Eddig soha nem látott keretek közt folyik Komáromban a választási kampány. Mindenki kíváncsi választói véleményére, elvárásaira, igényeire. A régi polgármester csodákat vizionál. Új munkahelyeket, szórakozási lehetőséget, kerékpárutakat és a kikötő elköltöztetését ígéri. Híveivel keddenként találkozott a Tiszti pavilonban. Érdekes és szép tervek, de Mit csinált eddig? Honnan vesz terveihez euró milliárdokat?  Azt gondolja, hogy a Komáromiak memóriája ennyire rövid és nem  tudnak visszaemlékezni akár csak a pár hónapja történtekre? Érdekes hozzáállás!  Alig egy hónapja írtam az Uniós támogatással készült kerékpárútról. Míg a déli városrész a támogatásból  belvárosi kerékpárút hálózatot épített addig északon a városon kívüli, rekreációs jellegű kerékpárutat építtetett a város. Ez is egy szép fejlesztés, de amíg a belvárosba életveszélyes kerékpárral bejutni a lakótelepekről, addig nem luxus beruházásokra kéne költeni. Kérdésemre, hogy miért nem épül belvárosi kerékpárút, azt a választ kaptam, hogy erre eddig nem volt igény! Lám eltelt egy hónap és megvilágosodott a város vezetése. Már prioritásként beszél a belvárosi kerékpárutakról. A közösségi közlekedés is mostohagyerek volt ezidáig. Most mindkét induló párt jelöltjei fejlesztenék azt.  Tavaly az Uniós pályázatnál miért nem támogatta az északi képviselő testület a közös közösségi közlekedés fejlesztésére benyújtandó pályázatot??  Déliek felháborodva vették ezt tudomásul. Ők önzetlenül, megszavazták a kikötő fejlesztését megcélzó pályázatot, pedig őket nem érinti ez a beruházás!

Itt az ideje annak, hogy végre együtt gondolkodjunk és együtt tervezzük a közös jövőt. Egy  70 ezres város sokkal jobb esélyekkel pályázik Uniós pénzekért és sokkal jobb feltételekkel vásárolhat szolgáltatásokat mint két kisebb település!  A kulcs az EGYÜTT olcsóbb! Hetvenezer ember szemetét egy vállalkozással elszállíttatni  olcsóbb, mint kettővel. Aki most azt mondja, hogy ez megvalósíthatatlan annak ajánlom figyelmébe az olyan jogilag tiszta megoldásokat, mint a NAKOR kft, amely a város mindkét részén  végez szolgáltatásokat.  Nem volna szabad feleslegesen pénzt kidobni az ablakon. Nekem több éves szívügyem a közösségi közlekedés. Ennek egyesítése is megtakarításokkal járna. Gondoljuk csak bele, egy jó útvonal választással a járművek kihasználtsága megnő. A példa kedvéért, amit elveszítenénk Örsújfalu- Belváros szakaszon, az bejönne a Belváros- Szőny Kórház szakaszon. Eddig folyamatosan azt hallottam, hogy ez megvalósíthatatlan, mert a nemzetközi és a helyi közlekedés nem vonható össze. Megtört a jég. A hónap elején megindult Pozsony-Rajka közt a 801-es járat amely Pozsonyban helyi, annak környékén elővárosi majd Rajkáig nemzetközi járatként üzemel. Ez még nem minden, hiszen a vonal üzemeltetéséhez az Unió több mint 300 ezer eurót adott autóbusz vásárlásra! Magyarul, az Unió megveszi az autóbuszt és a jó útvonal választással még az üzemeltető bevétele is megnő. Akkor miért nem élünk egy ilyen lehetőséggel? Mi nem akarunk megtakarítani? Pillanatnyilag egy olyan nemzetközi járatot üzemeltetünk, amely  útvonalválasztása elhibázott volt és ezért kihasználatlan. Még vasárnap is közlekedik a két pályaudvar között, miközben a II. lakótelepről a hétvégén nem lehet bejutni a belvárosba.

Én minden Komárominak javasolom, hogy gondolkodjon el azon, hogy mi is történt az elmúlt években. Mit is tett a jelenlegi vezetés a városért. Tudatosítani kéne, hogy Komárom egyedi és kiemelt helyzetben van. Együttműködve kiemelkedő teljesítményre lenne képes. Hangsúlyozom, EGYÜTTMŰKÖDVE. Pillanatnyilag az együttműködésre csak az egyik jelölt alapozza a jövőt. Csak az egyik jelölt mellett állnak a déli városrész képviselői és Magyarország kormánypártja. A másik  (álmagyar) párt vezére pár napja kürtölte világgá, hogy nem leprásak, hogy elkerüljék őket. Nem szidni kell a szomszédot, hanem megismerni és együttműködni vele.  Mit tett az álmagyar párt pillanatnyi polgármestere a trianoni szégyenkő ügyében?? Semmit! Miért nem épülhetett Komáromban a város méretének megfelelő bevásárlóközpont? Miért kell Győrbe járni bevásárolni? Miért nem közlekedik városi autóbusz a hétvégén? Miért nincs Eon ügyfélszolgálati iroda Komáromban? A beszedett parkolási díjakból miért nem újultak meg a belvárosi parkolóhelyek és a kapcsolódó járdák? Miért nincs Komáromnak Központi ügyfélfogadó irodája? Miért kell egyik épületből a másikba sétálni ha valaki az ügyeit szeretné elintézni?  Hogy lehet egészségügyi szolgáltatás nyújtására engedélyt adni egy zsákutcában, ahol szinte állandóan foglaltak a parkolóhelyek és a váróterembe nem jut be természetes fény? Nem szeretném tovább folytatni a  felsorolást pedig hosszú volna még a lista. Ezt tegye meg mindenki otthon meg a szavazófülkében.

Külsőségek: Bizony még soha sem láthattunk ekkora választási plakátokat mint az idén. Az életnagyságú hirdetéseket már rég kinőttük. A déli városrész lakói csodálkozva és kicsit irigykedve nézik a nagyvárosokat is megszégyenítő méretű molinókat. Talán csak ezzel lehet felébreszteni az alvó és kicsit megfásult választókat. Nekem tetszik ez a kis pezsgés. Az MKP és az Egy Jobb Komáromért kezdeményezés a jövő héten is várja az érdeklődőket egy esti beszélgetésre. Ezúttal a Klapka térre a Klapka étterembe, szerda este 17.00-ra.

14 hozzaszolas a ““A helyzet fokozódik”” bejegyzeshez

  1. komarom bizony!!! a varos nagyon elmaradt fejlodesben a kornyezo varosoktol!!! pl. dunaszerdahely!!! az altalad emlittet bevasarlonegyed es plaza ott rentabilis!!! eleg csak megnezni mennyi ds-ben a munkalehetoseg es foleg mennyiert!!! pl. a kabelgyrak mindenhol az alacsony ber szinonimai!!! az eggyik ismerosom az ottani kabelgyarban dolgozik es habar igy tobbet utazik esze agaban sincs visszamenni dolgozni a deli ipari parkba mert ott sokkal jobban keres!!! igy nemcsoda hogy ds fejlodik es komarom hanyatlik!!!

  2. Azért ne keverjük össze a dolgokat. Mindkét pártban bőven van régi arc, ez igaz. Csak nem mindegy, hogy mit csináltak eddig. A Hídba azok mentek át, akik irányítottak, polgármester, alpolgármester, pártelnök. Ők felelősek az eddigi kudarcért, nem azok, akik szinte ellenzékként ültek eddig.

    Stubendeket nem írnám le. Már most mennyivel többet tudott mutatni az MKP, mint az egész elmúlt 4-8 évben! Szerintem van ereje ahhoz, hogy Komáromot talpra állítsa.

  3. Mörfi, Robertoo – köszönöm a belém betett bizalmat. Négy éve felmerült, de nekem nincs bőr a képemen ahhoz, hogy olyan dolgokat ígérjek pár szavazatért amelyekről tudom, hogy megvalósíthatatlanok. A szándék sajnos kevés.

    Az tény, hogy egy valós változáshoz új arcokra van szükség. Új, tenni akaró emberekre. Az új emberek általában ismeretlenek és nehezen tudják megszerezni a szükséges számú szavazatot. Nehéz változtatni.

    Számomra a legkevesebb hitellel azok bírnak akik már több éve néha évtizede a városházán ülnek és most mint a város megmentői hirdetik magukat.

  4. Hat teny hogy a szomszedos varosoktol bizony le vagyunk maradva de szerintem ennek nem csak a polgi az oka, hanem a testulet is. Ha a testulet nem bolint ra erre vagy arra a projektre akor a polginak nincs sok valasztasa. Bar talan tan kitudna harcolni par szavazatot de eleg necces a testulet is… uj bagazs kene az biztos. Na de ki? Mert ezek a jeloltek szamomra elfogadhatatlanok. Akor inkab a Basti egy uj, kemenyebb testulettel korulveve. Mind pl. Te. Es ezzel csatlakozom roberoo-hoz a javaslattal. Te miert nem kandidalsz?

  5. Én csak egy dolgot nem értek, ugyanazok az arcok csak két pártra ossztódva új Komáromot igérnek, meg hogy Komárom többet érdemel…, eddig mit csináltak???
    Biztos voltak jó dolgok is, de miért csak most akarunk munkahelyeket teremteni, kerékpárutat, beszélgetni a polgárokkal… stb. Miért kell elhinnem, hogy most másképp csinálnák. Pl. Komárom, nem ismerlek de szerintem neked ott lenne a helyed a testületben, rólad elhiszem hogy új Komáromot szeretnél, de ezeknek ….

  6. Mörfi- nagyon félreérted a dolgot. Egy példával próbálnám egyértelművé tenni.

    Te alkalmazol engem. Tevékenykedésem 3. hónapjában összehasonlítod az eredményeimet az eddigi átlaggal illetve a többi hasonló beosztott által elért eredménnyel. Megállapítod, hogy anyagi veszteséget okoztam neked. Te mit csinálsz ilyen esetben?

    Hasonlítsd össze Dunaszerdahely vagy Érsekújvár elmúlt 8 éves fejlődését Komárommal.
    Dunaszerdahely 8 éve egy falu volt, most város. Megújult utcaképpel, bevásárlónegyeddel, plázával.

    Meghirdetni az Új Komárom programját szép, de miért az hirdeti a változás szükségességét aki pillanatnyilag is a polgármesteri székben ül és megteheti azt … A hídnak egy új arccal az élen kellett volna meghirdetnie ezt a programját.

    Stubendek gyenge polgármester lenne – ebben teljes mértékben egyetértünk, de Basti sem volt erős és határozott. Most a koalíciós béke megőrzése érdekében még sebezhetőbbé válik és minden döntése még jobban függ majd koalíció elvárásaitól.

  7. Erdekes hogy amig a Basti MKP-s volt, addig nem volt tragya hanyas es mindenkinek megfelelt az, amit csinal es az, ahogy csinalja. Most hogy attalt az “almagyarok” oldalara, hirtelen minden megvaltozott? Na ne maaar! Stubendek langyos madar es nem sok vizet fog kavarni ha ot valasszak meg. Ez lesz a legroszab ami KN-el tortenhet. Nem mondom hogy Basti tokeletes de azert aljon meg a menet :o)

  8. Kedves LoOoL (a nevedet megismerhetem?)

    az EJKs kertészbrigád nevében megkérdezem Tőled :

    Miért kellene magunkat szégyellni?

  9. 🙂 Már vártam a mocskolódó hozzászólásokat. Elég gyengére sikeredett 🙂

    “Komarom”, ne törődj velük! Ez is csak téged igazol! Hajrá, Komárom!

  10. LoOol -Én minden véleményt szívesen fogadok. Csak közös eszmecserékkel és egymás véleményének meghallgatásával vihetjük előbbre a várost. A közös célunkat kell szemelőt tartani és ennek érdekében cselekedni. Én soha sem etsem abba a hibába, hogy csak kritikával illetek dolgokat. Mindig javaslatot teszek egy általam elfogadhatónak tartható megoldásra. Nem erőltetek senkire semmit. Elmondom saját véleményem és törekszem arra, hogy a lehető legkevesebb indulattal tegyem meg ezt. Épp ezért nem értem a te időnkénti indulatos hozzászólásaidat. Bekiabálni minden cél nélkül szerintem értelmetlen. Vitázni, párbeszédet folytatni csak tények alapján lehet. Tehát, szívesen várom tényszerű hozzászólásaidat a jövőben is. Gondolom az EJK vagy az MKP jelöltjei is szívesen meghallgatnak, legközelebb szerdán este 5 órakor a Klapka étteremben.

    Én nem vagyok sem MKP sem EJK sem FIDESZ sem MSZP tag. Egyszerű, figyelmes, lokálpatrióta komáromi vagyok aki leírja véleményét. Az eddigi 1481 hozzászólás azt bizonyítja, hogy megmozgatom az olvasóim fantáziáját.

  11. Szánalmas az egész oldal és szánalmas, hogy ilyen elfogult cikkeket hoztok le! Pontosan ennyit tud az egész MKPs bagázs.. Vártam, hogy talán az önkormányzati választásokon nem estek ebbe a hibába és értelmesen próbáltok beszélni, de nektek csak a köpködés megy. Szégyeljétek magatokat a kertész brigádotokkal együtt (EJK)

  12. … fantasztikus cikk, kérlek soha ne hagyd abba, amit csinálsz! Remélem az új testület megalakulása után majd mindíg ott leszel, és közlöd meglátásaidat, tanácsaidat, és segíted az egyesülést … emberek, ÉBREDJETEK MÁR FEL!!! Nem a múlt században élünk, Ez már EURÓPA! Nincsenek határok, nincsenek falak, csak az van amit mi magunk is akarunk! Ha Berlin egyesült, nekünk miért ne lehetne?!? KOMÁROM EGY!!!

  13. Tampi – az emberek sajnos gyakran vágyakoznak az elérhetetlenre. Basti ezen a vágyaik megvalósítását vetíti előre és közben senki sem akar arra emlékezni. hogy erre már volt elég ideje de nem tette!

    Én is örülnék, ha a belvárosi kikötő Harcsásra költözne, de MIBŐL?? Én is örülnék ha lenne Duna parti sétány, de MIBŐL?

    Ja, hogy Basti parlamenti képviselő?! Eddig is az volt !

  14. Korrekt látásmód, világos gondolatok.
    Nem értem, hogyan hisznek még az emberek Bastrnák Tibornak. Jó marketing, de pont a mögöttes tartalom hiányzik.
    Fel kell ébrednie Komáromnak.

Comments are closed.