Megkezdődtek a déli belváros építési munkái. Ez örömteli esemény a legtöbb komáromi számára, hiszen ismét gazdagodik a város három új közösségi térrel. Megújul  a Jókai tér a Szabadság tér és a Jókai mozi. Ezzel a déli városrész még élhetőbb és barátságosabb lesz. Sajnos ismét beleestünk abba az öreg hibába, hogy nem becsüljük eléggé a természetet és a fákat! Az építési munkákat a Szabadság téren tarvágással kezdték. A kivágott fák közt, nem egy idősebb a legtöbb ma itt élő komáromiaknál. Nem voltak betegek és nem zavarták a közműveket sem. Bizonyára pótolják majd őket, facsemetékkel. Pár éve ugyanezt a hibát követték el az északi belváros átépítése folyamán is. Akkor a Nádor utca magas, lombos , árnyékot adó fáit vágták ki és pótolták facsemetékkel. Az eredmény?? Az utca a nyári időszakban szinte teljesen üres. Az utcán, fák hiányában a hőség elviselhetetlen. Az utca lehet szép, ki lehet helyezni szép és kényelmes padokat is, ha azok alatt lehetetlen a pihenés. Nem kellett volna jobban megfontolni a fák kivágását? A 21. században élünk. Már nem okoz gondot a nagyobb akár száz éves fák gyökérrel együtt történő kiemelése és átültetése. Egy ilyen nagy költségvetésű projekt mint a déli városközpont kialakítása “elbírná” a fák áthelyezésének költségeit is. A Jókai téri fák még állnak! Eddig csak egyet vágtak ki. Még nincs késő!

5 hozzaszolas a “Tarvágás” bejegyzeshez

  1. Ja és még annyit, hogy a nagyapám méselte még régebben,hogy az 50-es években az Újvári állomás építésekor 50-60 m magas fákat ültettek át.Az 50-es években….

  2. Az a baj szerintem,hogy azok, akik ezeket a fákat kivágatták a büdös életbe nem fognak és nem is akarnak alattuk hűsölni. Ők megtehetik, hogy pl. Floridában hűsöljenek a pálmafák alatt….Mit érdekli őket a Komáromi hűsölés?!

Comments are closed.