Bringázz munkába!


Komárom Város Önkormányzata összhangban az országos kampánnyal helyi versenyt hirdet a komáromi telephelyű munkahelyek részére. Csak annyit kell tennie, hogy részt vesznek az országos versenyen és a munkahelye regisztrációját megküldi a toth.bernadett@komarom.hu e-mail címre is.

Szeptember 16-tól újra megrendezzük a Bringázz a munkába! akciót! Ahogy immár 2008 ősze óta mindig, most is a Magyar Kerékpárosklub (MK) valósítja meg a kampányt, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködésben végez. A rendszer csak apróságokban változott, aki már részt vett a programban, annak nem kell újra regisztrálnia! Szeptember 16. és október 22. között minimum 8x kell tekerned, hogy teljesítsd a feltételeket. Ezt a közlekedési naplóban szükséges vezetned. A teljesítők garantált ajándékban részesülnek, illetve nyereménysorsoláson vesznek részt. A céges megmérettetésben a szervezetek méretük szerinti kategóriákban versenyeznek; a munkahelyen dolgozók létszámának igazolásához nyilatkozat beküldése szükséges. További információ : www.bringazzmunkaba.hu


Én nagy jó kezdeményezésnek tartom, de épp az elmúlt héten volt egy beszélgetésem az egyik Északi önkormányzati képviselővel a kerékpárút építésével kapcsolatban. Természetesen örülök, hogy a hétvégi kikapcsolódást támogatva megépül a kerékpárút a Vág folyó mentén, de nem volna nagyobb szükség egy a városrészeket összekötő kerékpárútra?  Miután Uniós támogatásból épült és közös Észak-Dél projektről van szó amelynek keretében Délen a belvárosi kerékpárutat hosszabbították meg a külterületek felé, nem lehetett volna ugyan ezt tenni Északon is? Ha a projekt keretei lehetőséget adtak Délen az út megépítésére az ipari park irányába, ezzel elősegítve az egészséges munkába járás lehetőségét, ez Északon sem lehetne kifogásolható. Én nem felesleges beruházásokra gondolok, hiszen a lakótelepeken kis figyelemmel  és ügyességgel lehet kerékpározni, de a Pozsonyi út, Megyercsi utca, Rakóczi utca, Kertészutca vonalon viszont gyakran kimondottan balesetveszélyes kerékpárral közlekedni. A beszélgetés során meglepve hallottam, hogy Komárom városa még nem is tervezi a városon belüli kerékpárutak megépítését és véleményük szerint erre igény sincs. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Írjátok le, kell-e városon belüli kerékpárút!

22 hozzaszolas a “Bringázz munkába!” bejegyzeshez

  1. Nem érdemes vitatkozni ezen, a lényeg meg lett fogalmazva: a SZÁNDÉK HIÁNYZIK!!! Én szégyellem magamat, hogy a városomnak ilyen vezetői vannak… Nem ismerem őket közelről, de a lokálpatriotizmust messziről se ismerik.

  2. Ezen a szakmunka kifejezesen kicsit vitatkoznek…

    Aki dolgozott mar epitkezesen, az tudja, hogy nagyon sok a segedmunkas minden epitkezesen, ok azok, akik segitik a szakmunkasokat. A nehezebb, szarabb munkat mind ok vegzik…

    De ez szerintem ertelmetlen lenne… Pl azt a tiz segedmunkast kirugatjuk, azert hogy mostatntol 10 munkanelkuli lapatolja a kavicsot…?

    Ritkan vagyok otthon… Szedik meg a munkanelkuliek a szemetet?

  3. Az útépítés szakmunka, nem végezheti bárki. Szerintem fontosabb volna a pályázatokon elnyert pénzeket jobban és ésszerűbben felhasználni. A vág parti út költségén mennyi belvárosi kerékpárút épülhetett volna??? Nézd csak meg Délen sokkal szemfülesebbek voltak. Szőnytől-Monostorig épült kerékpárút.

  4. Nem igazán értek hozzá, de ha építenének kerékpárutakat, a költségeket lehetne csökkenteni azzal is, hogy közmunka keretében bizonyos feladatokat elvégeznének. Talán még jobban is becsülnék a munkanélküliek azt, amit csinálnak, mert volna valami látszatja.

  5. A legrövidebb út a legjobb. Fel kéne mérni, hogy melyek a legnépszerűbb célpontok pl. iskolák, bevásárlóközpontok. Ezek alapján megtervezni és folyamatosan kiépíteni a hálózatot.

  6. Igen, én nem használom a töltésen kijelölt utat. Azoknak jó, akik szeretnek terepen kerekezni. Kimondottan érvezetes a kavicsban tekerni… Olyan, mint ha autóval földúton szeretnék Komáromba eljutni. Pedig sokan használnák, ha lenne kerékpárút. De mit is akarunk? Még az Eötvös utcát se képesek rendbe hozni. Talán még valahol Novoszibirszk környékén is járhatóbbak az utak!

  7. Komárom megye- tudod amíg a város vezetése csak rekreációs kerekezésben gondolkodik és fel sem merül, hogy esetleg az emberek rendszeresen pl. munkába, iskolába kerekeznének addig nem lesz változás. Létezik kerékpárút a Duna partján meg a szigeten, de azokat szerintem te nem használod. Attól, hogy kirakták a kerékpáros útjelző táblákat még senki sem fog azon az útvonalon kerekezni. Nézd meg a holland meg német bicósokat. Térkép elöl és bizony az alapján tájékozódva mennek a főúton és nem is értik szerintem, hogy Pőstyén felé miért kéne a hídon át menniük amikor kiépített kerékpárutat nem látnak és a náluk lévő térkép is ellenkező irányt mutat mint a tábla.

  8. Én csak annyit tennék hozzá, hogy Újfaluról se egy életbiztosítás betekerni a városba. Sokszor úgy érezhetik azok, akik arra bringáznak, mint a háromlábú sün az autópályán… Mert ugyan a városban is elüthetik az embert az autósok, de odakint jobb esetben 90-100-al veretnek. Tudjátok mekkora menetszele van egy kamionnak 90-nél?

  9. Dorka- Igen az is egy kritikus szakasz. Gyakran látom a mosolygó német kerekező nyugdíjasokat. Ők is tanácstalanok. Az Erzsébet hídról nem is beszélve. Az úttesten egy kerékpáros is annyira fel tudja tartani a kocsisort, hogy azzal dugót okoz, hiszen nem igazán tudják őt az autók kikerülni. Ha ezt megpróbálja elkerülni és a híd járdáján kerekezik (szabálytalanul),akkor meg a jószándékú gyalogost kényszeríti a híd tartóelemei közé húzódásra annak érdekében, hogy ő elférjen….. A Híd felújításakor felmerült annak kiszélesítése egy kerékpársávval, de ezt végül elvetették.

  10. Kerékpárral közlekedek én is .Sajnos nem igazán veszik figyelembe a “bicós embert”:( A gyalogosok sem , az autósokat ne is említsük.A körforgalomtól a híd felé vezető utat pl. hol kell megtenni? Ha a járdán kerekezek,akkor a gyalogosoknak nem tetszik-ha az úttesten,akkor az autósok”imádnak”.

  11. Vica, igen erről van szó. A Kresz kötelez téged a kocsik közti kerékpározásra, amellyel veszélyezteted saját testi épséged és gondot okozol az autósoknak is. Elférnél a széles járdán, de akkor meg a rendőr büntet meg!

    Ha már nincs pénz kerékpárútra, legalább egy táblát kéne kitenni, hogy a rendőr ne tudjon megbírságolni az egyébként mindenki számára biztonságosabb járdán való kerékpározás miatt

  12. Szerintem lassan létfontosságú lenne az említett szakaszokon kerékpárút kiépítése,vagy a közös Kerékpáros/Gyalogos út kialakítása.Naponta bicóval járok munkába épp ezen utak egy részén,s bizony testi épségem érdekében én követek el szabálytalanságot azzal,hogy itt-ott felhajtok a járdára,s mivel nem merek az autók között “cikázni”/ha “sávot” szeretnék váltani/ ,ezért a gyalogosátkelőhelyeknél rendszerint leszállok és áttolom a bicót a túloldalra.S ahogy tapasztalom,ezzel nem vagyok egyedül.Így elég szaggatott a bicós ember közlekedése.

  13. Boldoghy Olivér- Én nem tiltakozom a hétvégi, rekreációs kerékpározás ellen. Örülök, hogy megépül az az út is, DE vannak ennél sokkal fontosabb és a polgárok számára hasznosabb dolgok is. Ha Uniós pénzről van szó, amelyhez csak 5% önrész kellett és azzal biztonságosabbá meg kényelmesebbé lehetne tenni az emberek munkába, iskolába járását akkor azt a belvárosi kerékpárútra kéne költeni, mint ahogy azt Délen tették..

    Hallottam már azt a kifogást is, hogy nincs hely a kerékpárút kiépítésére. Szerintem a Megyercsi út mellett a járda elég széles és még széles zöld sáv is van. Pillanatnyilag is sokan kerekeznek a járdán, bár ez pillanatnyilag szabálysértés és a rendőrök büntetnek. Gyors tűzoltásként már az is segítene ha közös Gyalogos/Kerékpáros úttá nyilvánítanák.
    kerékpárút

  14. The three tree- tudod, az apám 50 éven át mindenhová kerékpárral ment. Mostanában már nem olyan bátor, mert a Kertész utcán a rendőrségnél a szemkórház előtt egy kamion elsodorta és a bokrok, virágok közt tért magához. A kamion meg sem állt. Talán észre sem vette. Szerencséje volt, mert pár kék folttal megúszta, de azóta inkább gyalogol!
    Egyébként nem tudjátok, hogy miért áll 2 hete az útépítés?

  15. Nálunk minden egy kicsit fordítva működik … fényesre csiszoljuk a gombot, miközben hagyjuk rohadni a kabátot … kerékpárutat csinálunk a peremeken, a nemlétező turistáknak, miközben a munkába kerekező, adócenteket termelő polgárokat hagyjuk agyoncsapatni a belvárosban … az említett “utat” (töltés) ráadásul nemrég újították fel, csak akkor nem beszélt róla senki, ezért széttörik és “felújítják” még egyszer, a kamerák kedvéért, hogy mindenki megértse, és tapsoljon …

  16. Ja igen és még sosem bringázott,mert ezeken az utakon .max kinyírod magad.Holnap csinálok fényképeket hogy miről is beszélek…….(a kib…ott kamionok akkora utat járnak )

  17. Az úr egyébként bringabarát. Hétvégi kerékpáros. Ezzel nincs is gond. Számomra csak az a nehezen elfogadható, hogy egy olyan városban ahol a közösségi közlekedést szinte teljesen leépítették, nincs parkolóhely, hogy is kéne közlekedni? A közösségi közlekedés és a kerékpárút hálózat fejlesztése minden városban prioritás, kivéve Komáromot!

  18. “Véleményük szerint erre igény sincs.” – ez komoly? Ez a képviselő hányszor járt Komáromban? Jöjjön és álljon sorba egy nyaklevesért addig, amíg nem kezd normálisan gondolkodni!!! Így kell kinéznie egy modern, európai városnak? Jöjjenek csak a turisták, itt újraélhetik a múltat, mert ezek szerint mi nem szeretnénk fejlődni!

Comments are closed.