Érdekes kezdeményezésre lettem figyelmes tegnap este. A város minden lakótelepén nagy gondot okoz a parkolás. A lakótelepek építésekor még a tervezők nem gondoltak arra, hogy  a szocialista ember saját gépjárművel szeretne rendelkezni. Ennek megfelelően az első lakótelepeken egyáltalán nem is találunk parkolóhelyeket. Komáromban ilyen az I. és a II. lakótelep. Miután az idő és a körülmények  is megváltoztak, a mai ember ott parkol, ahol erre helyet talál. Ezt nem szabad elítélnünk, hiszen parkolni kell. Megoldást kell találni. Aki ismer az tudja, hogy  általában sok képpel illusztrálom az írásaimat. Erre most is lett volna lehetőség, de nem szeretném, ha a szabálytalanul parkoló, kényszerből vétkezőket  épp a képeim kapcsán bírságolá meg a hatóság. Amíg nincs más megoldás, addig ezt etikátlannak tartanám. Hogy ez mekkora gond, azt az is jelzi, hogy több lakótelepen a járművek nem csak a füvön parkolnak, de már sajnos 2-3 sorban a játszótereken is. Ez sajnos egy nagyon súlyos probléma. Szerencsére kialakult egy kényszer tolerancia. Mindenki elviseli a másikat, mert nem tud jobb megoldást. A zöld területeket sem lehet határtalanul bevonni a járművek által parkolásra használt területek közé. Épp a zöld terület védelmére ültettek facsemetéket a fű és az aszfalt határára. Érdekes kezdeményezés. Kíváncsi vagyok, mennyire lesz hatásos?  Fűre, fára szükségünk van!

2 hozzaszolas a “Fákkal védik a füvet!” bejegyzeshez

  1. Frank* áthoztalak ide, mert itt általában több hozzászóló van és utólag is könnyebben megtalálhatóak a kommentek. Tudod az a legnagyobb gond, hogy a lakótelepek parkolási gondjaival senki sem akar igazán foglalkozni. Egyszerűen nincs megoldás! Kicsi a hely és sok az autó. Garázsok nincsenek, parkolóházak építése meg ugye nem túl valószínű. Azért nem akarom nagyon feszegetni ezt a témát, mert valami őrült egyszer kiküldi a járőröket bírságolni. A bírság jogos lesz, mert nem szabad füvön parkolni, de ETIKÁTLAN, mert nincs más lehetőség. Az összes utca jobb oldalán végig parkolnak az ott lakók. A főúton -Építők utcája- szintén minden hely foglalt. Én nem tudok jó megoldást mondani.
    A játszóterek kárára kialakítható lenne pár parkolóhely, de akkor sem jutna mindenkinek. A maradék játszótereket élősövénnyel be lehetne keríteni és így megvédeni, de ez sem a végleges megoldás.

  2. igen ez így van, de csak azon az egy részen. ha ott jártál, akkor láthattad a parkolási káoszt. tegnapelőtt pl a sárból kellett kíhúzatni az autót úgy ki lett taposva a fű az érintett résztől pár méterre. egyébként büntetésre eddig nem volt példa. egyszer figyelmeztetett a városi rendőrség pár évvel ezelőtt, azóta megtriplázódott az ott parkoló autók mennyisége. ez a kezdeményezés is pont ezért jött létre. eleinte volt is egy kis vita…

Comments are closed.