Így parkolunk mi, Komáromban


Köztudottan hatalmas parkolási gondokkal küzd Komárom mindkét városrésze. Egyszerűen sok a jármű és kevés a hely. Több megoldási lehetőség is felmerült, de a mai napig pénz hiányában egy olyan sem valósult meg amely érdemben javított volna a helyzeten. Talán erre talált megoldást egyik polgártársunk, aki a minap a Kelemen László utcában a kerékpártárolón próbált meg parkolni. A fotósorozatból ítélve nem kis feltűnést keltett a járókelők körében. Szerencséjére több jó erőben lévő fiatalember is a segítségére sietett és leemelték gépkocsiját a kerékpártárolóról. A szemtanúk elmondása alapján, folyamatosan azt hangoztatta, hogy nem látta az akadályt… A sors érdekes fintora, hogy épp egy látszerész előtt “akadt horogra”. A fotósorozat többi részét a gépjárművezető személyiségi jogaira való tekintettel nem teszem közzé. Köszönöm a képet!

12 hozzaszolas a “Így parkolunk mi, Komáromban” bejegyzeshez

  1. Idegen érdekeltségu” Cseh cég 70 százalékát elviszi az káoszparkolásbul a városlakoktol és az ko”rnyéken éllo”k zsebibu”, akik csak tengo”dnek a pénztelenségtu”l és bukdácsolnak a kapitalista szeretetalapu -káosztul!

  2. Amíg közterületen vagy a nyilvánosság számára nyitott magánterületen alakítottatok ki parkolót addig annak használata mindenki számára engedélyezett. Ha a parkolót megveszitek, kibérlitek és ezt táblákkal is jelölitek, akkor is kérdéses, hogy ki használhatja azt. Lehet rendszám alapú RESERVÉ, de ez új kocsinál ismét gondot és kiadást jelentene, bár ez a módszer volna kétségtelenül a legegyértelműbb. Ma megnéztem az említett parkolót és tényleg murvával leszórt területről van szó amellyel a parkolóhelyek száma megnőtt, viszont így sem megoldott az összes ott lakó parkolása.

    Nem akarok jósolni, de sajnos előbb vagy utóbb nem a szomszédos utca (CSEH) lakóival fogtok vitázni, hanem saját lakótársaitokkal. Egyszerűen nincs annyi hely, hogy mindenkinek jusson. És itt van a kutya elásva. Előbb a két utca vitázik, majd a két lépcsőház fog hajba kapni egymással. Végül pedig a lépcsőházak lakói. 20 parkolóhelyet nem lehet 46 lakás közt igazságosan elosztani.

    Van ennél rosszabb arány is. A II/Udvaros utca ott két tömbre -ha jól emlékszem 10 lépcsőház- 4 parkolóhely van felfestve. Az utcákban mivel azok hivatalosan szervízutak , tilos megállni, így parkolni is. Csak a játszótéren (fű) és az egyik szélesebb szervízút egyik oldalán parkolnak az ott lakók. Ez azt jelenti, hogy a parkoló autók mellett már a kukáskocsi is félig a füvön tud csak behajtani. Ezeket az anomáliákat kell előbb megoldani,amíg az ott lakok nem mennek “vasvillával” a Klapka térre.

  3. Nem tudok róla,hogy szabályt szegtünk volna,mert hivatalos engedélyt kaptunk a várostól,mert kérvényeztük a parkoló kialakítását,viszont ezt a megoldást engedélyezték a fűtésrendszer végett,vagyis a vágott köves módszert,no persze a saját költségünkre.

  4. Apanyakn- tudod elméletben igazad van, de gyakorlatban szabálysértések halmazát követted el. A “kisajátított” parkolóhely köztulajdon, tehát elvetted valaki valamiét. Mivel ezt zöldterület kárára tetted így környezetkárosítást is elkövettél. Építési engedélyed sincs, ez a harmadik kihágás. Feltételezem, hogy a parkolóhely nem felel meg sem az uniós sem a nemzeti előírásoknak -ez már a negyedik.

    Ne érts félre, én értem és tudom miről van szó, de aki eléd parkol az nem követ el semmilyen szabálysértést, hiszen közterületen és szabályosan parkol, mert azt ott tábla nem tiltja. Te is a jobb helyet választanád.
    Megoldás kell, de ha az Építész és a Cseh utca lakói egymás gumiait fogják kiszúrni akkor mi lesz a következő lépés, falat építünk a két utca közé?? Az építész(páratlan) csak a CSEH utcán át közelíthető meg. AZ együttélés , a városi lét a kompromisszumokon alapszik.

  5. Szerintem ez gerinc kérdése,nemá hogy azért lett lekövezve kialakítva a parkoló mert unatkoztunk! és akkor miért nem állt ide senki mikor még nem volt megcsinálva?? Félt,hogy a füvön megbirságolják,? Mert mi egypáran fizettünk,( büntetést) s azért mondom,hogy ez gerinc kérdése,néhányan csak azért parkol itt,mert ugyan van a blokkja előtt hely csak itt jobb mert nincs a főút mellett,vagy pedig azért,mert eldugottnak hiszi!

  6. Joey- sajnos a gond a helyhiány. Rossz tervezés, 43 lakásra max.10 parkolóhely. Ha jól emlékszem ez az arány a Stavbárov környékén. Ennek ellenére ennek a duplája parkol a tömb előtt a járdán, de mivel az utca lényegében zsákutca az ott lakókat nem zavarja. Elfogadták egymást és együtt élnek ezzel a helyzettel.

    Gond akkor kezdődhet, ha a rendőrség egy utasítás hatására (jogosan) elkezdi bírságolni a szabálytalanul parkolókat. A pillanatnyi helyzet a kölcsönös megértésen és szemhunyáson alapszik. Viszont ha az összes közlekedési szabályt be kéne tartani, akkor nem tudom még elképzelni sem, hogy hol állnának az autók….

    Ezen változtatni kell, de parkolóházak építése bizony pénz kérdése. Egyébként épp a Vajda úr által említett Stavbárov sarkán van parkolóház építésére alkalmas terület . A “nagykémény” melletti egykori széntároló, illetve annak helye erre a célra használható volna.

  7. Zoltán, amiről Ön beszél az a farkastörvény. El kell hogy keserítsem, de amíg Önök nem vásárolják meg (akár a lakótömb) azt a területet, addig biza az parkol ott, aki csak akar, és igen, az ablakból kell mindezt végignézni. Kb. 2 hónapja álltam meg egy ismerősnél itt Komáromban, a lakótömb előtt leparkoltam egy NYILVÁNOS parkolóban, mire kiértem két dühödt nyugdíjas fogadott hogy mit képzelek hogy ideparkolok ez az Ő helyük, a lakótömb parkolója. Nos, ez sem táblával sem felfestéssel sem egyéb módon nem volt jelölve és mint ahogy a “beszélgetés” során kiderült ezt ők csak úgy gondolják hogy az Övék. És akkor hadd ne mondjam hogy az egyiknek egy kisebb bicska volt a kezében, el nem tudom képzelni hogy találom a gumijaim ha 5 perccel később érek le az autómhoz.

    VÁROSBAN ÉLNI KOMPROMISSZUMOKKAL JÁR!!! Ezt a sok faluról beköltözött ember nem képes felfogni, megérteni. Önöket senki sem kérte hogy készítsenek parkolót (egyébként ha földmunkákat is végeztek, esetleg betonozást jelzem: JOGELLENESEN) akkor számolhattak volna vele hogy oda mások is parkolnak amennyiben az nem az Önöké. És még egyszer mondom csak azért mert a házuk előtt van és akár Önök alakították ki attól az még nagyon de nagyon nem saját tulajdon a parkoló(hely): KÖZTERÜLET.

  8. Zoltán-hol van ott új parkoló? Páros vagy a Páratlan Stavbárov? Ha jól tudom, szerdán lesz a tömbben lakógyűlés (stavbárov 2-4). A közös képviselőn kívül jelen lesz a lakásszövetkezet képviselője is. Amennyiben saját tulajdon (tulajdoni lappal , építési engedéllyel bizonyítható) úgy ezt az állapotot táblával jelölve az ott jogosulatlanul parkolók rendőri segédlettel eltávolíthatók.
    Én nem tudok róla, hogy ott lenne magántulajdonban engedéllyel épített parkoló, maximum a lakók, mint ahogy te is írtad saját költségen “kisajátítottak” közterületet parkolási célra. HA tévednék, elnézést!

  9. PARKOLÁS-KÉRDEZNI SZERETNÉM,HOGY MI ITT A STAVBÁROV UTCÁBA,HIVATALOSAN SAJÁT PÉNZÜNKBŐL,ÉS ERŐNKBŐL KIBŐVÍTETTÜK A 6 PARKOLÓHELYET MÉG KB.15-TTEL ,DE MÉG ÍGY SEM ELÉG,MERT MOST MEG A KÖRNYEZŐ BLOKKOKBÓL IDE PARKOLNAK,MONDVÁN MINDENKI OTT PARKOL,AHOL AKAR.MIT TEHETÜNK,MI ÉPÍTETTÜK MERT NEM VOLT HEJ PAKOLÁSRA,MOST MEGINT NINCS MERT JÓ PÁR SZEMFÜLES IDEPARKOLTA AUTÓJÁT,AMI SOKSZOR HETEKIG EL SEM MOZDUL INNEN,S NEKÜNK MARADT MEGIN A FŰ,VAGY A SÁR,VAGY A HAJÓS ELŐTTI KÖZTERÜLET,ÉS CSAK NÉZÜNK,HA SAJÁT LAKÁSUNK ELŐTT VIGYOROGVA MÁSOK PARKOLNAK!

Comments are closed.