A “TUNEL”


Van egy kereszteződés a 63-as útról lekanyarodva a Hoffer kútnál az I. lakótelep felé haladva. A helyiek csak mint a tunelt emlegetik. Elég szerencsétlen megoldás, ugyanis a vasúti felüljáró alatt áthaladó főút derékszögben balra kanyarodik. A kanyar ívében három utca is csatlakozik hozzá kétirányú forgalommal. De hogy még tetézzük a problémát a vasúti töltéstől a közlekedés résztvevői nem is látják egymást. Legrosszabb talán az, hogy a töltéssel  párhuzamosan mindkét oldalon húzódik egy utca. A Bástya-dél lakótelep növekvő lakói egyre gyakrabban használják ezt a vasúti felüljáró északi oldalán található utcát. Ebből az utcából való kihajtást semmi sem segíti, pedig sem az onnan kihajtani szándékozó, sem a közlekedés többi résztvevője nem látja be a teljes kereszteződést. ezen sokat segítene már az is ha  útburkolati jelekkel felfestenék a főút ívét illetve a csatlakozó mellékutak behajtási pontját.  Várom közlekedési szakértők ötleteit is azzal kapcsolatban, hogy miként is kell a Bástya-Dél lakótelepről szabályosan a Hoffer felé a főútra kanyarodni – ez nagyon érdekelne. A festésnél jobb megoldásnak tartanám a járdaszigetes megoldást.Ez sokban segítene a gyalogosoknak is. Miután elég sokan járnak  a Szakszervezet utca irányából a piacra vagy a vasútállomásra, meg kéne oldani a gyalogosforgalmat is ebben az irányban. Pillanatnyilag szabályosan csak nagy kerülővel lehet eljutni, hiszen az állomás felé, szabályosan el kéne menni a közlekedési lámpáig, ott átkelni majd visszasétálni a “Tunelig”. Ezt az utat szerintem senki sem teszi meg. Legjobb megoldás a felüljáró nyílásának kiszélesítése lenne, mert ezzel megvalósítható volna az EU elvárásainak is megfelelő gyalogosforgalom biztosítása. Szélesebb járdák, akadálymentes közlekedés mint a mozgásukban korlátozottak, mint a babakocsit toló kismamák számára.

[nggallery id=61]

8 hozzaszolas a “A “TUNEL”” bejegyzeshez

  1. A második járdasziget pont az első képen a babakocsi mögötti havas részen lehetne. A képen hátulról látszódó jobbra kanyarodó kocsi előtt lehetne az első zebra az első járdaszigetre, a második zebra onnan a második járdaszigetre, a harmadik zebra pedig az EB.Lukac utca jobboldali járdája irányába a második járdaszigetről.

  2. Járdaszigetet kell beépíteni az állomás felé, ami kettéválasztja a töltés-új lakótelep felől érkező forgalmat -az út jobb szélére terelve azt -a tunel felől-új lakótelep felé letérő forgalommal. Amennyiben nem az út közepéhez húzódunk, hanem a Szakszervezet utca irányába biztonságosan letudunk fordulni balra, a tunel felé(saját tapasztalat). A jól megtervezett járdasziget kivédené a tunel felől a Szakszervezett utca irányába hajtó ámokfutókat is, lassításra kényszerítve őket. A körforgalom teoretikusan jól hangzik, csak bonyolultabb megoldást igényel, ha le kell lassítania a tunel felől érkező járműveket.

  3. Simson- nem a Szakszervezet utca, mert ott látható(elképzelhető) a képzeletbeli vonal. Egyre többen a vasúti töltés melletti utcából kanyarodnak ki (a googlemaps ezt nem is jelöli közlekedési útvonalként), abból az irányból semmit sem látni a töltés miatt. A képen a szemben lévő utcáról van szó. Ez vezet a Pozsonyi vasúti sínek alatt közvetlenül a Selye János utcára (Bástya -Dél).

    A képet elnézve itt egy egyszerűbb körforgalom is kiépíthető. Kamionok már pár évtizede nem járnak erre.

  4. Az előző hozzászólásomhoz még annyit tennék hozzá,hogy a Szakszervezetek utcájáról való kihajtásról írtam.Szerintem ugyanis ebben a kereszteződésben ez az igazán veszélyes pont.

  5. Nos a kanyarodási kérdésedre válaszolva: mivel nincs semmi féle jelölés az úttesten, így a képzeletbeli vonalon kellene megállni. Itt csak adj előnyt tábla van,tehát csak lassítani kell,nem kötelező megállni. Tehát a fő út szélén haladó képzeletbeli vonal előtt kell megállitani a gépkocsit,ha előnyt kell adni a fő úton haladónak. És az irányjelzőt is használni kéne(index balra 😀 ).Mivel ott balra is van egy kis út,az indexelés megtévesztő is lehet,vagyis még balesetveszélyesebbé teszi ezt a kereszteződést. Remélem érthető volt amit írtam.Szlovákul nem akartam, magyarul meg marha hülyén hangzik a közlekedési törvény.

Comments are closed.