Szlovák(?) Vandálok a Hídon !


Október 9.-én zajlott le Komáromban a Magyar és Szlovák nemzetiek találkozója a barátság jegyében. Hogy ez mennyire volt hatásos és őszinte?? Ezt ne nekem kelljen eldöntenem.  Nem követem naponta figyelemmel a közterületek állapotát, de néha bizony megakad a szemem egy új, oda nem illő feliraton. Ma is ez történt.  A város két részét összekötő Erzsébet hídon figyeltem fel több fekete színű feliratra. Ezek a tartalmuktól függetlenül is vandál tettnek minősülnek. A komáromiak életét nem kis időre nehezítette meg hidunk felújítása. Az átadáskor mindannyian megkönnyebbültünk és büszkén tekintettünk fel, szép új hidunkra . Nem tudom ki volt a feliratok “alkotója” és azt sem tudom, hogy milyen szándékkal tette azt. Kérem, ha van egy kis ideje gondolkodjon… Tönkretette több száz ember egy éves munkáját. Miért is? Hogy megmutassa Ő mekkora fiú?  Nem akarom a “művész” önérzetét lerombolni, de szinte biztos lehet benne, hogy őt csak felhasználták a nagyok. Ő a feláldozható porszem..

Feltételezem, ez ismét a választási kampány része mint a nyári Kalapácsos Kötörő... Ő sikerrel járt, hiszen neki köszönhetően jutott be a szlovák nemzeti párt a parlamentbe, 3 század százalékkal. Viszont abban is biztos vagyok, hogy neki származott ebből a legkevesebb haszna…

Megoldás? A közútkezelőre várhatunk. Ők lassúak és pénzhiányra panaszkodnak. Ajánlom a helyi Matica szervezetnek a Jobbiknak a Független Civileknek és az Egy Jobb Komáromnak, hogy közösen próbálják meg eltüntetni a feliratot.

3 hozzaszolas a “Szlovák(?) Vandálok a Hídon !” bejegyzeshez

  1. Az “Egy Jobb Komáromért” mai ulésén kiemelten foglalkozik az uggyel, szavamat adom, hogy holnapra valahogyan eltuntetjuk!

Comments are closed.