Komárom ismeretlen katonái


Szombat délután 15 órakor méltó keretek közt emlékeztek meg a jelenlévők a Komáromban elesett és itt örök nyugalomra helyezett ismeretlen katonákról.  Horváth Lajos történész szavaival megpróbálta feleleveníteni az akkori Komáromban harcoló katonák körülményeit és gondolatait. Bemutatta a város körüli harcokat, amelyek a híd felrobbantásával zárultak. Dr. Kreft-Horváth Lóránt Komárom Város alpolgármestere Wass Alberettől idézett. Minden felszólaló az embert emelte ki, függetlenül attól, hogy melyik oldalon is  állt. Azt az embert aki már megfáradt és csak haza vágyott. A Komárom koppánymonostori temetőben   két magyar honvéd. egy szovjet és egy német katona alussza örök álmát. A sírokat megáldották Komárom Város történelmi egyházainak képviselői.

A megemlékezésen részt vettek : A Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztériumának képviseletében Horváth Lajos úr a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal Hadisírgondozó és Háborús Kegyeleti Osztály helyettes vezetője. Városunk ukrán kisebbségi önkormányzatának képviselői, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségéről Kérécsanén Dmétro  úr.  Az Orosz nagykövetség katonai attaséjának helyettese Iván Brednyev alezredes úr. Városunk Német kisebbségének képviselői. Városunk Történelmi Egyházainak vezetői, képviselői: Ihász Beatrix evangélikus lelkész, Pados József címzetes apát plébános , Nagy Attila beosztott lelkész , Tyihon görögkeleti püspök úr. A Magyar Királyi Honvéd Huszárezredet és parancsnokuk: vitéz Sándor Zsolt őrnagy Úr. A Magyar Nemzetőrség KEM Egyesülete és parancsnoka v. Bányay István nemzetőrdandártábornokot a Vitézi Rend KEM Főkapitánya. A Vitézi Rend képviselői. A Vitézi Rend Díszegysége és parancsnoka vitéz Dienes Lóránt úr.  Az Első Izsai Huszárbandérium. Egy Jobb Komáromért polgári kezdeményezés és a szervező Endresz Csoport

 

 

[nggallery id=91]

Képek: EJK, Video: Kraliktv

5 hozzaszolas a “Komárom ismeretlen katonái” bejegyzeshez

  1. Fény,ne légy oktalan!Az aki a szu”lo” városát védi,meg az aki messziro”l jo”N,hogy itt rendezkedjen,neadj isten itt berendeszkedjen az ám ketto” ku”lo”nbo”zo” akarat!!!!
    Amugy meg a bolsevik komunista mentes zona alatt épu”ltu”nk a komcsi felszaba-dullás után meg éppíthettu”k mindaszt a dullást amit az égi angol szász légi teroristák,muszkák, okoztak!A Németek magyarországon egy évig voltak Miglen a bolsik nálunk 50évig!. 40 millio embert irtott ki a második világháboru a civil lakosságot is beleszámítva.!!!!A bolsevik rezsim meg 100 milliot!!!Fény te a bolsevik eszmét akarod éltetni????Nagymester leszo”gezte,hogy eszme mentessen kellene megemlékezni az háboru civil ,katonai,honvédo”ire,legyen az Stalingrádba vagy akárhun!!!!!

  2. A pártoskodo politikusoktol mentes o”vezetet kellene kialakíttani a volt határvidékeken ahol a társadalmat szak- emberek vezetik,kik egy o”nelláto rendszerben gondolkodnak az energetika,egészség,élelmezés terén!!!!!!!!!!

  3. Hát igen a Háboruban harcolo,elesett katona,civil lakos embreszámba vételézésére megérhetne az ma embere!Sajnos még ma sem tudják a haza iránti,szu”lo”fo”ld iránti elko”telezetség,szeret,becsu”let természeti erényeiro”l lefejteni az eszmeiséget,mely pecsételi az akkori emberek változo rendszereit,kreált világait.Bárcsak Rév-Komáromban is volna az hatalom felo”li tudati szint mely elnézné,hogy volna igény az efféle szellemi kibontakozásra!Míg tudathasadásban vergo”dik az demokrávia él-állama addig csak melengessu”k a lángot,mely egyszer tisztitto tu”zzé válik!

Comments are closed.