabányára mekibe és mellette költik a pénzt a plázákban. Nem lenne jó, ha ezen vásárlók legalább egy része itt költené el a pénzét? Nagyobb forgalom láttán jönnének márkásabb üzletek, ami növelné a konkurenciát és vonzaná a vásárlókat, akik még több pénzt költenének el a városunkban…

  7. Micsoda jo minden,nem akarnak dogozni a emberek,mert hát munkábul éllu”nk s nem a pízbul.Az,hogy utazási iroda az munkau”gyi hivatal annak meg o”ru”lju”nk,legalább világot látunk.Micsoda jo ez a kapitalista libero,eszmeisége mindent letarolo.Szaporátlanságunk kiváltság,erko”lcsi zu”llésu”nk lemossa az vasárnapi imádság.Multi kulti parti pénzu”nk az ku”lfo”ldre hatjti,az áru meg kinai, indiai,mivel támogatnunk kell az rabszolga munkát keleten ha már fogyoban vala ez vidéken,nem?Micsodácska nem csak a magán érdek létezik,létezik ám ko”zo”sségi érdek is s e ketto”nek egy szinten kellene mozognia,mert ha az egyiket fo”lé rendelju”k a másik fo”lé,nagy baj j jo”vel az embriség feje , fo”lé!Tisztában vagy azzal,hogy a szétlopott hajogyár és a szétlopott térségbo”l hány ember meneku”lt el és lett fo”ldo”nfutová????Hány ember lett kirtva az zsarnok bolsevizmus,kapitalizmus áltaL????Kik ezen eszmék tétlen,szekértoloi ,nem lessz kegyelem s éri o”ket az természeti elemek rettenetes csapásai!

  8. Komárom, ezt írtad vasárnap: “ÚJ INFO: telek tovább adva TESCO és MC DONALDS épül.”
    Sikerült információt szerezned ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

  9. Kedve Micsoda!

    Ez a mondat amit irt egy nagy hülyeség hogy: aki keres munkát az talál. Az édesanyám másfél éve keres munkát, már jóformán mindenhová beadta és semmi ,az kapja hogy NEM KELL vagy FIATALABBAT keresünk. Ha pedig egy most végzett diák akar munkát vállalni első kérdésük az hogy hány éves praxa van ? És honnan a fenéből lenne nekik praxuk?

  10. Nem értem.

    Nem értem miért csak azt várjátok hogy az állam, ipari park, befektető, akárki… csak úgy ad nektek munkát: “Hello, holnaptol nállam dolgozol! 1000 € havonta nem lesz kevés?”

    Ébresztő, nem olyan világban élünk!

    AKI DOLGOZNI AKAR, TALÁL MUNKÁT ipari park nélkül is. Nekem is sikerült. Nem sírtam a fórumokon. Ha itt nem ment, máshol próbálkoztam. Nem sikerült. Nem baj. Kölcsön vettem egy kis pénzt és tovább utaztam. Pár nap egy nagyvárosban, száraz kifli 3x naponta, internet kafé, hirdetések és hoppá: most otthonról, Komáromból dolgozom egy nagy cégnek és nem érdekelnek az itteni fizetések.

    Szeretem ezt a blogot olvasni, eddig nem szóltam hozzá semmi cikkhez sem – de már egy kicsit unom ezt a retro-szocialista gondolkozást a komáromi emberekben.

    Pont.

  11. A város ko”lcso”nro”l, ko”lcso”nre, ko”lcso”nbo”l ,ko”lcso”nre, de vajo ki és mikor fizeti vissza???????Multi kulti,multifunkcios pénz szivattyu pénze,ku”lfo”ldi zsíros pénz korporáciok zsebébe????Eladott rabszolgák,szalagmunkások, elvették mindenetek,kihuzták lábatok alol a hazátok.

  12. Kednes Winjy 2003 ban kezdtem a Nokiában dolgozni 3 és fél évig voltam ott egész jol kerestem és szerettem a csapatot ezután therbe estem kisfiammal 3 év anyasági után 2009 ben vissza mehettem volna de családi okok miadt ez sajnos lehetetlennek bizonyult nem tudtam pici fiam mellett megoldani a12 orás müszakot mint ahogy azt rengetegen mások is mármint a kisgyermekes anyukák ezután találtam megfelelö idöbeosztásu munkát ami 1 évig tartott sajnos ezután pedig mivel afelmondásomkor a Nokiában azt mondták ha megoldom a helyzetet visszavárnak hát megprobáltam visszakerülni de nem sikerült ez 20010 ben volt nem vesznek már fel a Nokiába embert csak bedolgozo cégen keresztül hát ugy döntöttem megprobálom felvettek 3 honapos szerzödést kaptam de azt sem tudtam végig ledolgozni közölték hogy a szerzödést megszakitják két honap után mert nincs elég munka 30 társammal együdt december 31 edikével felmondták a szerzödést a második honapban ami november volt és dolgoztam mindenszentek napján ami ünnepnap volt 69 ezer forintot kaptam ami nevetséges összeg szoval nem csak ugy ahasamra csaptam tudom hogy aNokiánal aki ugye Nokiás mint ahogy régen én is voltam nem igy keresnek de ismétlem a Nokia már nem vesz fel embert csak bedolgozo cégen keresztül azok meg pár honapos szerzödést kötnek és akkor mondják fel amikor akarják még ha megfelel az ember akkor is ez van ezek tények ez a valoság

  13. winjy- én már több helyen leírtam és éles ellenszenvet is váltottam ki azzal,hogy egy régión beül ha 4 ipari park van, akkor mind a 4-ben azonos, vagy nagyon hasonló lesz a bérszínvonal. Ha nokia 400€ akkor a többi is 400€-ot fog fizetni. A másik oldala a dolognak meg a képesítés. A Nokia nagy mennyiségű képesítés nélküli munkavállalót tud felvenni a piacról. Ők szakképesítés hiányában nehezen kapnának munkát máshol. Esetünkben a Tesco is hasonló munkaadó, hiszen ott is a 8 általános a feltétel. Lehet, hogy 100 vagy 300 ember talál majd munkát, de olyan 100 amelyik másutt nehezebben tudna érvényesülni.

  14. Pár hozzászólással lejjebb írták hogy a Nokiában 250 Eurot keresnek! Ezt az információt nem tudom honnan szedik! Hasukra ütnek vagy hogy?
    7 éve dolgozom a Nokiában de még soha egy alkalommal se vittem haza 250 Eurot! Az tény hogy régebben jobban kerestünk de szerintem most se panaszkodhatunk
    Ha összehasonlítsuk a környék fizetéseivel! 330 euro-nal kevesebbet nem visznek haza, sőt mostanság nem hiszem hogy valaki 400 euro alatt vitt volna haza!
    Másrészt az 1 munkahelynek is örülni kell nem még a 100-nak meg a 300-nak, főleg úgy hogy közben még Komárom is szépül!

  15. Ha nem városi terület, akor elnézést kérek, ezt nem tudtam. IÍgy lényegtelen, amit írtam.
    De azt továbra is állítom, hogy Komáromnak nem kell több iylen üzletlánc, mitöbb, nem is bír el többet, valamelyik tönkre fog menni (persze mivel üzletlánc, így nem becsődölni fog, hanem gazdaságtalanná fog válni), ez puszta matek.

    Csodálom a türelmedet, melyel válaszolgatsz! fogadd elismerésem!

  16. Zoli egy Tesco ha még ráadásul Galéria is az már 300 feletti munkahely + MC Donalds (diákmunka az egyetemistáknak).

    A terület. A hydrostav területét megvette valamikor régen egy befektető és az adta most tovább. Ebbe városnak nincs beleszólása! Ne vádold a várost, mert ő ebbe nem szólhat bele. Ha te eladod a lakásod, akkor abba sem szól bele a város.

    Ipari park kialakítása, közművesítése hatalmas összeg, amelyet csak úgy senki sem finaszírozna meg. Komárom város kasszája ÜRES. Felesleges, megkérdőjelezhető beruházásokra felelőtlenség volna hitelt felvenni. Ezt minden esetben állami támogatásból valósítják meg. Annak feltétele, hogy legyen komoly befektető. Ilyen pillanatnyilag nincs. A hydrostav területe kicsi egy ipari park létrehozásához. Egyébként, meg a térképre nézve látod, hogy közel van Komárom vízbázisához. Vasúti összeköttetése nincs és családi házas övezetben van. Ipari területet jól megközelíthető de lakott résztől távol alakítanak ki. A hydrostav területe nem ilyen.

    Zoli te már láttál Tescot bezárni ?? Egyébként a Hypernova forgalomnövekedést ért el a tavalyi év profilváltását követően.

  17. 🙂
    enyit a 100 új munkahelyről…

    lehet, hogy a tescóban lesz 100 új minimálbéres munkahely, de akkor szabályszerűen valahol meg is fog szünni (a Hypernovára tippelnék). Ilyen kis városban ugyan is képtelenség, hogy megéljen ennyi egyforma szortimentű supermarket. Már most is sok van belőlük…

    1/ Nem az van, hogy inkább 0 mint 100, hanem az hogy 100-al dicsekedni szánalmas. Ráadásul ez nem azért zajlik hogy 100 munkahely létesüljön (ez csak melléktermék), itt megint csak valaki a zsebét tömi, és nem is kevesen, mert ahogy írtad tovább paszzolták, gondolom, így nem a város hozta ki belőle a maximumot, hanem egy magánycég, pedig kéne a pénz, mert pl. az utakon már lehetetlen kikerülni a kátyukat…

    2/ “A legközelebbi vállalkozásra alkalmas terület Gyulamajor-Hetény térsége” Szóval, ami jó a tescónak, meg jó volt a hydrostavnak, az nem felel meg ipari parknak???
    Nevetséges! Ha nincs olyan ipari parkra alkalmas telek, ami megfelel az invesztoroknak, akkor a város felelősége, hogy csináljon egyet! nem vettem észre, hogy az előo testület törte volna magát (bármien téren), A mostani sem alakított eddig semmit, csak jó pénzért veszekednek… 🙁

    KOMÁROM, én így szeretlek!

    🙂

  18. Dél Komárom egy porfészekből lett “gazdag település”, Rév Komárom meg egy “gazdag településből” lett “gazdag képviselők települése”

    Ha ez ” Ez nem feltétlenül rossz” akkor én kérek elnézést! ez a nagy igazság nincs miért elnézést kérni sajnos pontosan igy van

  19. Zoli- az, hogy valaki érdeklődik, még nem jelent semmit. Tény, hogy Komárom városa nem igazán rendelkezik megfelelő ipari területtel. A legközelebbi vállalkozásra alkalmas terület Gyulamajor-Hetény térsége. Ott adott az infrastruktúra. Most gondolkodj praktikusan. Te gyárat nyitnál Gyulamajoron a teherpályaudvarnál. A kérésed Komárom város elutasítja. Nem mennél 200 méterrel arrébb, és Hetényen építenéd meg a gyáradat? A Hetényi ipari parkot érdeklődés hiányában vette ki a kormány a támogatandók listájáról a kormány.

    Még egy szempont. Képzeld el, hogy te vagy a befektető aki gyárat nyitna és 5000 embert foglalkoztatna. Hol építenéd fel a gyáradat Komáromban, ahol nem kapsz semmi kedvezményt vagy Zsolnán, ahol az állam munkavállalónként 3000€ támogatást ad neked plusz 5 évig nem kell adót fizetned. Előbb számolj és csak utána válaszolj. A munkahelyteremtés igenis politika.

  20. az emberek már belefáradtak aszzem és ezért van ez a hozzáállás és igen boldog lennék ha én lennék az egyik akié a munka lehetne viszont ez igy akkor sincs renben és ez a többség véleménye a helyzet már tarthatatlan mert amig a Nokia megbizhato munkahely volt legalább az itt volt a közelben de már nem az az egy pöcegödör kihasználják az embereket 250 euros fizetésért 12 orában és ha Komárnoban lenne gyár a Nokia nem tehetné ezt mert lenne konkurencia igy viszont nincs és kihasználja a rászorulokat amugy örülök valahol a lelkem mélyén a 100 uj munkahelynek és köszönöm az informáciot

  21. Titi- részben igazad van, de a pillanatnyi helyzet az, hogy a kormány nem támogat Komárom környékén munkahelyteremtést. Hidd el ha te a 100 új munkavállakó egyike lennél, boldog lennél! Mindent több szempontból kell megközelíteni. Valószínűleg a bevásárlópark nem a hajógyárból elküldött 50 éves fémmegmunkálót keresi, de az ő leánya már találhat ott munkát. Minden relatív!

    Furcsa a többség hozzáállása a dologhoz. Úgy tűnik Ti inkább arra szavaznátok, hogy egy új munkahely se jöjjön létre! Érdekes megközelítés. Ha nem lehet 1000 akkor ne legyen 100 sem….
    Lehet csodára várni, de az nem a közeljövőben lesz! Szerintem ha 100 ember munkát talál az igenis jó hír!

  22. Azért az is demagógia, ha azt állítjuk, hogy nem akart ide néhány cég települni. volt olyan is, akinek a város nem talált szabad teleket, volt olyan is, ami végül Gyallán épült meg, volt, ami a Nokiának egyenes konkurenciát jelentett volna, ezért nem volt esélye.
    A város igen is tudna ide hozni munka helyeket, csak akarni kéne, még hozzá aktívan, nem csak várni, hogy jöjjön.

    Mindenki azt mond amit akar, ezért kár erről beszélgetni, nem is szólok többet, mert felesleges…

  23. Én is avval értek egyet hogy nem kell több üzlet száz munkahely hüha kitörölhetjük vele a fenekünket mert joval többre lenne szügség méghogy javult a helyzet miota a terv elkészült nem semmi sem javult söt én már 1 éve nem tudok elhelyezkedni mert bár van munka de mindössze 2 vagy 3 honapos szerzödéseket kötnek az emberrel utána mehet isten hirével ha megfelelöen dolgozott is . ebböl nem lehet gyerekeket nevelni. optimista embernek vallom magam ez a helyzet pedig már engem is probára tesz 5 éves kisfiam van és szemen tudnám köpni azt aki meg meri kérdezni tölem nem tervezünk e mégegyet. Hova hogyan ebbe a világba neeeeem. Hiszen egy gyerek mellet sem tudok elhelyezkedni anyasági után mi lenne ha 2 en lennének olyan munkahelyek kellenek amik család barátok 8 orás munkavégzéssel hogy a kisgyermekes anyukák is végre el tudjanak helyezkedni nincs szügség több üzletre ahonnan sokszor éjfélkor járnak csak haza a munkások gyárat Komáromnak ami egyformán foglalkoztat férfiakat és nöket ez kell

  24. Én is avval értek egyet hogy nem kell több üzlet száz munkahely hüha kitörölhetjük vele a fenekünket mert joval többre lenne szügség méghogy javult a helyzet miota a terv elkészült nem semmi sem javult söt én már 1 éve nem tudok elhelyezkedni mert bár van munka de mindössze 2 3 vagy 3 honapos szerzödéseket kötnek az emberrel utána mehet isten hirével ha megfelelöen dolgozott is ebböl nem lehet gyerekeket nevelni optimista embernek vallom magam ez a helyzet pedig már engem iss probára tesz 5 éves kisfiam van és szemen tudnám köpni azt aki meg meri kérdezni tölem nem tervezünk e mégegyet hova hogyan ebbe a világba neeeeem hiszen egy gyerek mellet sem tudok elhelyezkedni anyasági után mi lenne ha 2 en lennének olyan munkahelyek kellenek amik család barátok 8 orás munkavégzéssel hogy a kisgyermekes anyukák is végre el tudjanak helyezkedni nincs szügség több üzletre ahonnan sokszor éjfélkor járnak csak haza a munkások gyárat Komáromnak ami egyformán foglalkoztat férfiakat és nöket ez kell

  25. manooo– a kis lépés is előrelépés. A hajógyár haldoklik, de ez nem a városvezetés bűne. Lehet hogy lesznek elbocsájtások, de legalább új munkahely is létesül. Tudom, nincs a kettő arányban, de irányt mutat. Tudod, hány bevásárlóközpont építése állt le, illetve maradt félbe? Komáromban valami okból a befektető úgy látja, hogy itt az idő újból fejleszteni. Hidd el, általában komoly piackutatás előzi meg az ilyen beruházásokat. Ha nem érné meg, még pihentetnék a projektet.

  26. Zoli amit a városrészek fejlődéséről írtál, így igaz. Ez főként a kormánynak köszönhető. Sem te sem pedig Én nem fogom tudni ezt befolyásolni. A pillanatnyi kormány HÍD tagsággal elvetette a Hetény mellé tervezett ipari parkot, mert nem sikerült abba befektetni vágyót találni.

    Az Ipari parkok létesítéséről soha nem a város dönt. Vagyis ez így nem teljesen igaz, hiszen ipari területté nyilváníthat egy város saját tulajdonában lévő területet, de a befektetők nagyon cselesek. Tisztában vannak azzal, hogy az állam rá van kényszerülve és adókedvezményekkel támogatja a befektetni vágyókat. Adókedvezményt csak az állam adhat! Magyarul, ha a szlovák kormány nem akarja, nem lesz Komáromban, illetve a környékén ipari park soha.

    Ezért demagógia azzal érvelni, hogy a Hydrostav helyén a pillanatnyilag körvonalazódó 100 munkahely helyett lehetne gyár is 1000 munkahellyel. A telek már 5 éve a beruházóé. 2007-ben kiadták az építési engedélyt. Szerintem örülnünk kéne, hogy a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetben épül Komáromban bevásárlópark és létesül 100 munkahely!

    Első észrevételedhez: Dél- új gyógyszergyár, Észak-Stop Shop

  27. hát kell a 100 uj munkahely, de akkor sem jutunk sehova,ha kozben meg tobb száz embert most bocsájtanak el a hajogyárbol. Azt hiszem tobb ember marad rendszeres jovedelem nélkul,és megint csak a a burokrácia és a korrupciojut elobbre,mnega valakinek a valakilye. Mis is eljutunk arra a szintre,hogy a gyazdagok nagyon gazdagok lesznek, a szegények meg nagyon szegények. és éppen mások nyomoruságán gazdagodnak….

  28. Ez az ” úgy alakul a helyzet, hogy Délen munkahelyek keletkeznek míg északon a kereskedelem fejlődik” , igen erős kifejezés…

    Miért alakult így? Valaki így alakította, és minden erővel azon van, hogy ez így is maradjon! És hosszú éveken átt tömi is neki a Nokia a zsebét rendesen (persze nem 1 emberről van szó), és ezt elintézzük azzal, hogy “úgy alakult”.
    Köszi!

    Dél Komárom egy porfészekből lett “gazdag település”, Rév Komárom meg egy “gazdag településből” lett “gazdag képviselők települése”

    Ha ez ” Ez nem feltétlenül rossz” akkor én kérek elnézést!

  29. 100 munkahely jó dolog…
    De ide több ezer munkahely kell, azaz a hydrosztav helyére egy ipari park jobb lenne.
    A 100 munkahely csak akkor lesz ott tartósan, ha az embereknek lesz mit elkölteniük, már pedig nekem nincs (és nekem van munkahelyem).
    Az emberek külföldi munkaválalásra vannak kényszerülve (250€ aprópénzért), ez tarthatatlan!

    Legyenek üzletek, nincs vele gondom, de nincs okom örülni sem nekik, ugyan is attól még nekem (nekünk) nem lesz jobb.
    Mikor lehetett Komáromban utoljára eldicsekedni valkami értelmessel? Nem emlékszek 🙁

  30. Peti- itt 100 ember munkát talál! Száz komáromi család jut rendszeres jövedelemhez!

    Amikor a terv készült 2007-ben munkaerőhiány volt Komáromban. Azóta ez változott és hidd el többszörös lesz a túljelentkezés az új munkahelyekre.

    Lehetünk demagógok és munkahelyként csak a gyárakra tekinthetünk, de az ipari park támogatására a Szlovák kormány NEM-et mondott! Tudomásul kell venni, hogy a következő 4 évben nem lesz új gyár. Egy ilyen helyzetben pozitívan kell fogadni minden munkahelyteremtést. Önkormányzatok nem tudnak munkahelyeket teremteni, legalábbis százas nagyságrendben nem.

    Aki ismeri a Hydrosztav pillanatnyi állapotát, az tudja, hogy üzemanyagtartályok, használt olaj tárolok rozsdásodnak a földben már 15 éve. Ezt is figyelembe kell venni. Ez a térség a város egyik kapuja. Pillanatnyilag úgy néz ki mint egy bombázás után! Ez is kultúráltabbá válhat.

    Tiltakozhatunk minden ellen, de számoljátok ki, hogy ez mekkora veszteséggel jár
    Komárom lakói számára. Vagyis gondolkodjunk pozitívan!
    Pár éven belül megépül 300 méterre ettől a helytől a város új Duna hídja. Még több ember fog megfordulni ebben a térségben. Fontos, hogy milyen lesz az első benyomásuk .

    Van még egy dolog amiről ritkán esik szó. Ez Komárom funkciómegosztása. Ha tetszik, ha nem, úgy alakul a helyzet, hogy Délen munkahelyek keletkeznek míg északon a kereskedelem fejlődik. Ez nem feltétlenül rossz. Dél köztudottan Magyarország gazdag települései közé tartozik. Fejlődik és jelentős megtakarításai vannak. Jók a foglalkoztatottsági mutatói. Ennek ellenére a mai napig nem telepedett meg egy bevásárlóközpont sem . Még az erre készült Lidl sem tudja kiadni üzlethelyiségeit, pedig azok kiválóak. Parkolási lehetőség közvetlenül az üzlet előtt, nagy alapterület, közvetlen bejárat, klíma.

  31. Zoli neked ebbe pontossan igazad van nem lerobbolni kellene hanem ujra beindittani , mert szerintem előbb pénzt kellene keresni és utána költeni

  32. Komárom megye- Tudod sokan csak egy szemszögből közelítik meg a dolgokat. Egy bevásárlóközpontban csak a pénzköltési lehetőséget látják, pedig az munkahelyet is teremt. A Kossuth térre tervezett Aquario is ha megvalósul közel 500 munkahelyet teremtett volna. Mutassatok nekem olyan komáromi vállalkozást amely 500 új munkahelyet tudna létrehozni!

    Te állandó fórumozóként tudod, hogy én az ilyen kis bevásárlóparkok helyett inkább az EGY darab nagy pláza megépítését támogatnám a város szélén pl. Újvári út mellett. Az elaprózott és szétszórt bevásárlóközpontocskák nem igazán jók sem kereskedelmi sem vásárlói szempontból.

  33. Komárom – igazad van, így kell a dolgot nézni. Én is örülök neki, hogy végre történik valami, és aprócska lépéssel előbbre jutunk. Itt az ideje. De most eszembe jutott, hogy milyen sokan “vágyakoznak” ún. pláza iránt. Ha volna akarat és befektető, itt lenne a megfelelő hely a kialakítására. Tudom, most jönnek a kétkedők, hogy nagyon a város szélén van, de minek, de nem kell, de, de, de… Az rendben van, hogy van elég bolt a városban és a belváros már kezd kihalni, de minden rendesebb városban (lassan már kisvárosban is) található “pláza”. Nincs egy olyan hely a városban, ahol el tudnánk tölteni az időt úgy, hogy vásárolunk, nézelődünk az nélkül, hogy autóznunk kellene vagy rossz időben ne fáznánk vagy áznánk el. Miért is kell nekünk mindenben az utolsónak lenni? Az OK, hogy hagyományok, de tartani kell a lépést a változásokkal, fejlődéssel, mert unalmas kisváros leszünk (vagy már vagyunk?), pedig sokkal többre hivatott Komárom!!!

  34. Már van elég hely, ahol a pénzt el tudjuk költeni, most már inkább olyan helyek megteremtésére kéne öszpontosíttani, ahol a pénzt megkereshetnénk!
    Munkahelyeket kérünk, nem üzletláncokat!

    Vagy az talán nem hoz elég pénzt a képviselőink zsebébe???

Comments are closed.