Dirt-Skat pályát álmodtak Komáromban


2007-ben elindult egy álom, hogy a Kassák Klub bringásainak saját pályájuk legyen, ahol biztonságosan, szervezetten tudjanak sportolni. Az önkormányzat 2007-ben adott nekik egy területet a Vízmű mögötti „réten”, ahova megépítették az első pályájukat. Sajnos, mivel ártéren van a terület, a víz elmosta az első próbálkozást. 2009-ben a Lidl építkezése folytán, sikerült megállapodni, hogy a kitermelt földet, a pálya építésére felhasználják. A munkát a fiatalok saját szabadidejükben, önszorgalomból megcsinálták, de sajnos a víz újra elmosta az egészet. A tavalyi Komáromi Napok keretein belül a Monostori Erődben saját programmal szórakoztatták az érdeklődőket. Az Erőd Ride-on kipróbálhatták az indulók az ügyességüket. Olyan jól sikerült, hogy 2011-re újra meghívták őket! Sőt! Valami sokkal több van kibontakozóban. Varga István a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója befogadó nyilatkozatot tett arra, hogy a Buzás Tamás vezette FBI az új pályát a Monostori Erőd tulajdonában lévő területen a parkoló, és a lovarda közötti részen építhetné meg.

Mi az a Dirt-Skat pálya?

Olyan földből, és mesterséges elemekből épített ügyességi pálya, ahol különböző és nehézségi fokozatú pályarészeken kerékpározhatnak a két kerék kedvelői. A kép az sokkal beszédesebb, és aki próbálta már az tudja, hogy sokkal izgalmasabb. 🙂

Mit jelentene ez Komáromnak?

Kevesen tudják, hogy elindult egy európai szintű kezdeményezés, ahol meg akarják valósítani, hogy kerékpáron át lehessen szelni az öreg kontinenst. Komárom az EuroVelo 6-os útvonalának a része, ami az Atlanti óceántól, a Fekete tengerig húzódik. Ennek köszönhetően elkészült az Erőd körút, ahol kerékpárral körbe lehet járni a várost és a 3 erődöt. Egy Dirt- Skat pálya építésével Komárom a kerékpárosok fellegvára, stílusosan fellegerődje lehetne. Hozzákapcsolható szolgáltatásként, ifjúsági szálló építés, kerékpár szerviz, büfé és sok más szolgáltatás kapcsolható, megvalósítható. És ne feledkezzünk meg a legfontosabbról. Komáromban kapnánk egy új egyedülálló sportolási lehetőséget. Sajnos a fiatalokat az Internet elől, csak olyan dologgal lehet kimozdítani, ami igazi élményt, kihívást jelent számukra. Lenne egy közösségi hely, ahol találkozhatnak, ahol együtt lehetnek, ahol figyelnek egymásra, ahol mozognak, és aki komolyabban gondolja, versenyre  készülhetne. Ezt mind a fiatalok, mind a szülök „lájkolnák”.

Mi kell a megvalósításhoz?

A pályához a területet a Monostori Erőd Nonprofit Kft. biztosítja. A pályaépítéshez a terveket, az ajánlatokat, a napi teendőket Buzás Tamás végzi és irányítja, a kivitelezéshez a Kassák Egyesületnek 25-30M Ft-ra van szüksége. A pályázati anyag elkészült, és a napokban eljut a városi önkormányzathoz is.  Személy szerint a szja 1%-nak a felajánlásával sokat tehetünk a városért, az egyesületért, és, hogy az álom, amit a gyerekeink, barátaink megálmodtak megvalósuljon!

Kassák KSE adószám:
19143736-1-11

Számlaszám: OTP Komárom 11740030-20022291-00000000

Szerző: Laca

Egy hozzaszolas a “Dirt-Skat pályát álmodtak Komáromban” bejegyzeshez

Comments are closed.