Töklámpások a Benei Oviban


Idén október 7.-én került megrendezésre a hagyományos Töklámpás ünnep az Észak-Komáromi Benei oviban.

Immár hatodik éve került megrendezésre városunk egyik legcsaládiasabb hangulatú ovijában a töklámpás készítő ünnepség.Az égiek is velünk voltak,hisz gyönyörű őszi időt küldtek.Délutáni uzsi után kitelepültek a gyerkőcök, szülők, testvérek az ovó nénik vezényletével az udvarra, ahol megkezdődött a tökfaragás.Jó volt látni ahogy a felnőttek  alakulnak át felhőtlenül kreálló “gyermekekké”.Persze a gyerkőcök is segítkeztek,de az éles kés nem a kezükbe való,így inkább csak a tökmag kikaparása maradt számukra.Gyönyörű,egyedi darabok kerültek ki az ügyes csapatok kezei közül.Mire elkészültek a remekművek,a virsli is megfőtt,ami a nagy munka után jól esett mindenkinek.

Köszönet az Óvó néniknek és a szakácsnőnek Andrea néninek akik a szabadidejüket nem sajnálják és évről évre megörvendeztetnek ezzel a kedves,családias ünnepséggel. (Kandika)


Kandika, köszönjük a beszámolót. Örülök, hogy egyre nagyobb a jó és közös célokért összefogni akarók  tábora városunkban.  Tény viszont, hogy a legtöbb tenni akaró ezt csak saját szabadidejében teheti. Az e hét kedden lezajlott rajzverseny is az óvónők önfeláldozó közösségi munkájának volt köszönhető, hiszen szabadidejükben jöttek el csoportjukkal. Köszönet nekik. Kandikát sem kell félteni, hiszen ő is részt vesz minden minden rendezvényen. Felnőtt fejjel készítettünk már együtt madárijesztők a Pityóka Fesztiválon és voltunk ökörsütésen is. [SlideDeck id=’4037′ width=’100%’ height=’420px’]

3 hozzaszolas a “Töklámpások a Benei Oviban” bejegyzeshez

  1. Tudom-látom!Pont ezért írtam,amit.Az emberek nagy többsége csak és kizárólag arra koncentrál,hogy pénzt keressen,és hogy közben nem ÉL azt észre sem veszi…..pedig az ilyen programok is pénzbe nem kerülnek,mindössze jól kell,hogy érezzék magukat EGYÜTT!

  2. Kandika- tudod ez nem olyan egyszerű. Elég megnézni az emberek viselkedését egy csapatépítő tréningen, ahol bizony gyermekkorunkból ismert játékokat kell játszani. Nagyon tartózkodnak és tartanak a saját magukban élő GYERMEK-től.

  3. És milyen jó is volt akár a Pityóka,akár a többi “buli” 🙂 Azt kéne,hogy az emberek,a felnőtt emberek tudják levetni gátlásaikat és igenis szakítsanak időt az ilyenfajta megmozdulásokra.Senki nem fog rossz szemmel nézni rájuk,ha részt vesznek egy kis mókában,vagy ha segítő kezet nyújtanak önzetlenül.Hogy túléljük a szürke hétköznapokat,tudnunk is kell kiszakadni onnan 🙂 HAJRÁ!!!

Comments are closed.