Közrend kontra környezetvédelem


Tegnap délután megválasztották Komárom Város Északi testületének képviselői a szakmai tanácsadó bizottságok tagjait. Az egyik bizottság a természetvédelmi és közrendi. A 12 fős bizottságban értesüléseim szerint az elnökön kívül csak egy olyan szakértő kapott helyet aki a közrend helyreállításában illetve megtartásában szeretné tanácsaival segíteni a testületet. Azon kívül, hogy elvárható lenne a hat-hat arány elgondolkodtató az is, hogy a legtöbb lakossági panasz épp a közrendet, a közbiztonságot  érinti. A panaszok kisebb mértéke kapcsolódik a környezetvédelmhez. Választott képviselőink döntését természetesen tiszteletben kell tartani, de érdemes elgondolkodni. A választási kampányban nagy szerepet játszott a parkolási probléma. Minden Komárominak vannak sajnos negatív tapasztalatai e témában. Ennek a megoldásán a bizottság elnökén kívül csak egy szakember fog szakmai tanácsaival dolgozni. Több panasz merült fel a Városi Rendőrség működésével kapcsolatban, ennek  működtetési és szervezési és állománybeli változtatásait szintén két szakember próbálja meg rendezni. Én igazán nem vagyok híve a rendőrállamnak, de a rendfenntartás a folyamatos közlekedés biztosítása, a közbiztonság mind olyan terület amelyhez egy egyetemi végzettségű rendőr jobban ért.  Már én is rámutattam több közlekedésszervezési anomáliára a város területén, amelynek megoldása csak az állami rendőrökkel együttműködve megvalósítható.

Lehet kicsit populistán hangzik, de a környezet védelme a közrenddel kezdődik. Az embereket rá kell nevelni arra, hogy a szemetet a kukába dobjuk (akár bírsággal is) és nem azt kell elemezni, hogy a parkban összegyűlt kutyagumi milyen hatást gyakorol a természetre! Olyan városban , ahol az anyukák nem merik levinni a játszótérre gyermekeiket mert a homokozó és a játszótér tele van kutya ürülékkel, ott rendet kell teremteni!

Nem tudom, érdemes volna-e megszavaztatni az olvasókat arról, hogy melyik a fontosabb, a közrend vagy a természetvédelem. Biztos vagyok benne, hogy a közrend győzne.

2 hozzaszolas a “Közrend kontra környezetvédelem” bejegyzeshez

  1. Leváltani a zsíros nyugdíjat szedo”, bársonyszékmelengeto”, barátfonyogato, detská políciásokat! Uj ,Izmos,ero”s és okos városi polcosokat akik elegánsan vannak felszerelve és megfizetve!!!!!!Huszárruha se lenne eldobni valo,meg kardlap!!!
    Ja ,mikor lessz a állás válogatás és hol?????

  2. Tegnap sajnos javarészt (ha nagyon elegánsan akarok fogalmazni) politikai, nem pedig szakmai döntések születtek, tisztelet a kivételnek … Paradigmaváltás? Majd MÁSKOR … ha valaha egyáltalán …

Comments are closed.