Tegnap délelőtt a Szabadság tér érdekes és előremutató kezdeményezésnek adott otthont. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere és Stubendek László Észak-Komárom polgármester-jelölte találkozott, hogy megbeszéljék melyek azok a területek amelyek fejlesztésében egymás segítségére lehetnek, illetve  amelyeket csak együtt összefogva  tudnak megvalósítani. Most először van valódi lehetőség az együttműködésre, hiszen Délen hosszú idő után egy olyan polgármestert bíztak meg a városuk vezetésével az emberek, aki határozott és parlamenti képviselőként is nagyon aktív és tenni akaró. Molnár Attila a  Nemzeti együttműködés kormányának aktív tagja. Stubendek László polgármester-jelölt az egyetlen felvidéki magyar párt jelöltje. Azé a párté amelyet  a FIDESZ az egyetlen legitim partnerként fogad el amely a felvidéki magyarok érdekeit képviseli. Már csak ez a pár felsorolt tény is megalapozza a jövőbeni virágzó együttműködést. Több területen megegyezik a két fél elképzelése. Ezek főleg a közlekedéssel kapcsolatosak. Mivel épp egy komáromi, Dr. Völner Pál Infrastrukturális Területért Felelős Államtitkár ezért a közös tervek érdekében történő lobbyzás még hatékonyabb lehet. Nézzünk párat :

  • Az Észak- és Dél-Komárom közt közlekedő járatot integráljuk a két város közösségi közlekedésébe, úgy, hogy a pályaudvarokat, a bevásárlóközpontokat, rekreációs területeket összekötjük. Szeptemberben sikerült újraindítani a két Komáromot összekötő autóbuszvonalat. Az ötlet jó volt csak a kivitelezés helytelen. Erre én már az első pillanatban felhívtam a figyelmet-eredménytelenül. Nem azt kell keresni, hogy valamit hogy nem lehet megvalósítani, hanem  épp az ellenkezőjét. Min kéne változtatni azért, hogy a rendszer működőképes legyen. Egy autóbuszvonalnak az embereket kell összekötniük. Az emberek által bejárt útvonalakat kell követnie. A jelenlegi rendszer nem ezt teszi. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy a mai napig  nem adtak el egy bérletet sem, miközben az emberek tömegesen sétálnak a hídon megpakolt bevásárlószatyrokkal. A legfőbb gond az, hogy a bevásárlók többsége valamelyik lakótelepen lakik és nem a végállomás környékén. Köztudott az is, hogy a legtöbb utas a II.ltp, Sirály diákszálló irányából érkezik a belváros felé. A nemzetközi autóbuszjárat viszont épp ezeket a területeket kerüli el, előnyben részesítve a buszpályaudvart.  Már pillanatnyilag is létezik határon átnyúló helyi jellegű autóbuszjárat. Pozsony-Rajka vonalon Uniós támogatással létesült. Nekünk is ezt a példát kéne követnünk.
  • Komárom vasúti csomópont. Dél-Komárommal összefogva tárgyalásokat kezdeményezünk, hogy az InterCity vonatok megálljanak a város állomásán, a komáromi állomásról pedig gyorsvonatok is induljanak Pozsony és Érsekújvár felé. Ez tipikusan egy olyan terület amelyben csak együtt tudunk lépni. Dél-Komárom egyedül 20.000 lakójával nem indokolja, hogy a városban megálljanak az Inter City vonatok.  Ha ugyanezt a kérést már együtt vetnénk fel a MÁV felé akkor ott már  60.000 potencionális utazóról van szó. Teljesen mássá válik a tárgyalási pozíciónk. Amennyiben ismételten komplex módon szemléljük a dolgokat rájövünk, hogy a lakosság számán kívül a mi oldalunkon áll az is, hogy beindítunk egy olyan városi közösségi közlekedési rendszert amely része Dél-Komárom nagy forgalmú vasútálommása és Észak-Komárom sok járatot indító és fogadó Központi buszpályaudvara. A ráhordó vonalak utasszáma már bizony indokolja hogy itt is megálljon minden IC vonat. A mi a javaslat másik részét illeti, vagyis gyorsvonatok indítását Pozsony irányába, az nagyobb anyagi ráfordítással valósítható csak meg. Ott a pálya teljes cseréje szükséges az utazósebesség növeléséhez. Ez része területfejlesztési tervnek.
  • Országos szinten támogatjuk a Komárom-Nyitra gyorsforgalmi útvonal, folytatásként a Komárom-Székesfehérvári tengely megépítését, amellyel városunk bekerülne az európai gazdaság vérkeringésébe. Középtávon, Dél-Komárommal közösen növeljük városunk idegenforgalmi vonzerejét. Mindkét gyorsforgalmi út részét képezi mindkét ország  távlati területfejlesztési tervének. Fontos gyorsítani és biztonságosabbá tenni a közlekedést.
  • A Duna két partján fekvő városrészek teljesen egymásra vannak utalva, azonban ezeknek a lehetőségeknek kihasználása érdekében nem történt érdemi előrelépés az elmúlt években. Célunk a lehető legtöbb területen egyeztetés, együttműködés Dél-Komárom város önkormányzatával, gazdasági- a városfejlesztési stratégiánk kidolgozása. Jelentős mérföldkő annak a megértése, hogy csak együtt lehetünk nagyok. Csak együtt érhetünk el dolgokat. Ez az élet minden területére igaz. Még a kultúra területén is csak együtt tudunk teljes teljes palettát biztosítani. A színházi életre Északon vannak jó lehetőségek, míg a film területén Dél válhat dominánsá a Jókai filmszínház folyamatban levő felújítását követően.

8 hozzaszolas a “Cél a közös jövő” bejegyzeshez

  1. János tudod jól, hogy nem szoktam a véleményem eltitkolni. Elég ha belenézel a Faceebookos vitáinkba mondjuk a híd kampányfőnökével. Én általában konstruktív és előretekintő szeretek lenni de közben nem felejtem el a múltat sem.
    Sajnos tény, hogy Komárom Északi vezetése még mindig nem jött rá hogy csak együtt lehet a Város erős. Le kéne vetni végre északon a lenéző nagyvárosi stílust.

    Ami a hajrá Komáromot illeti:
    Laca a Komáromportál tulajdonosa és hidd el sokat tett Komáromért. Kicsit megmozgatja az állóvizet. Ő inkább a programokhoz í szórakozáshoz ért ezért ezeket népszerűsíti. A programajánlóért senki sem fizet és még a benzinjét is maga állja.

  2. Kedves komárom, idézet tőled: ….végre megértik, hogy csak együtt lehetünk erősek.

    Na bumm és ….. minek ez 5000 Voltos duma, sajna már te is átvetted a kampánystábok zavaros érveléseit, nem átvenni a rosszat, hanem kimondani az igazat, te is sajna belegabajodtál a mostani erkölcstelen kampánykodások útvesztőjébe. Az igazat kimondani sokkal nehezebb, mert gyakran nehezem megvédhetőek, de azért még igaz marad.

  3. Kedves Laca

    Mi az, hogy Hajrá Komárom, nem azt kéne mondani talán:

    Mindenkinek élhetőbb Öregkomáromot (Komáromot) ezért munkálkodni, a város képviselete egy focimeccs lenne.

    az, hogy Hajrá Komárom, nekem a kommunista érára emlékeztet, mikor a 6 éves nebulónak azt kellett mondani CEST K PRÁCI, vagy a Szovjetúnióvak örök időkre.

    Stubi Ébredj Komároma és basti Újkomároma egy semmitmondó üzenetek, amelyek a hatalomról nem Öregkomáromról szólnak.

Comments are closed.