Jókai-díj 2011 – Meghívó


Az idén ötödik alkalommal kerül átadásra a 2006. júniusában alapított Jókai-díj. Alapítói : a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület (Rév-Komárom)  és a  Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottsága (Budapest). Az ez évi pályázat témája : „Széchenyi István, a nemzet lámpása” volt. A beérkezett pályaműveket a témát jól ismerő szakemberek bírálták el. A bírálóbizottság döntése alapján a Jókai-díj mellett egy arany díszoklevél, három díszoklevél és egy oklevél kerül kiosztásra.

Az ünnepélyes díjátadásra 2011. február 19-én, 14.00 órai kezdettel, Jókai Mór születésnapja előtt tisztelegve kerül sor Rév-Komáromban,a Duna Menti Múzeum dísztermében. A Jókai-díjas szerző Jókai Mór kezének márványlapon elhelyezett festett gipszmásolatát veheti át. A műsorban fellépnek : Bertók Tibor, ifj. Bertók Tibor és Kovács Mónika, hegedűművészek. Bevezetőben Jókai Mórról, születésének 186. évfordulója tiszteletére Kustyán Ilona emlékezik meg. Az ünnepi megemlékezés és díjkiosztó után a résztvevők megkoszorúzzák Jókai Mór szobrát.

Az alapítók, az idén megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány Jókai Emlékbizottsága a díjátadási ünnepségen hirdeti meg a következő évi pályázatot, melynek témája ekkor kerül majd nyilvánosságra.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.