Miért nincs Toyota Komáromban


Érdekes írást közölt Komárom egyik regionális hetilapja a Dunatáj a csütörtökön megjelent számában. A cikk egy elég hosszú, de mindent elmondó címmel jelent meg. ” Hogyan hiúsult meg Komárom polgármestere miatt egy háromezer embert foglalkoztató gyár letelepedése. A járási székhelyen épült volna a TOYOTA közép-európai gyára ” A hetilap egy pozsonyi vállalkozó, Ivan Horák  kalandos komáromi útjáról számol be. Horák úr egy 33 hektáros terület tulajdonosaként keresett befektetőket.” Öt évvel ezelőtt egy japán cég projektjét menedzselte a SARIO (Szlovákiai Beruházási és Fejlesztési Ügynükség).” Ezen ügynökségen keresztül került kapcsolatba a japán Toyota autógyárral. A projekt olyan szintre jutott, hogy a pozsonyi vállalkozó a  TOYOTA vezetőségével egy komáromi tárgyalásra utazott. Ekkor érte őket a meglepetés. A városháza egyik termében várakoztak, az előző tárgyalás nyomai közt. Az asztal tele volt kávés csészékkel és poharakkal. A vállalkozó számára két ismeretlen férfi lépett be a helyiségbe, garbót és farmert viselve. A bemutatkozás során derült ki, hogy a két  lezser öltözetű férfi Bastrnák Tibor és Sánta Béla volt aki még majszolta a kiflijét. A bemutatkozás utána Bastrnak Tibor közölte, hogy csak fél órája van mert más fontos találkozója lesz. A prezentáció alatt a polgármester lebonyolított egy telefonbeszélgetést is, amelyből egyértelművé vált a befektetni szándékozók számára is, hogy itt nem fognak sikerrel járni. . .

A teljes írás a DUNATÁJ-ban olvasható

9 hozzaszolas a “Miért nincs Toyota Komáromban” bejegyzeshez

  1. ez persze nem jelenti hogy a tobbi nem felelos ugyanugy ezert a helyzetert mert ok is hosszu evek ota ott vannak!!! de azert tudjuk hogy ki MOST a polgarmester!!!

  2. azt hogy mi az igazsag pont ezzel a gyarral nemtudom!!! de azt hogy mas befektetokkel akik munkahelyeket letesitettek volna itt (es jobb berert mind amik a deli koncentracios taborban vannak) pont igy bant a “bolcs” varosvezetesunk!!! jobbik esetben a kornyeken illetve a kornyezo varosokba mentek igy legalab par komaromi tud ott dolgozni es nem a munkahivatal padlojat koptatjak!!!
    es MOST ezek az emberek akik ezert felelossek ujbol a valyuhoz akarnak jutni sot van boruk a pofajukon varos megmentoknek tenni magukat!!!

  3. Zoli- A történet valósságáért Horák úr illetve az azt megjelentető Dunatáj felel.Feltételezem, hogy ők alaposan utána jártak a történetnek.

    Basti által szétkürtölt 500 bútorgyári munkahely épp olyan mint a 230 új lakás Harcsáson. Van , de minek! Harcsásra sem megy senki lakni, bármennyire is rászorul a szociális lakásra.

    A megjelölt területen én magam sem engedélyeztem volna gyárépítést. Az lakó-pihenő övezet.

  4. LOOL- nem voltál elég figyelmes. Nem az a lényeg, hogy mi volt a polgármesteren hanem az, hogy egyértelműen a befektető tudomására hozta, hogy nem szeretné. Lekezelően viselkedtek- Horák úr szerint.

    A helyes eljárás az lett volna, ha a befektetőt meghallgatják, majd udvariasan, írásban elutasítják befektetési szándékát.

  5. kis butuskák vagytok amennyiben beszopizzátok ezt a kacsát.. vagy talán van köztetek egy kevésbé primitv emberke is aki belegondol abba, hogy ha valaki 3000 emberes gyárat akar épiteni akkor azt megépiti és nem ilyen nevetséges dolgokon fog megakadni mint farmer+garbó vagy kávéscsésze… kacsa az egész és szégyelhetné magát az a médium aki ilyen írást lehoz..

  6. Ja és kár, hogy ilyen későn lett medializálva. Én még a hét elején vagy a hétvégén raktam fel egy linket, de ott még csak a bevezető volt az interneten.
    Mellesleg kíváncsi vagyok az érintett reakciójára, nyilván tagadni fogja, hogy ez egyáltalán megtörtént, vagy azt fogja mondani, hogy ez nem így volt, vagy megmagyarázza miért is nem lett volna jó egy 3000 munkahelyet biztosító diesel motorgyár a város szélén.

  7. Ugyebár 3000 munkahely megoldotta volna a régió munkanélküléségét…
    De a kedves polgármester urunknak ez nem kellett. Nyilván nem lett volna belőle haszna. Mostmeg ugrál, hogy jövőre akár 500 új munkahely is lehet, ha a hajógyár tud kötni szerződéséket. Mellesleg a hajógyárban már román és ukrán hegesztők is dolgoznak, akik elég gyenge minőségű végeznek.
    De ugye 500*6=3000, bár lehet, h “a nőgyógyász” matematikája szerint 500>3000, legalábbis ami a saját zsebét illeti.
    Nagy kár a dologért

Comments are closed.