Segíts az iszapárban megsérült állatokon


Tegnap reggel egy ismerősöm megkeresett, mert adományokat szeretne eljuttatni az iszapárban sorsukra maradt, sérült állatoknak. Előbb meglepődtem, majd végiggondoltam a történteket és tényleg. Annyira lefoglalt mindenkit az emberek mentése, hogy többségünk fejében meg sem fordult, hogy bizony az állatok hátra maradtak. Miután a katasztrófa következtében mindent befed a vörösiszap, az állatok nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Képtelenné váltak az önellátásra. Ilyen körülmények közt a legelemibb állati ösztönök sem segítenek, hiszen egy holdbéli tájon nincs mit megölni és megenni. A Facebookon levélben fordultam a REX Állatvédő Egyesülethez. Miután a legtöbb közösségi rendezvényen együtt veszünk részt (REX, Komaromportal, Komarom.org),tőlük kértem segítséget. Gyorsan megjött a válasz és kiderült hogy ők is gyűjtést szerveznek.   Kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen. Köszönöm!

A REX Komáromi Állatvédő Egyesület adománygyűjtést szervez az iszapkatasztrófában megsérült és otthontalanná vált állatok megsegítésére. Az adományokat a Klapka György úti Házmester boltban lehet átadni naponta  9:00-17:00 között. Takarókat, száraz tápot  és konzerveket várnak. Bővebb információt a 0036-70-363-2942 -es számon adnak.

Az “Egy Jobb Komáromért” északon is elkezdte a gyűjtést, az adományokat a Nádor u.-i zálogházba (a Coala tours mellett) várjuk, további információk a 0917 432 765 v. 0915 370 710-es számon.

2010. október 14 – Most beszéltem a REX  egyesülettel. Mandel Géza elmondta, hogy a tápon kívül szükségük van rizsre is. A kimentett állatok hasmenéssel küzdenek és ennek megfogására használják a rizst.

5 hozzaszolas a “Segíts az iszapárban megsérült állatokon” bejegyzeshez

  1. Ágika, nagyon sajnálom, hogy elhatárolódsz a támogatásunktól, pedig Imre és a Less Karcsi azt a két zsákot az egész EJK nevében vitték hozzád … vihettük volna délkomiba is, a REX-nek … de az elején a Karesz hozta a hírt, hogy ilyen gyűjtést indítasz, felvetette, hogy segítsünk mi is, és mindanyian örömmel egyetértettünk … szereztünk forrást kb 25 mázsa tápra is (árpa, búza, tojótáp), de ha úgy érzed, számodra nem vállalható a részvételünk, majd magunk megszervezzük a kaminonnyi segély eljuttatását, egyenesen Kolontárra.

  2. Boldoghy Oliver bejegyzesere szeretnek reagalni……. mivel o irta, hogy az en otletem alapjan gyujt az egy jobb komaromert…….. kar, hogy nekem errol senki sem szolt…….. az eddigi adomanyokat az ismeroseim es a barataim hoztak, plussz Knirs Imre hozott ket zsak kutyatapot – amiert termeszetesen halas vagyok neki, de ezt ugy hozta mint privat ember…… ezt a gyujtes en szervezem, az en hazamban gyujtom az adomanyokat, nem szeretnem ha ezt az egy jobb komarom sajat propagaciojara hasznalna…… koszonom Balogh Agi

  3. … Balogh Ágika otlete alapján, az Egy Jobb Komáromért kezdeményezés támogatásával … remélem sikeres lesz az igyekezet és osszegyulik a szukséges adomány …

  4. az “Egy Jobb Komáromért” északon is elkezdte a gyűjtést, az adományokat a Nádor u.-i zálogházba (a Coala tours mellett) várjuk, további információk a 0917 432 765 v. 0915 370 710-es számon.

Comments are closed.