A szlovák országos rendőrfőkapitány döntése szerint a közúti ellenőrzést végző rendőrök nem bújhatnak el. A rendőröknek mindent meg kell tenniük azért, hogy a gépkocsivezetők lássák, mit csinálnak: sebességet mérnek vagy forgalom-biztonsági ellenőrzést tartanak. „Ezeket a tevékenységeket olyan útszakaszokon végzik majd, amelyeken gyakoriak a balesetek, illetve sok gyalogos, köztük gyerek, idős és mozgáskorlátozott ember közlekedik“ – mondta mai sajtóértekezletén Jaroslav Spišiak. Szerdától arról is tájékoztat a szlovák rendőrség, hogy hol és milyen típusú és színű autókban találhatók azok a mobil radarok, amelyek mérik a sebességet. Ennek az intézkedésnek az az oka, hogy a szlovák rendőrségnek vannak jelöletlen autói, amelyekben szintén találhatók sebességmérő berendezések. „A cél, hogy ne mondhassák, jelöletlen autókat használ a rendőrség az autósok bosszantására“ – jegyzete meg  a főrendőr. (SITA)


Ezt a bejelentést én a rendőrség nyitásaként értékelem. Talán ebben a kijelentésben benne van az a szándék is, hogy a hétköznapi autóst ne zaklassák feleslegesen. Az egyik ilyen jól bevált szokásuk, amely most ősszel ismét nagyon időszerű, hogy a városba érkezőket megbírságolják ködlámpa indokolatlan használata miatt. Az eljárás jogszerű, de miért épp a város határában állnak és várják a ködből érkezőket. A városok köztudottan egyedi klímával rendelkező   szigetként működnek. Amíg a környéken köd van addig a városban gyakran süt a nap. Szinte észrevétlenül kerül az autós egy szabálysértő helyzetbe.  Ilyenkor bírságolni, szerintem túlzó.  Ha mindenki betartja az új utasításokat, akkor megszűnhet a fák takarásából történő sebességmérés. Természetesen én mindenkit a sebességkorlátok betartására buzdítok mindenkit.

Remélem a gyalogosok védelmében egyre gyakrabban állnak majd gyalogos járőrök a Megyercsi utca piacnál  illetve a temetőnél található gyalogátkelőinél. Sokat segített a középszigetes megoldás, de még mindig vannak kiszámíthatatlan és agresszív vezetők.  Még mielőbb bárki a szememre vetné, hogy a gyalogosok is szabálytalankodnak, felhívom az ő figyelmüket is arra, hogy ne induljanak el bevásárló kocsival a piacról “toronyirányt”  hat sávon keresztül, mert sajnos már láttam ilyet és majdnem ki is repültem a busz szélvédőjén a vészfékezés következtében..

Várom azokat a helyeket, ahol gyakran találkoztatok bujkáló rendőrökkel.

5 hozzaszolas a “Vége a bujkálásnak” bejegyzeshez

  1. Egyetértek, elég problémás ott átmenni az úton, történt már sok súlyos baleset is.

    Bújkáló rendőröket láttam:
    -Shell kút mellett, Pozsony irányban van egy fa, az mögé/mellé próbálnak a radarral rejtőzni;
    – Az út másik felén, civil autóval (fehér astra vagy fabia), eléjük beállítva egy másik nem megkülönböztetett autó;
    -A felüljáró után, Pozsony irányában szintén a fák mögé illetve ha ott parkol busz, akkor az mögé;
    -Kaufland parkolójában a STOP-táblát kamerázzák a másik parkolóból, ami az áruszállítóknak van;
    -Kórház kijárata a Petőfi utcára- szintén STOP tábla;

  2. Ne felejtsük el az Isternél lévő gyalogátkelőt. Ott a Jednota, a “kínais”, gyógyszertár, újságos, városi buszmegálló stb. A 80 éves idős emberek 2 bottal nem bírnak átszaladni az autók között…..

Comments are closed.