Új típusú buszok a Komáromi járásban


Amint azt megtudtuk Justyák Alfrédtól, az Érsekújvári Autóbusz-közlekedési Vállalat komáromi részlegének vezetőjétől, az angol Dennis Dart márkájú autóbuszok a helyközi járatokon fognak közlekedni hétfőtől péntekig, tehát az úgynevezett iskolás- és munkásjáratokon. Az eddig használt Karosa gyártmányú autóbuszok a lévai részlegre kerülnek át.

„Összesen 15 Dennis Dart márkájú autóbuszt hoztunk be Hollandiából, ezekből eddig nyolcat állítottunk üzembe. Október elsejétől azonban valamennyi autóbuszunk közlekedni fog a helyközi járatokon. Ezek a 32 utast befogadó autóbuszok hollandiai utakon közlekedtek az ottani vállalatunk működtetésével. Azért volt szükség behozatalukra, hogy kissé felfrissítsük autóbuszparkunk átlagos életkorát. Az eddig használt autóbuszaink átlagos életkora már meghaladta a húsz évet, az újonnan üzembe helyezett tömegközlekedési eszközök átlagos életkora pedig 9-10 év. Az alkatrészellátást folyamatosan oldjuk meg, hiszen a gyártónak Magyarországon van egy központi raktára, bár ezek az autóbuszok szerencsére nem gyakran igényelnek komolyabb javításokat. Bízom benne, hogy utasaink meg fogják szeretni az újonnan üzembe helyezett autóbuszokat” – mondta el a Deltának Justyák Alfréd.

Börczky úr engedélyével


arrivaÉn is meglepve vettem észre az ismerős színű viszont idegen formájú járműveket. Ha jól látom akkor végre akadálymentes járműveket sikerült beszerezni.  Ennek örülök, hiszen már többször írtam az esélyegyenlőség biztosításának fontosságáról. Információim szerint az autóbuszok homlokkijelzői még nem működnek. Ezek hiányában egy papírdarabra nyomtatott viszonylattáblát használnak. Remélem ezt a hiányosságot sikerül mihamarabb kiküszöbölni.

Érdekelne, hogy a társaság tervezi-e a helyi autóbuszpark frissítését is, hiszen ott a helyközinél sokkal nagyobb a lemaradás. Fontos lenne helyi viszonylatban is alacsonypadlós járműveket forgalomba helyezni. A jelenleg használt autóbuszok esetében, gondot jelent babakocsival vagy épp kerekesszékkel utazni. Bízom benne, hogy ennek fontosságát tudatosítja a közösségi közlekedést üzemeltető vállalat is.

Érdemes böngészni az Arriva honlapját, hiszen ez a társaság birtokolja a SAD Érsekújvár 60 százalékát-át. arriva vasút A maradék 40 százalék az állam tulajdona, amely fontolgatja saját részének értékesítését. Hamarosan bekövetkezhet a névváltás. Az arculat már több éve ismert, hiszen az összes új beszerzésű autóbusz már  két éve ezeket a színeket használja. Bízom benne, hogy az arculat kiterjesztésének része lesz a megállók cseréje is. A társaság már tapogatózik a magyarországi és a szlovákiai vasúti személyszállítás irányában is. Kíváncsian várom a fejleményeket és közben böngészem a netet! Nektek is ezt ajánlom. Az Arriva honlapja ide kattintva olvasható.

Friss információk szerint Párkányban és Érsekújvárott október1.-én, forgalomba áll egy-egy alacsonypadlós jármű városi forgalomban is. Erre Komárom város esetében a hivatal nem tartott igényt. Érdeke döntés ez, hiszen Komárom városában egyetlen alacsonypadlós jármű sem közlekedik.

5 hozzaszolas a “Új típusú buszok a Komáromi járásban” bejegyzeshez

  1. Kopirtya,tyuk láb foltos bukszák,mi lett ez internet portál mozgás zsák muttavány?valaki felvette a unios lolét aportál támogato csomagot,most meg csend a kend?

  2. amíg új buszokat kapnánk addig okés lenne minden, deh ezek a öreg fapados leélt roncsok nem érnek semmit sem , még a jó öreg KAROSA-k is jobbak mint ezek a Dennis-ek … 1x volt csak szerencsém utazni azon a buszon hát 40 perc után ment a hátam leszakadni , annál az üllésnél még a iskolapadba lévő szék is kényelmesebb , na és nembeszélve a zajról ami ezekbe a buszokba van … hát még szerencsém h nem kell ilyen busszal utaznom naponta mint másoknak !!!!!!

  3. Lindy- ebben az olvasók, illetve az utazók 99%-a egyet ért! Sajnos ez az Üzemeltetőtől és a várostól függ. A szándék létezik, hiszen Gúta felé már indul busz az Anglia parktól. A kezdet jó, de folytatni is kéne…

  4. preferálom az új buszokat, de sokat segítene, ha a városon belül is megállnának. igen az időseknek segítség. de nem e lenne nagyobb segítség, ha nem kéne a belvárosból az állomásra vánszorogniuk?

  5. Komáromban miért nincs szükség a hivatalnokok szerint alacsonypadlós városi autóbuszra??? A 10ezer lakosú párkány megengedheti magának a négyszer akkora Komárom nem?

Comments are closed.