Két hónapja a Pékfesztivál kapcsán már egyszer írtam a Komáromportálon arról az érdekes tájékoztató tábláról, amely Komárom városába az 1-es főúton keleti irányból érkezőket hivatott a Monostori Erődbe vezetni.  A tábla Komárom város belterületén áll a Mártirok útján a Katica 2  ABC  szomszédságában.  A tábla egy Erődöt ábrázol egy nyíllal, amelyben a távolságot jelző 2,5 km felirat olvasható. Az oszlopon elhelyeztek egy kiegészítő táblát is  Monostori erőd-Fort Monostor felirattal. Ez így első ránézésre még helyesnek is tűnhet , csakhogy az irányt jelző nyíl nem egyenesen előre, hanem egy mellékutcába mutat a strand irányába. Legutóbbi bejegyzésem óta, történt egy kis változás, hiszen valaki egyszerűen letörte az oszlopon található kiegészítő feliratot. Most már  csak egy erődöt ábrázoló szimbólum és a nyíl látható. A távolságot és az irányt figyelembe véve , így az akár még a Csillag Erőd fellelhetőségéről tájékoztató tábla is lehetne. Ez lenne az európai megoldás??  Két hónap alatt ez a megoldás született?  Évekig nem tűnt fel senkinek, hogy a tábla rossz irányba mutat, ezzel megtévesztve a turistákat? Komárom városa hatalmas bevételre tehetne szert a turizmusból. Miért nem költünk több pénzt saját értékeink reklámozására?

Tegnap sajnálattal tapasztaltam, hogy az egyedülálló Komáromi Várat reklámozó táblát a kikötői híd északi felhajtójánál letakarták egy  bevásárlóközpont őszi akcióját hirdető molinóval…  Tényleg ennyire nem számítanak a valós értékek? Mire számíthatunk ezután? Anyagi érdekből telerakják majd a Lehár Ferenc parkot kereskedelmi reklámokkal?  Nem estünk át egy kicsit a Ló túloldalára?? Komárom városa rendelkezik egy egyedi és mindeddig túlnyomó részt kihasználatlan várral és erődrendszerrel. Ezt kéne hasznosítani és reklámozni!  Ha már a város által  felállított reklámtábláról van szó, amelyet az eredeti rendeltetésétől eltérően használnak, kereskedelmi célokra, nem kellett volna a hirdető komáromi vállalkozástól megkövetelni, hogy a reklámja kétnyelvű legyen??

2 hozzaszolas a “Merre is van és melyik ??” bejegyzeshez

  1. Információim szerint a Várat hirdető reklámfelület a híd lábánál nem a város tulajdona és egy ÜGYINTÉZŐ sajnálatos feledékenysége miatt került letakarásra. A város által megbízott ügyintéző ugyanis ELFELEJTETTE átutalni a reklámfelület esedékes bérleti díját….. Gondolom megdicsérték és még prémiumot is kapott ezért. Nem vagyok a középkori pellengér híve, de kicsit keletebbre egy ilyen mulasztás elkövetője minimum nyilvánosan bocsánatot kér…

Comments are closed.