Elnézést Kérek Miniszterelnök ÚR!


Már elég közhely szerű az ” Én kérek elnézést!” szófordulat. Ezt akkor szoktuk használni, amikor valaki más hibája miatt érezzük kellemetlenül magunkat és úgy érezzük tennünk kell valamit. Most ez a helyzet állt elő. Orbán Viktor miniszterelnök úr szlovákiai látogatása előtt egy nappal Bugár Béla a MOST nevű szlovákiai polgári párt sajtóközleményt adott ki.  “Ha Orbán Viktor nem vesz rólunk tudomást december 14-ei pozsonyi látogatása során, ennek megfelelően fogunk viselkedni – jelentette ki Bugár Béla, a MOST elnöke. Tisztelt Miniszterelnök Úr, most és itt ÉN kérek elnézést Öntől, Bugár Béla -értelmezésem szerinti- sértődött, fenyegető kijelentése miatt!  Az elmúlt pár évben mindkét fél vágya  a békés egymás mellett  élés és a jó szomszédi kapcsolatok  kiépítése volt. Most az Új szlovák kormány erre nyitott. Nem értem, miért épp a kormánykoalíció egyik polgári pártja próbálja meg szítani a két ország közti  vitát.  Nem volt még elég?  Nem tudom, mi a szlovák kormány véleménye egyik tagjuk partizánakciójáról, de feltételezem, ők sem örülnek neki. Miniszterelnök Úr, holnap mi polgárok, választók szívesen látjuk Szlovákiában.

Tisztelt Bugár úr! Nem kéne lerombolnia az épülő szlovák-magyar kapcsolatokat. Mint a szlovák kormánykoalíció tagjának épp az együttműködés segítésén kéne munkálkodnia.  Fogadja el, hogy a magyar kormány el tudja dönteni, hogy kit tekint a szlovákiai magyarság legitim képviselőjének és azt is, hogy tudja kivel kell kétoldalú tárgyalásokat folytatnia az ő igényeikkel és elvárásaikkal kapcsolatban. A 21. század közös Európájában nincs helye az ilyen sértődött, gyermeteg viselkedésmódnak. Ön saját pártját szlovákiai polgári pártként hozta létre. Tevékenykedjen ennek érdekében és ne a polgárok ellen! Komáromnak is az ön áldásos tevékenységének köszönhetően lett a történelem folyamán először választott szlovák polgármestere.

Szlovákiában pillanatnyilag egy magyar -nemzeti alapon szerveződő- párt van és ez a Magyar Koalíció Pártja. Ők a felvidéki magyarság érdekképviseletére alakultak és pillanatnyilag a Magyar kormány őket tekinti tárgyalópartnernek minden a felvidéki magyarságot érintő kérdésben. Sajnos Bugár Béla megosztó politikájának eredményeként ők parlamenten kívül rekedtek, ezzel megszűnt a felvidéki magyarság parlamenti képviselete.

11 hozzaszolas a “Elnézést Kérek Miniszterelnök ÚR!” bejegyzeshez

  1. Nevetséges ez a HID -MKP szembeállítás. Az egésszel beakarják hülyíteni az embereket, hogy aki MKP-s maradt az most már a tuti magyar, csak a magyarságért él- hal.(kíváncsi lennék, közülük hányan mernének akár halni is,ha kell). A HIDasok közül is sokan MKPsok voltak X évig, csak őket megkörnyékezték ilyen-olyan ajánlatokkal, mert ezzel megszerezhették a mögöttük álló szavazóbázist is.Valljuk be őszintén, mindenkinek megvan az ára, csak a hülyébbje eladja magát szép szóért, ígéretért is.Az okosabbjának meg háza épül, új autója van stb. Nekem továbbra is egy kaptafa marad az egész, csak sajnos tanácstalan maradok abban a kérdésben: ha ők nem, akkor kik képviseljenek????? A Stubi is éveken keresztül a Basti csapatában tevékenykedett, s csak most ébredt fel a választások előtt, mint egy alvóügynök??? Olyan az egész,mint egy gagyi film,harmadrangú színészekkel eljátszva. Valójában az egész nem is nevetséges, hanem kiábrándító.

  2. Komáromi Csipkés, megválaszoltad helyettem a dolgokat, egyetértünk sok mindenben úgy látom – Én is egyetlen megoldást látok: feloszlatás, s teljesen új arcokkal újjáépíteni. Hiénák – nem vagdalódzunk bizonyítékok nélkül, de aki kicsit konyít hozzá az tudja kikről van szó. Segítek. Ezek az emberek jól élnek…..Igen, antibiotikumos kezelés kell a felvidéki politikának.

  3. Dávid!

    Hadd kérdezzek!

    “Igenis össze kell borulni.” KIVEL? Bugár spol. sro-val? Renegátokkal? Ne féljünk az áruló szótól sem! S ezzel nem mondom, hogy a mököpö jó. Csupán a MOST-ot véleményeztem.
    “Igenis nyugdíjazni kell a felelőseket.” HOGYAN? S ki mondja meg, kik azok? Te? Én? Komárom? Ki?
    Pl.: a komáromi mkp alapszervezet tagjai felelősek-e vagy sem a kialakult helyzetért? Szerintem igen. Hogy nyugdíjazod őket? Én egyetlen megoldást látok: feloszlatás, s teljesen új arcokkal újjáépíteni.
    “Igenis el kell határolódni az eddig oly sok kárt okozó hiénáktól” – s ők kik?!
    “..és igenis Viktornak most azzal kéne tárgyalnia aki tud értünk tenni…” – aki tud(na) tenni az nem biztos, hogy akar is. Lásd nyelvtörvény megszavazása. És ne mondd azt, hogy ebből ennyit lehetett kihozni. Vannak dolgok, amikre nem lehet igent mondani!
    Együttműködni azzal lehet/kell, aki akar tenni.

  4. Áhhh feladom 🙂 Egyébként is kiborít a politika….. Komárom – látom Te meg mindenre tudsz mondani valami frappánsat… Kíváncsian várom, mikor jelensz meg a városházán…vagy környékén 😉

  5. Köszi a reakcióitokat, de nem értem mire reagáltatok…vagy nagyon félreértelmezitek a mondanivalóm. Egyfolytában azt próbálom előadni, hogy sem ez, sem az nem igazán életképes. Igenis össze kell borulni. Igenis nyugdíjazni kell a felelőseket. Igenis el kell határolódni az eddig oly sok kárt okozó hiénáktól..és igenis Viktornak most azzal kéne tárgyalnia aki tud értünk tenni…ahogy 3 év múlva is. Az MKP most mit tud tenni? Semmit…A HID? lehet hogy 1 fokkal többet. Mi a garancia hogy az MKP kormánypárt lesz 3 év múlva? Semmi…innentől kezdve ez csak idővesztegetés, erőfitogtatás, mit tudom én mi…..

  6. Dávid!
    Vannak határok.
    Ezért aztán nem kell mindenáron, mindenkivel egyezkedni s végül akárhogyan megegyezni. Azt látom, sokszor a MEGEGYEZÉS “demokratikus” kényszere felülírja a józanságot. S e kényszer alatt kitalálnak olyan egyezséget, ami már a kitalálásakor halára van ítélve.
    A MOST egyarcú, s ezért egyciklusos párt (lesz). Ez most még talán lehet vita tárgya. Igaz, nem nekem, mert számomra még egy vitát sem ér.
    Magyarország – helyesen – elsődlegesen az itteni MAGYAROKKAL számol, s nem a “két(nem)nyelvűekkel”. Ahogy – feltételezem – Oroszország, Románia, Szerbia, Horvátország, Olaszország, stb. is teszi.
    Az én várakozásom inkább az, hogy az Orbán-kormány milyen feltételeket szab majd az MKP-nak. Mert így, ahogy vannak, pillekönnyűek. S a legkevésbé sem kívánatosak. A Most legyőzögetése nem lehet cél, program. Program meg cél viszont semmilyen sincs (20 éve). Ez is lehet vita tárgya, de inkább azt kellene kitalálni végre, hogy mit akarunk? Konkrétan.
    Mert most végre lehetne AKARNI. Soha jobb lehetőség és alkalom nem adódott rá, mert végre odaát is rendeződni látszanak a dolgok.
    Egy szó, mint száz: a Most múló homály csak az életünkben. Tenni azért kell, hogy minél hamarabb (el)múljon.

  7. Dávid, látom még mindig nem érted. Itt nem a parlamenti képviseletről van szó. Béla bejutott, örüljön neki! Orbán Viktor ma a felvidéki magyarság mindennapi problémáiról fog tárgyalni az MKP-val, mint az egyetlen legitim képviselőjükkel. Egyféle adatgyűjtésről van szó. A nyelvtörvény hatásai és a könnyített állampolgárság megszerzése a téma. Ezekről az ügyekről már elnézést, de a HÍD mint szlovák kormánypárt csak a kormánykoalíció hivatalos álláspontján tolmácsolhatná, Különben koalíciós társai ferde szemmel néznének rá.

    Természetesen megértem BB- is hiszen már többször leírtam, hogy a felvidéki tömb magyarság érdekei nem azonosak a szórvány magyarság érdekeivel. A déli és tömbben élők érdekei az MKP-hoz állnak közel míg a szlovák környezetben élők érdekeit a HÍD képviseli. Ezt el kell fogadni.

    Te is tudod, hogy teljesen más KOMÁROM helyzete mint a többi felvidéki településé. Itt mindennapos, hogy valaki Győrbe vagy Pestre jár vásárolni illetve tanulni. Nekünk természetes, hogy óránként eljuthatunk vonattal Pestre, Győrbe, Bécsbe és két óránként Münchenig is. A mindennapi Tescozásról meg ugye nem is beszélve. Hogy a szlovák kormány nem támogatja Komáromot – lépjünk túl rajta. Soha nem is fogja. Erre épp a híd sikereit felvonultató összegzés a bizonyíték, amely szinte csak EU finanszírozású projekteket sorol fel. Nem kellünk Szlovákiának, Kellünk majd másnak!
    A HÍD hiába kormánypárt, nem ért el semmit. Szerintem nem is fog. A koalíciós társai csak a szavazataikat fogják meg felhasználni saját programjuk megvalósítására. Az MKP EU-s képviselői , legalább szabadon elmondhatják kritikájukat és ehhez a FIDESZ EU képviselői partnerek lehetnek. A HÍD mit tehet? Ha a kormánykoalíció tagja akar maradni akkor hallgass a neve. Ő nem kritizálhatja a Szlovák kormány döntéseit, hiszen része annak.

    Sajnálom, hogy a HÍD-nál feketelistán vagyok és felsőbb utasításra hidas képviselőjelölt nem állhat velem szóba a facebookon… Véleményem szerint azért ez túlzás.

  8. Engedtessék meg hogy elmondjam: Ezt nem a Béla hozta össze. Hanem a Béla, a Pali, meg a Miki….. csak a teljesség kedvéért. Értem Viktort is, nem teheti meg hogy a Bélával dumcsizzon….pedig lehet hogy legalább köszönhetne neki…még 3 évig csak ők magyarkodhatnak a parlamentben…ha tetszik, ha nem…. Továbbá egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a következő választásokon más lesz a helyzet…merthogy a SMER nem tárgyal majd az MKP-val, az 7szentség. Ugyan lehet hogy bent lesz a Berényi banda….de minek???

Comments are closed.