Körülbelül egy hónapja járt Komáromban a Megasztár tehetségkutató stábja.  A válogatás színhelye a Klapka tér volt.  A komáromportállal összefogva készültünk is a beszámolóra. Egyik szerkesztőnk ismerőse jelentkezett a selejtezőre és megígérte, hogy részletesen beszámol majd róla. A a megasztár stábja  tovább utazott, de a beszámoló csak nem akart megérkezni. Gondoltam valami nem úgy sült el, ahogy azt a résztvevő tervezte. Igazam lett! Hetekig nem is szeretett volna beszélni a történtekről, majd elmondta. Már sokmindent megélt, de ennyire mint ott  őt még nem alázta meg senki. Miért írom le ezt? Mert nem ő volt az egyetlen aki megalázónak és elfogadhatatlannak nevezte a megasztár módszereit.  Örömteli dolog, hogy valakiben van tartás és összefogás. Kiállnak egymás mellett. A megasztár és a TV2 is már akkor minősítette saját magát, amikor a Komáromi válogatását Komárno-ként hirdette meg.

A Megasztár az indulás előtt pár nappal csak azzal tudott címlapra kerülni, hogy egy felvidéki magyar amatőr zenekar mégsem írta alá a Tv2 által kínált szerződését. A Csak van tagjai ugyanis nem akarták, hogy a csatorna producerei mondják meg, hogy milyen hajzselét használhatnak a fellépésekkor, arról már nem is beszélve, hogy a szerződés szerint bármikor lecserélhették volna a zenekar tagjait.  A Csak van így megúszta a bulvárhírnevet, és azt hogy éveken át kelljen vidéki haknikon játszaniuk a Bikicsunájt. Ezt a megkönnyebbülést pedig úgy ünnepelték meg, hogy elkészítették saját Bukás-videójukat, amiben Várdy Zoltán, a Tv2 vezérigazgatója tajtékzik és elhízott tolószékesnek nevezi az énekest. Semmi nem történt, oszoljanak kérem, csak valaki iróniával, öniróniával válaszolt arra a 44 másodperc hírnévre, amit a Tv2 zúdított rá. És akkor jött a Bors, bambán végignézte a videót, majd szólt a Tv2-nek, hogy nézd már, ebben a videóban mindenki SS-egyenruhában van. Ezek nácik. A Borsban megjelent cikk szerint ugyanis “Náci filmmel űztek gúnyt Presserékből”, a Tv2 válasza szerint pedig “a zenekar tagjai magukat minősítik ezzel az ízléstelen párhuzamállítással”. Még jó, hogy nem riasztották a nehéz órákban is rendíthetetlen Gyurcsány Ferencet, hogy önmagába karolva meneteljen csendben a szitáló barna esőben. A Tv2-nél és a Borsnál ezek szerint nem értik a viccet, és ami még ennél is rosszabb fogalmuk sincs arról, hogy Oliver Hirschbiegel filmjéből több száz paródia készült, vagyis még csak nem is hallottak erről a mémről, ami évek óta kiirthatatlanul terjed a neten. Vagy egyszerűen annyira hülyék, hogy azt hiszik, minden film, amiben nácik szerepelnek, az náci film. Mint mondjuk a Schindler listája. – írja blogjában szabóZ.  Most megosztom veletek én is a videót.

[zanmantou type=”video” file=”https://www.komarom.org/wp-content/uploads/2010/08/Csak-van.flv” title=”Csak van”]

3 hozzaszolas a “Megasztár botrány?!” bejegyzeshez

  1. Név- a tőled?! idézett rész külön bekezdésben van és a végén ott a forrás. A lényeg a bejegyzés eleje volt, ezt egészítettem ki. A kedvedért utólagosan zöldre színeztem a szerzőt. Köszönöm, hogy te is gyarapítod olvasóim táborát!

    Blogod népszerűsítésére úgy is lehetőséged van, ha pl. blogod logojat avatarként használod és kitöltöd a honlapom rovatot. Igy minden érdeklődő a nevedre kattintva automatikusan a te blogodba jut. 🙂

Comments are closed.