„Konczer Erik a Komáromi Ipari Park Szolgáltató Kft. ügyvezetőjeként februárban találkozott a Vértes Volán forgalmi igazgatójával, és arra kérte, hogy a vállalat 11 járatából adjanak át egyet az Alfabusz Reisennek. Közölte, ha ennek nem tesznek eleget, a Volán szerződését a vonalra felmondják. A járat értéke hozzávetőlegesen kilencmillió forint” – mondta el Kreft-Horváth Loránd frakcióvezető.

A fideszes Kreft-Horváth Loránd a sajtótájékoztatón elmondta, az ügyben érintett Alfabuszt az alkudozásban a komáromi önkormányzat pénzügyi osztályvezetője képviselte, aki civilben a társaság kültagja, a vállalat honlapján az ő e-mail címe szerepel kapcsolattartóként. „A fentiek alapján a Fidesz komáromi képviselőcsoportjának tagjai ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek zsarolás vagy más megvalósult bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt” – közölte a Fidesz komáromi frakcióvezetője.

Az érintett Konczer Erik elmondta, egy sajtópert első fokon már megnyert az ügyben, mert a Fidesz helyi lapjában először azt híresztelték, hogy ő a helyi tömegközlekedésben lobbizott az Alfabusz Reisen érdekében. Konczer emlékeztetett rá, márciusban a képviselő-testület előtt azt kérte, ha bárki számon kérne rajta valamit, az álljon fel és mondja el, de akkor nem érkezett észrevétel. „Megkezdődött a kampány, és úgy látszik, a Fidesz nem csak győzni szeretne, de ellenfelei megélhetését is tönkre akarja tenni. Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el” – jelentette ki az ügyvezető, aki MSZP-s politikusként indul a választásokon. (MTI)

Az MSZP-s Konczer Erik a Komáromi Ipari Park Szolgáltató Kft. ügyvezetőjeként egy sörözőben találkozott a Vértes Volán forgalmi igazgatójával februárban. Németh Tamás korábban egy sajtó helyreigazítási perben azt állította: az önkormányzati cég vezetője arra utasította őt, hogy az ipari parkba közlekedő egyik buszjárat üzemeltetését adja át egy magánvállalkozásnak, amelynek kültagja az MSZP-s városvezetés pénzügyi osztályvezetője.

– Elhangzott, hogy lehetőségem van kiválasztani, hogy melyik legyen az a járat és hogy a szerződésben rögzített 60 napos felmondási határidőn belül történjen meg az átadás – mondta a hírTV-nek a Vértes Volán Zrt. forgalmi igazgatója, Németh Tamás. A tárgyaláson Konczer is elismerte: valóban kérte a buszjárat átadását, a politikus továbbra is azt állítja: bűncselekményt nem követett el. Kerestük az érintett magáncég kültagját is, Császár Irén nem akar nyilatkozni az ügyben.  (Hír TV)


Számomra az egész ügyben az a legérdekesebb, hogy miért szeretne bárki is megbízni egy olyan kis szolgáltatót amely honlapja szerint összesen 4 autóbusszal rendelkezik. Abból egy alacsonypadlós városi a másik meg egy 15 fő szállítására alkalmas mikrobusz. Aki nem tudja, melyik járművekről is van szó, annak segítségként elmondom, hogy a mikrobusz kísérletként az 1-es városi vonalon közlekedett amely a tavalyi év folyamán megszűnt, a másik jármű meg a 3-as helyi vonalon szállította az utasokat 2010 tavaszáig amikor annak helyét átvette egy gazdaságosabb dízel-elektromos autóbusz.

Én is belestem abba az egyszerű hibába, hogy az Alfabusz név hallatán a Székesfehérvári székhelyű cégre gondoltam, amely részben Budapest tömegközlekedését is biztosítja, de nem ez a helyzet. Az Alfabusz Reisen -honlapja alapján- egy komáromi székhelyű vállalkozás, szőnyi telephellyel. Természetesen én is fontosnak tartom a helyi vállalkozások előnyben részesítését, de nem mindenáron.

Egy hozzaszolas a “Nokias doboz helyett busz?” bejegyzeshez

Comments are closed.