Minden komáromi tudja, hogy van a városban egy tömb amely a  Szovjet hadsereg kivonulása óta elhagyatottan áll. Szándékosan nem írom, hogy üresen mert aki megnézi a képeket az rájön, messziről sem az. Az épület magánkézben van a strand  és a vár közvetlen közelében az város legnagyobb parkjában. Még a Köszűz is fityiszt mutat az épületnek. Komárom város régi és új vezetői is mindig egyetértettek abban, hogy a turizmus és az ebből származó bevétel lehet a megoldás a város  anyagi gondjainak leküzdésére. Ezzel én is egyet tudok érteni. Komáromnak jó adottságai vannak arra, hogy a gyógyturizmus egyik fellegvára lehessen. Talán csak a konkrét munka a tenniakarás hiányzik. Az elméletgyártásokat már sokunk megunta, végre cselekedni kéne. Tudom most jön az a kifogás, hogy ez az épület nem a város tulajdona. Ez tény, de  a városnak vannak jogi lehetőségei arra, hogy nyomást gyakoroljon az épület tulajdonosára. Az épület karbantartása, tűzvédelme, balesetveszély elhárítása, fertőzésveszély megszüntetése mind törvényi kötelezettség. Ezek betartatása a hatóságok kötelessége.  Mennyi is az épület értéke? Pár felszólítás után a tulajdonos terhére elvégezhető a balesetveszély elhárítás, rágcsálóirtás, fertőtlenítés… Ezek költségei a bírságokkal együtt ráterhelhetők az ingatlan tulajdonosára. Amennyiben az nem hajlandó fizetni, végrehajtás indítható. Leegyszerűsítve az  épület árverésre kerülhet és a város vagy egy valós befektető megvásárolhatja azt. A Szovjet katonák lassan 20 éve  hagyták el Komáromot…  Legyünk már egy kicsit határozottabbak és álljunk ki saját érdekeink mellett. Miért kell mindig megvárnunk amíg valakit baleset ér vagy esetleg akár életét is veszíti az elhanyagolt épületben?

A képekért köszönet a Dunataj online-nak!

8 hozzaszolas a “Mire várunk még?” bejegyzeshez

  1. Ja és várjuk meg amig egy arra tévedt kissrác bemegy játszani a többiekkel oda, aztán kiesik az ötödikről…akkor majd lesz nagy botrány, egymásramutogatás, aztán majd lehet valaki tesz valamit valamikor…és ez bármikor bekövetkezhet…

  2. A város szégyenfoltját évek óta figyeljük és sajnos még a mai napig nem történt változás.Szerintem a városunk vezetőségei nem keresnek megoldást,csak kifogást!Nincsenek lehetetlen,csak tehetetlen emberek!

  3. Körbe kell keríteni és a turisták fényképezhetik mint történelmi emlékhelyet. A kommunista diktatúra egy maradványát….

  4. Lehetne airsoftozni ideiglenesen benne amíg ki nem találják a további sorsát. Van elég egyesület a környékben, én biztos részt vennék egy takarítás, balesetveszély elhárítás projectben, ha lenne rá lehetőség.

Comments are closed.