Online jegyvásárlás a Színházban


Szép karácsonyi ajándékot ad minden kedves nézőjének a Komáromi Jókai Színház. Mostantól bárki az internet segítségével vásárolhat színházjegyet! A jövendő nézőnek ki sem kell mozdulnia jó meleg szobájából. Elég, ha kényelmesen elhelyezkedik a foteljében, a www.jokai.sk oldalra klikkel, és ott megkeresi az online jegyvásárolás menüpontot. Megjelenik előtte a színház nézőtere, kiválasztja a kívánt helyeket, majd a leírás alapján jár el. A művelet legfontosabb pontja, hogy a visszajelzésként érkező e-mail tartalmát feltétlenül ki kell nyomtani, és magával kell hozni a pénztárhoz, anélkül ugyanis semmilyen esetben nem kaphatja meg a belépőjegyét. A Komáromi Jókai Színház több hónapos fejlesztés és az InterTicket Kft-vel kötött szerződés után indította el az online színházjegy-vásárlási lehetőséget. (jokai.sk)


A PDF utalvány- Egy PDF dokumentumot küldünk a megadott e-mail címre. A PDF dokumentum megnyitásához Adobe Reader programra van szükség, mely ingyenesen letölthető: Adobe Reader letöltése. Kérjük, a PDF-et nyomtassa ki, és vigye magával az előadásra! A kinyomtatott utalványt az előadóhely pénztárában mutassa be. Az utalványban szereplő vonalkód azonosítása után adja ki a színház a jegyeket. Semmilyen körülmények között ne engedje, hogy illetéktelen személy másolatot készítsen az ön E-ticketjéről. Mivel a vonalkódolvasó rendszer nem lát különbséget másolt és eredeti vonalkód között, ezért mindig az ELSŐ lehúzott E-Ticketet fogadják el eredeti jegynek. Minden további, azonos vonalkóddal rendelkező E-Ticket másolatnak, azaz érvénytelen jegynek minősül.

Az online jegyváltás segíthet abban, hogy ne kelljen telefonon jegyet foglalni, érdeklődni hogy hol van még üres hely és a kártyával egyszerűen otthonról rendezhető a számla is. Ha tagadjuk, ha nem bizony a fiatalabb generáció már idegenkedik a személyes kapcsolatoktól és minden információt azonnal szeretne megszerezni. Ez az információs társadalom egyik hátulütője. Nem szeretünk egész mondatokban fogalmazni , inkább csak LIKE-olunk. De a jegyváltás egyszerűsége és az, hogy látom az egész nézőteret és az üres helyeket segít abban, hogy könnyen kiválaszthassam a számomra legmegfelelőbb helyet anélkül, hogy  folyamatos kérdéseket tegyek fel egy ismeretlen embernek, telefonon.

Az ingyenes jegyváltás lehetősége mától itt nálam is elérhető a jobb oldali oldalsávban a képre kattintva.  Örülnék, ha  egy összefogás keretében minden kulturális intézmény rss hírfolyam  formájában is közzé tenné havi műsortetvét, amelyeket így könnyen egy csokorba tudnék szedni és egy helyen közzé tenni, ezzel átláthatóbbá téve a keresést. Amíg erre a szervezetek nem nyitottak, marad a kollégák hagyományos böngészős, feltöltős munkája.

Amíg más nincs marad a hagyományos papír alapú műsorterv: