Így zárultak a választások Komáromban! Sajnálatos módon a választók döntése alapján Komárom ismét holtvágányra kerül. A testületben senki sem szerzett abszolút többséget. A pillanatnyi egymással szembeni ellenszenv leküzdése még hosszú időt vesz majd igénybe. A polgármester  programja az Éjszakai buszokon kívül semmi új elemet nem tartalmaz. Források megszerzésének ügyében csak a pillanatnyilag kormányon kívüli SMER-hez fordulhat. Neki köszönhetően előreláthatóan Komárom lekerül a fejlesztési tervekről. A szlovák kormánypárt Ellenfele Smer miért is támogatnák az ő általuk vezetett várost. A Híd, mint kormánypárt dafke sem fog támogatást adni Marek terveihez, hiszen az ő polgármesterüket lökte ki a székből. A két Komárom együttműködésének is annyi, hiszen a két polgármesternek nincs közös nyelve. Arról meg nem is beszélve, hogy Marek támogatta az erőszakkal Komáromba helyezett CM szobor felállítását. Ezek után mire számíthatunk? Az állóvizre! A környezetünkben minden település fejlődni fog, mi meg majd nézzük, ahogy mellettünk elsuhan a gyorsvonat amely egy ilyen eredmény után már biztosan nem fog megállni a városban.

Komárom város választási statisztikái


Szavazókerületek száma 5
Szavazókörök száma 33
Szavazójoggal rendelkezők 30035
Szavazólapot /borítékot átvette 13838
Leadott szavazatok száma 13831
Kiadott de be nem dobott boríték 7
Érvényes szavazatok száma 13625

Polgármesterek

Komárom város polgármester-jelöltjeinek eredménye


Marek Anton 5492
Stubendek László – Magyar Koalíció pártja 4265
Bastrnák Tibor – MOST 3846

Most látom, Bósza  János -visszalépett polgármesterjelölt 24 szavazatot kapott.

11 hozzaszolas a “Így döntöttünk!” bejegyzeshez

  1. “Neki köszönhetően előreláthatóan Komárom lekerül a fejlesztési tervekről.”
    Nem védem Marekot, nem is rá szavaztam, de ez túlzás.
    Az én olvasatomban az történt, hogy 3 rossz társaságból lehetett választani. A szlovákoknak csak egyből, így vitték a pálmát.
    A magyaroknak?! Hm, borzalmas volt a felhozatal. Ebből csak ez sülhetett ki. Olcsó poén, de ismerőseim igazolják, hogy én már tavasszal megmondtam, ha nem tud a 2 magyar(?) fél (vagy legalább az MKP) 1 független polgármesterjelöltet kiállítani, akkor ez lesz. Hogy aztán hogyan vesznek össze a képviselői helyeken, az már senkit nem érdekelt volna, ha a háttérben lejátszák.
    Sajnos, az MKP sem tanúsított sem önmérsékletet, sem önkritikát, s így nem nyer(het)te meg magának a civileket.
    Egy szó, mint száz: szerintem a legkisebb rossz történt meg. Főleg ezzel a vegyes felállású testülettel. De tartsuk szem előtt: a magyarok veszítettek, nem pedig a szlovákok nyertek. Kíváncsian várom, felráznak-e bennünket a történtek?! Én nagyon tartottam volna akár Most-os, akár MKP-s abszolút többségtől. Mert most Komáromban mindkét fél érdemtelen ekkora bizalomra. Ráadásul igazolva érezte volna magát az, aki közülük nyer. Márpedig nekik bukniuk kellett. Hogy elkezdődhessen valami új. Pártok feletti, józan, értelmes. Ebben patrner vagyok akárkivel.

  2. Ma délután 16:00 kor ismét Kettőskereszt állításra kerül sor Komáromban a Jókai téren.
    Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Ünnepeljük István országát és a kettőskereszt mint ősi magyar írásjegy jelentését!

  3. Tomas! Na slovensku po slovensky! A komarom.org-on meg magyarul. Gondolom érted amit írok.Ha értetted az eddigieket is. Csak akkor miért írsz szlovákul? Tudod miért? Mert pofátlan vagy. Éppúgy mint Marek. De végülis Komáromnak (vagy mától akkor Komárnónak) kellett egy Marek. Azután majd felébredtek és pofára estek. Kiváncsi vagyok 4 év múlva melyik Marek imádó fogja vállalni a véleményét. Ettől függetlenül én is tévedhetek. Bár úgy volna….

  4. Ati-az email címe sem elérhető az oldalon. Még a kampány időszakában próbáltam kérdést feltenni neki, de kiderült, hogy nem kíváncsi a választók véleményére. A másik két induló minden fórumon próbált beszélgetni, vitázni velem a választóval kivéve Marekot.

  5. Tomas- Ez egy magyar nyelvű blog, kérem ennek tiszteletben tartását! Bármiről leírhatod a véleményed de kérlek tartsd tiszteletben az alapszabályokat. Ellenkező esetben törölni fogom hozzászóllásodat. ilyenre az elmúlt egy év alatt még nem volt példa.

    Kérdéseid: Teljesen egyetértünk abban, hogy az eddigi vezetés semmit sem tett Komáromért. Ezért kellettek volna új arcok! Bastiból a legtöbb komárominak elege volt! Ha megnézed a legtöbb bekerül képviselő nem új arc. Én már régebben is bíráltam, ha rendszeresen olvasol, tudod azt hogy a jelenlegi alpolgármester elégedetlen saját a munkájával és változtatást sürget. Akkor eddig mint csinált? Most ismét megválasztották!

    Európaiság : Ez egy szép gondolat, de épp az eddigi szlovák kormányok nem tudják elfogadni az Európai értékeket. Téves az az elképzelésed, hogy Európa nem nemzeti alapú. Európa a közös célok és közös gazdasági érdekek hazája, ahol elméletileg minden Uniós polgárt azonos jogok illetnek meg. Mindenki szabadon dönthet saját jövőjéről. A döntéseknél mindig fontos az összetartozás a közös múlt és az elképzelések a közös jövőről. Lehetünk álszentek, vagy politikailag korrektek de a Magyar akkor is Magyart, az Német meg Németet fog választani. Ez egy Ősi ösztön, amely az ősközösségekben biztosította a túlélést. Ez mindig jól működött, bár politikai okokból ezt mindig próbálták elnyomni. Épp most jött rá ennek helytelenségére a Német kormány is.

  6. Persze az is lehet, hogy csak azert nincs mert amatorokkel keszitette, ahogy az egesz kampany amator munkanak nezett ki a billboardoktol kezdve. Remeljuk a varost nem igy fogja vezetni es meggyozi azokat is, akik most nem ra szavaztak.

  7. Igaz, hogy azt monta, mindenki polgarmestere szeretne lenni, a magyaroke is (am ugy legyen), de miutan megneztem a weboldalat, eszrevettem, hogy a fele csak szlovakul olvashato. Az utolso harom menupontot nem tartotta erdemesnek leforditani/lefordittatni magyarra. Vajon miert nem?

  8. Saját vélemény: nem tudok hinni olyan valakinek, akit 4 éve a SMER-SNS támogatott, csak hogy ne magyar vezetője legyen a városnak. Lehet jó ember, de semmi jóra nem számítok! Ha bár én lennék a legboldogabb, ha rácáfolna és fejlődésnek indulna a város. Viszont az is igaz, hogy 99% esélye van annak, hogy egymásnak keresztbe fognak tenni és időutazást hajtunk végre visszafelé…

  9. Je naozaj smuté čo človek číta…na jednej strane občania maďarskej národnosti a Maďari hlásajú, že sme v spoločnej Európe a nezávisí na národnosti, spolužitie a podobné drísty…a na druhej strane v praxi to vyzerá takto…Komárno je dlhodobo v recesii a aj tak budú obhajovať Baštrnáka. A to, že pre mesto priamo nič neurobil? To ako, všetko to málo dobrého, čo sa urobilo urobil akože Baštrnák úplne sám? Nie, urobilo to celé zastupiteľstvo. Ale na druhej strane ak sa človek zamyslí, čo máme čakať od ludí, ktorí jedno hlásajú, ale robia niečo úplne iné. A to neplatí len pre Komárno, ale aj DS a takisto aj ďalšie krajiny ako napr. Rumunsko, kde sa občania maďarskej národnosti nevedia a nechcú integrovať ako občania EU.

  10. Pityesz- én főleg attól tartok, hogy senki sem fog senkivel együttműködni, ami a testületet illeti. Marek(?) Bezélhet folyékonyan magyarul, de HÍD kapcsán te is tudod, hogy ez nem számít. Marek szlovák épp úgy mint a HÍD is. A hídat is kerülik “mint a leprást -BB” és ez lesz a helyzet Marekkal is. Komáromnak csak együttműködve van esélye. Ez most szerintem kizárt, főleg a SMER-es háttere miatt. Ő lehet jó ember, ha az ő háta mögött azok állnak, akik nekem megtiltják, hogy magyarul beszéljek vagy hogy Szlovákiában bevalljam, hogy van egy másik állampolgárságom is. Ez a gond! Tudod, nehéz hinni egy olyan polgármester függetlenségében, amelyik a választási nagygyűlésen a 70 éves néninek beszólt hogy beszéljen vele szlovákul. Magyarul tudni és beszélni vagy meghallgatni valakit nem azonos. szemtanúk szerint Marek ezen kijelentése határozottan kirekesztő volt.
    Minap hallottam, hogy Marek esetében az idő a komáromiaknak dolgozik – már nem túl fiatal. Bízunk az isteni igazságszolgáltatásban 🙂

    Tudom, hogy van jó példa is, hiszen Párkánynak is szlovák polgármestere volt több cikluson keresztül és fejlődött a város, de ez ritka.

  11. Szia Bélus !

    Csak néhány sorban mert már nagyon fáradt vagyok:

    Sajnos Komárom már nagyon régen holtvágányon van. Mikor a Bástya kormánypárti támogatást élvezett akkor is zéró volt a fejlődés.
    Valószínűleg Stubit sem támogatnák a jelenlegi kormánypártok.
    Marek majdnem úgy beszél magyarul mint Te vagy én – tehát ezen nem múlik a közreműködés Dél-Komárommal.

    Úgyhogy ne legyél annyira pesszimista , ez van ezzel kell dolgozni.
    Én csak egy picit a testületi obstrukcióktól tartok. Tényleg előállhat patthelyzet.

    Ha a képviselők legalább 75%-a tényleg a városért gyúrna, akkor mi is a gyorsvonaton volnánk. Ne felejtsd el, hogy pl. a Kia Zsolnára nem akkor ment amikor az SNS volt kormányon. A háttérlobbi a lényeg – — -ez van.

    Aminek viszont örülök : Fehér Csabika sehol nincs !!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.