Mi Álljon a Kauflandi Körforgalom Közepén?


Értesüléseim szerint hamarosan kompromisszumos megoldás születhet. A Kossuth téri körforgalomban marad Metód, de cserébe Komárom Városa mégis engedélyt kap egy műtárgy elhelyezésére a város másik végén elhelyezkedő körforgalom közepébe.  A Pozsonyi út-Gadóci út-Jedlik Ányos utca kereszteződéséről van szó, amelyet a többség a kauflandi körforgalom néven ismer.  A körforgalom építésekor-úgy tudom- a hatóságok elutasították Komárom Város azon kérését, hogy elhelyezhesse a város címerét, arra hivatkozva, hogy az befolyásolná a kereszteződés beláthatóságát és ezzel veszélyeztetné a forgalom biztonságát. Kormányok mentek és jöttek. Most úgy néz ki, hogy CM szobor precedenst teremtett. Ha az a hatalmas szobor nem zavarja a gépkocsivezetőket – egyébként el kéne távolítani- akkor a Kauflandnál sem fog senkit zavarni, ha oda a város elhelyez egy műalkotást. Úgy tudom, pillanatnyilag kész elképzelés nincs a műtárgyról, de többen hajlanak az eredeti elképzelés megvalósítására és Komárom Város történelmi címerét látnák ott szívesen. Ez jó megoldás lehet, hiszen ez a város nyugati kapuja. A város címere teljesen semleges megoldás. Nem szabad elfeledni, hogy tervben van a Petőfi utca-Megyercsi utca kereszteződésének  körforgalmúvá alakítása is. Ott már hivatkozhatunk arra, hogy a Kossuth téren szlovák emlékmű áll, a Kauflandnál  a város címere, ezért a Petőfi utcán bizony jogosan látnánk szívesen egy magyar és a városhoz kötődő személy szobrát.

Várom az ötleteket!

Idővel lehet, hogy Komárom lesz a legtöbb körforgalom közepébe állított szobor városa??

17 hozzaszolas a “Mi Álljon a Kauflandi Körforgalom Közepén?” bejegyzeshez

  1. Egy tízméteres Tu”ndér szobra tárt karokkal s fedetlen keblekkel várja s ha tovább megy az a két pap ku”ldé az komromba érkezo”t a mágylyára.

  2. János- az előbb is azt írtam, hogy egyetértek veled, de mint ahogy írtam a megelőzés nagyon fontos. Te csak és kizárólag egy dologra összpontosítasz és közben nem látod a többi lehetőséget (veszélyt).
    A a CM szobor precedenst teremt akkor ez azzal jár, hogy a SzNP elfoglalhatja majd azokat és saját kedvére állíthat oda bármit. Ez megakadályozható azzal, hogy MI foglaljuk el azt ha már az illetékes hatóságok lehetőséget adnak erre.

    Ami a CM szobrot illeti, teljesen igazad van abban , hogy semmi keresnivalója nincs a városban. A hittérítők nem itt lépték át a Dunát. Ez történelmi tény. Az, hogy a szobor elhelyezése erőszakos és hatalomfitoktató módon történt, szintén tagadhatatlan tény. A szobor hírek szerint 5 éves bérleti szerződéssel rendelkezik

    Stubendek csatlakozása a pápai felszenteléshez viszont hatalmas hiba volt! Ezzel a lépésével saját maga alatt vágta a fát.

    Lehet azt csinálni amit te is csinálsz. Harcolsz-sokszor meggondolatlanul- a CM szobor ellen, de nem veszed észre , hogy eközben 3 újabb szobrot állítanak fel.

    Ami a Komáromi Civil Parlamentet illeti, már mondtam, az ötlet jó! A te neved viszont inkább negatívan befolyásolná egy ilyen kezdeményezés megítélését. Pillanatnyilag én jobbnak látom az EGY JOBB KOMÁROMÉRT kezdeményezést. Én úgy látom, ez idővel és a támogatók számának növekedésével átalakulhat egy Civill Parlamenté. Hagyni kell a dolgokat haladni a saját tempójukban. Az EJK környezetében egyre több olyan embert látok, akik akarnak és tudnak is tenni valamit a város érdekében. Az EJK közismerté vált és nem tekint rájuk senki ellenségként / ellenfélként. A dolgok jó irányba haladnak.

  3. Sziasztok.

    ha annyira tenni akartok oda valamit akkor egy szokokutat az semleges lenne minden politikai nezettol, es meg szepen is nez ki. este ki is lehetne vilagitani…. szerintem sok embernek tetszene.

  4. Nézd komárom, számomra csak egy kompromisszum létezik, a szoborcsoportnak mennie kell a körforgalomból és a helyére kell tenni a város címerét, ahogyan már fél éve is javasoltam, aCM pedig mehet a Steiner talapzatra, hisz ők Öregkomáromban sohasem jártak, de a címer minden komáromié, hogyan lehet a kettőt egyszintre emelni? Ehhez bizony nagyon, de nagyon magasszintű megalkuvásra van szükség. Van egy határ, ami alá már nem szabad menni, ha mégis megtesszük, az már nem kompromisszum, hanem gyáva megfutamodás.

    Komárom, a jó kompromisszum, az mindig a kölcsönös tisztelet mellett születik meg. Minden más csak diktátum lehet. Nekünk Trianon diktátum (legalább is nekem az), a szlovákoknak, meg a megalkuvű magyaroknak békeszerződés. vajom a CM féle kompromisszum, megint nekem egy diktátum lesz, nektek pedig kompromisszum. Ezek után bizony jó, hogy egy komáromi sem állt ott január 13-án mellettem, akárcsak július 2-án sem, mert valahogyan nem egy idősíkban élünk, én jelenben, ti pedig egy más párhuzamos dimenzióban, ahol magyarok nincsenek, nem is voltak, csak hatalom, pénz és hazudozás van. Az én írásomat, javaslataimat a városházának nem közölted le. Most már megértem miért, mert két különböző térben szépen elbeszélünk egymás mellett.

    Tudod az értékrendetek valahogy nagyon zavaros, mert a múltat, amihez semmi közötök nem volt, azt képesek vagytok egy megfelelőképpen rendberakni, értelmezni, de a jelenben ez valahogy nem megy. Itt marad a fájdalmas mellébeszélés, a tudatos emlékezetkiesés filozófiája.

  5. Olvasva az írást és a hozzászólásokat, csak egy dolog jut az eszembe.

    Vakok és gyávák vagytok. Ha lepisálnának benneteket még azt is megkösszönétek és kompromisszum gyanánt a heti lepisálást helyet a havit már elfogadnátok. Ha Márai látná, hogyan reagáltok, viselkedtek, hogyan éltek kétszer is meggondolná, azt amiért küzdött,a miben hitt.

  6. Nem lehetne,hogy inkább valami cégeket,üzemeket,megélhetést hozna végre a városba valaki?Ez a szobormizéria már tényleg sok lesz!!!Abból sajnos nem lehet megélni…..:(

  7. Boldoghy Olivér ötlete a legkirályabb. Én is erre szavazok, éljenek a vezérek. Azok még másfajta emberek voltak, mint amilyenek manapság léteznek. Nem mentek a bankba kölcsönért, hanem megszerezték maguknak, ami kellett. :o) Álljon a körforgalomban az apa és fia lovasszobra példaképül a mai nemzedéknek…

  8. Ausztriában rengeteg körforgalom van. Emlékmüvel. szoborral. Még sosem sikerült felhajtanom a szigetre! Elvonná a figyelmet…? Ááá!

  9. Tudom, ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, de:

    Ha már bárkifia, jövő-menő szobrot kaphat a városban, vajh mikor kapnak egy lehetőséget Komárom alapítói? Én Ketel és Alaptolma vezérek szoborcsoportjára szavazok …

  10. Elmúlt nyolcév Komárom város vezetöjének képe,hogy a város polgárai sose feledjék, ki tette padlóra pofátlanságával diletalizmusával a szebb napokat is megélt,látott várost!!!

  11. Hi!
    ÁÁÁ én úgy vagyok a szobrokkal hogy tiszta felesleges semmi hasznuk belőle,potyára kidobott pénz….inkább az ovikat felújítani vagy fákat kellene telepíteni ezen a pénzen.Na ha már mégis lesz szobor akkor valami hajó lehetne ott mivel arról híres Komárom.De én inkább fákat ültetnék oda.:)
    üdv.gomba

Comments are closed.