Hogy tetszik a karácsonyi belváros?


Többen felvetették, hogy meg kéne kérdezni Komárom város lakóit arról, hogy elégedettek-e a belváros díszkivilágításával.  Dobi Ákosnak  köszönhetően -aki fényképezőgépével járta a belvárost- most lehetőségetek nyílik véleményetek kinyilvánítására. Nézzétek a képeket és szavazzatok! Bízom benne, hogy a város  új vezetése figyelembe veszi majd a Ti, a választók véleményét. Akinek kedve van, írja le néhány mondatban, hogy mit csinálna másként.  Az elmúlt hét tapasztatlata, hogy a Betlehem elmaradhatatlan része a karácsonyi belvárosnak, hiszen ennek hiányát több panaszos email is jelezte. Szerencsére  képviselőink is figyelnek és gyorsan reagáltak. Bercus,Tamás  köszönöm!

[poll id=”8″]

Keszegh Béla, önkormányzati képviselő kérdése:

[poll id=”9″]

[nggallery id=70]

15 hozzaszolas a “Hogy tetszik a karácsonyi belváros?” bejegyzeshez

  1. Gazdaságilag szűkös, nehéz idők…..ha-ha-ha. Elég csak a választási kampányra szánt összegeket megbecsülni-soha ennyi pénz nem lett elköltve a nagy semmire, mert ugye a nevető harmadik nyert végül. Ha az a sok lokálpatrióta vállalkozó nem ezeket a balfácánokat támogatta volna, hanem az üzletére, neadjIsten vásárló és turistacsalogató látványosság rendezésére költötte volna a pénzét, most ezt a kérdést nem kellene feltenni. Arra persze rögtön az összes képviselő elő tud jönni ötletekkel, hogy mire költsék a közös pénzt, s mire nem. Egy kibővített díszkivilágítás jövőre is szemet gyönyörködtet majd. A bekerült képviselők többségét meg lehet már fél év elteltével se látjuk majd szívesen. Ha választanom kell, akkor inkább a díszkivilágítás.

  2. Fürkész- A déli elkerülő folytatása szükséges. Ha jól tudom még Füzitöt is elkerüli délről. Tehát Szőny, Molaj is teljesen tehermentes lehet.

    M81- létező terv. Völner Pali komáromiként és államtitkárként nyomni fogja a megépítését. Ez az autóút Székesfehérvár-Nyitra, Észak-Dél útvonal lesz. Ezt mindkét ország támogatja. Hogy konkrétan melyik pontban tudná átlépni a Dunát? Kérdéses, de ha jól tudom már vannak most is fenntartott parcellák erre a célra a városrendezési tervben Szőny térségében. Az autóút forgalmat nem fogják a belvárosba (1-es út) terelni.

  3. Kedves komárom, te sem gondolhatod komolyan, hogy az elkövetkező 50 évben a harmadik is meg fog épülni, de a rossz másodikkal többet ártunk, mint hasznunk lehetne. Hamarabb kell egy új vasuti híd harmadiknak, mert a mostani hamarosan le lesz zárva, már most is korlátozva van a forgalom. Tehát egy keleti mostan, majd egy nyugati vasúti, amit össze lehetne kötni ez közutival is, van rá példa. Ez lenne nekünk jó. Délnek mindegy az elterelő útjuk úgysem a városon keresztül fog zakatolni. DE!!! Északon a beigért nyugati hídhoz a 3km elterelőút vághíddal sohasem fog megépülni, abból a pénzből lehet egy kombinált vasuti és közuti híd, csakis így lehetne a két plussz hídat kilobbizni.

  4. A híd két partot köt össze, két érdeket kell egyeztetni. Dél-Komáromban elkészült a (dél)-nyugati elkerülő út, a végén ott az Ipari Park (Nokia) is. Ezek után mi érdekük lenne a teherforgalom Komárom-Szőny lakóövezetének közepébe irányítása és a tranzitforgalom Mártírok útjára (főút) terelése??

  5. János- ez egyszerű matek. Most van egy közúti hidunk. Lehetne három, de te azért harcolsz, hogy csak kettő legyen. Szerintem a három mindig több mint a kettő.

  6. Akkor lehetne megtorpedózásról beszélni, ha már véglegesen eldöntött téma lenne, a nyugati és már el is kezdték volna megvalósítását. Én azt mondom, ameddig van esély egy jobb megoldás megvalósítására, akkor azért küzdjünk. Tőlem azt ne várd, hogy csak azért örüljek egy rossz dolognak, mert lesz, lehet. Én a jó megoldásoknak vagyok a híve és a nyugati az rossz megoldás, szerintem a keleti megoldást ugyanabban az idő térben meg lehetne valósítani, mint a nyugatit. Marek nemrég azt nyilatkozta ő szerinte a híd építkezése hamarabb, mint 2014-ben nem indul be.

    Nézd az élet megtanított rá mindig a maximumra kell törekedni, hogy egy jó elfogadható megoldás születhessen.

    Én is örülni fogok egy új hídnak, csak azt mondom, hogy az keleten legyen az első, ami olcsóbb és jobb a városunknak délnek pedig mindegy lehetne, de legalább is nem tudnának olyan érveket felsorolni, ami a nyugatit helyezné előnybe.

    már sokszor leírtuk miért a keleti a fontosabb és miért jobb a városnak, pl. nem kell északi elkerülő út sem a zöld zónán át, sőt a város utai megkímélődhetnének és szmogmentesebbek is lehetnénk. rengeteg érv szól a keleti mellett, de a nyugati mellett egysem.

  7. Bószajános- félre értesz! A keleti híd eldöntött tény már 5 éve szerepel a tervekben. M7-et köti össze az M1-el az M81, amely keleten átlépi a Dunát és tovább halad Nyitráig.Csak megépítésének időpontja kérdéses. (Székesfehérvár-Komárom-Nyitra) A nyugati híd jó irányba tart. Miért nem örülsz annak, hogy két hidunk lesz? Miért akarod folyamatosan megtorpedózni az egyiket??

    Nem a fejlődés a cél? Minél több hidunk lesz annál fontosabb közlekedési és logisztikai központtá válhatunk. A vasutat kell még fejlesztenünk.

  8. A híd még nem eldöntött, szerintem a keleti olcsóbb és jobb megoldás. A szlovák kormány még nem hozott döntést. Én ezen nem változtatok, mert sokkal jobb, mert az északi elkerülő út nem lesz sohasem. Te véleményedet is szeretném megtámogatni, régebben írtad, hogy legyen kettő híd északon, OK legyen, de az első keleten, ez fontosabb, majd jöhet a nyugati. nem lehet egy rossz megoldást csak azért támogatni, mert többet beszéltek róla kormányszinten, egy döntést logikus magyarázatokkal könnyen meg lehet változtatni, még a magyar oldalon is. Látjuk mi zajlik manapság MO-ban végre lesz új alkotmány, kettősállampolgárság stb. Ha nem nyert volna Fidesz mégcsak téma se lenne, tehát meglehet rossz döntéseket változtatni, csak megfelelőképpen kell tálalni és lobbizni a jobb megoldások érdekében. A hetényi iparipark nem megoldás, annak valahol a teherpályaudvar mellett kell lennie.

    ezekkel a témákkal is fogok foglalkozni a heti felvetéseimben. majd fél év múlva visszatérhetünk rá, hogy mit sikerült megvitattatni, átültetni és ezáltal jobbá tenni a közhangulatot, életterüket, öregkomárom élhetőségét javítani

    Első a a szlotaféle sírkő lesz, majd a honlapon olvashatod a bemásolt levelek tartalmát és a válaszokat is. Január első felében írom meg az elsőt.

  9. Komárom: Bósza János- mikor és hol teszed fel a Slota kövét érintő kérdésedet?

    Azon a honlapon lesz hetente (így tervezem) Komárommal kapcsolatos kérdésfelvetés. Írásban mind beadom, úgy ahogyan a körforgalommal kapcsolatos kifogásainkat.

    Ha írásban lesznek beadva, akkor a városháza köteles válaszolni, ha pedig a kérésben az is szerepelni fog, hogy a képviselők foglalkozzanak a témával, akkor kötelesek azt megvitatni, szavazásra bocsájtani. Ha mégsem történik haladás az ügyben az az adott témában minden válasz és döntés be lesz szkenelve, írva.
    Évente kb 50 javaslat, felvetés a célom, a válaszokkal azon a honlapon fel lesznek tüntetve. Ott semmi más nem lesz csak az egyes témák feldolgozása, hogy áttekinthető anyagot kaphassunk, legyen mit majd négy év múlva megvitatni, mit csináltak a képviselőink, a polgármester.

  10. Bósza János A keleti híd eldöntött tény. Ezt már többször megbeszéltük. Szerepel mint az UNIÓ mint Szlovákia, mint pedig Magyarország hosszútávú fejlesztési tervében. Ez már nem vita tárgya.

    Ipari park- Hetényi park tervben van. Szerintem Komárom városában ilyen célra értékes telket pazarolni bűn volna.

  11. Ja és arra leszek majd kiváncsi, hogy az első kérdesemre a képviselők, hogyan fognak reagálni, aminek a témája a szlotaféle határkő eltávolátasa, lesz-e képviselői akarat kb 13 emberke aki fel meri emelni a kezét és dönteni, hogy legyen onnan eltávolítva. Hetente lesz. egy. Majd négy év múlva visszanézhetjük.
    Bósza János Blogja
    itt lesz egybegyűjtve a kérdések és a válaszok, képviselői döntések, ha lesznek. Ez lesz Öregkomárom lelkiismerete.

  12. Mindenfajta populista kérdésfeltevésnek akkor van értelme, ha a tetteinben is hasonlóak vagyunk, mint a kérdésfeltevésben.
    Inkább azt kellett volna kérdezni, hogy a képviselőink, hogyan képzelik el a munkahelyterentést és azt is, hogy akik eddig támogatták a déli ipariparkot és a nyugati hídat még mindig ezt a nézetüket preferálják, vagy már felébredtek és a tömegeket fogják képviselni, nem pedig populusta szavazatszaporító témákat feszegetni.

    Pl. azt kellett volna kérdezni ki akar északon ipariparkot és keleti hidaqt, ami nem fog védett területet tönkretenni, vagy szennyezni a város életterét.

    Rosszul vagyok olyan kérdésektől, ami itt is fel lett téve, mert csak közönséges mellébeszélés és olyasvalamit kérdezni, amire mindenki előre ismeri a válaszokat, az szerényen mondva becstelenség is.

  13. Keszegh Béla – Igazad van.Értem a felvetésed de én csak a jelenlegi állapot értékelését várom az olvasóktól. Módosítottam a válasz lehetőségeket.. Közzé tettem a te általad felvetett kérdést is. Örülnék ha a továbbiakban is megkérdeznénk (közösen)az olvasók véleményét olyan témákban, amelyek mindannyiunk életét érintik.

    A gazdasági helyzettől független a szépség. Lehet egy egyszerű fényfüzér is szép és lehet egy nagyon drága, látványtervező által installált dekoráció is giccses. Ennek megfelelően egy eldöntendő kérdést tettem fel.

  14. A kérdéshez annyit fűznék hozzá, hogy valószínűleg mindenki gazdagabb díszkivilágítást szeretne.

    A kérdés, amire viszont választ kell adni, hogy ki szeretné azt, hogy a mostani, gazdaságilag szűkös időkben a díszkivilágítás bővítése prioritást élvezzen? Elég szűkös a keret, amit el lehet osztani, ezért így kell mérlegelni sok esetben.

Comments are closed.