Civilek megemlékezése-képek


A Révkomáromban működő civil szervezetek szervezésében kerül sor a Szent István emlékünnepségre augusztus 20-án 17.00 órai kezdettel a Szent István szobornál. Utána 18 órától ünnepi szentmise következik a Szent András templomban.

Szervezők: Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület, Csemadok Városi Szervezete, Széchenyi István Polgári Társulás, Lélekharang Polgári Társulás, Komáromiak Komáromért Kezdeményezés, Komáromi Polgári Társaságok Társulása, Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre, a Szövetség a Közös Célokért társulás, a Te Ügyed Kör, PALATINUS, Atelier Társaság, KUCKÓ, Teátrum, Szlovákiai Magyar Egészségügyi Társaság.


18:00 –  Az időjárás kedvezett a rendezvény résztvevőinek. A sötét felhőkből végül nem esett csapadék és zavartalanul zajlott a megemlékezés. A szervezőkön kívül a rendezvényen  elhelyezte a megemlékezés virágait a Magyar Elleneállás mozgalom  is. A rendezvényen megjelent Bósza János polgármester-jelölt is. A megemlékezés a Magyar Himnusz  eléneklésével zárult.  A tömeg lassan oszlott fel. Többen a helyszínen maradtak és  hosszasan beszélgettek.

[nggallery id=22]


[zanmantou type=”video” file=”https://www.komarom.org/dok/istvan.flv” title=”istvan”]


Több hírportál beszámolójában említi meg a komáromi Szent istván szobor tövében álló nyilvános illemhelyet. Mint komáromi javasolnám, hogy a WC oldalára ültessünk díszcserjéket. Ez nem nagy kiadás, mégis esztétikusabbá teszi a környezetet. A csúnya vaskorlát és a kopott WC tábla nem a legszebb látvány. A korlát tetejéig növő zöld sövény eltakarná azt amit nem feltétlenül kell látni és kiemeli azt amit szeretnénk megmutatni.

A bejegyzést részben átvette a BUMM is.

A videó Králik  Robinak  köszönhetően jelent meg.


Helyreigazítás : a rendezvényen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom koszorúzott  a Magyar Ellenállás mozgalom feliratú zászló alatt.

53 hozzaszolas a “Civilek megemlékezése-képek” bejegyzeshez

  1. D.G – hosszasan kerestem az internetem a zászló alapján és nem találtam semmi információt, ezért írtam le a zászlón látottakat. Köszönöm az információt! A tömegben többen megkérdezték tőlem is, hogy kik is a zászlót tartó fiatalok.

  2. Zoli a boltbezárások fő oka épp a nem megfelelően illetve meg nem tervezett városfejlesztés. Komáromban szétszórtak az áruházak és nehézkesen megközelíthetőak. Dunaszerdahelyen egy központi helyen vannak, egy körforgalom kijáratainál és még gyalog sincsenek messze a belvárostól de mégis a város peremén vannak.

    A tescoba ingyenes tesco busz viszi az utasokat. Érsekújvár esetében 3 helyi járatot fizet a tesco! A komáromi teszkó csak az északi városrész miatt települt a városba. Miért nincs még mindig Tescobusz??? Basti megígérte, hogy egyeztet velük. Megtette?? NEM !

    A stop shop megépülésével sem fog változni a helyzet , hiszen az is a family centerhez hasonlóan egy külső dejáratú üzletsor (bevásárló móló) lesz egy Aldi élelmiszeráruházzal. Ha bárki vásárolni megy, akkor nem tudja megtenni azt hogy leteszi a kocsiját egy helyen majd végig járja az üzleteket, mert a Family Centertől nem fog átgyalogolni a Stop Shop ig (Hydrostav) meg a Shoping Centerig (Prior). A sok kicsi helyett egy nagy bevásárlóközpont kéne.

    Már többszöt leírtam, hogy az Érsekújvári út két oldalán van szabad terület. A bal oldalit már évek óta kinézte magának A baumax, de a város nem minőníti azt át mezőgazdaságiból, építési területté.

    Közösségi közlekedés meg már tényleg nincs a városban, ha csak a texit nem soroljuk ide.

  3. Csak egy apró igazítás:
    Nincs olyan mozgalom, hogy Magyar Ellenállás. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai koszorúztak és a zászló is az övék. Ha valaki közelebbi információkat szeretne megtudni a Magyar Ellenállásról vagy a HVIM-ről, akkor vasárnap is megtalálja Őket a Szent István szobornál.

  4. Nos nem olvastam végig az összes hozzászólást, de hozzászólnék a dolgokhoz én is:
    Szerintem felesleges a bevásárlóközpont, a fél belváros üresen tátong, a Shopping center szintén. Tény, hogy az üzletek délután 5-kor becsuknak. Nyilván ezért (is) kihalt a belváros. Valamivel (pl. adókedvezménnyel vagy más előnyökkel) rá kellene venni az üzleteket a belvárosban, hogy márpedig maradjanak nyitva este 8-9-ig legalább minden másnap. A pláza megépülése még jobban kiürítené a várost. Személy szerint a Lidl, Billa, … betelepülésének sem örülök, sok helyi vállalkozó csukhatta be miattuk az üzletét, pedig ők hamarabb támogatnák a városi rendezvényeket. De ha már itt vannak ezek az élelmiszerláncok, legalább olyan feltételeket kellett volna nekik kikötni, hogy évente X összeggel támogassák a sportot vagy utcák, parkok építését, felújítását (sok esetben még a saját üzletük előtt is gyam nő).
    Az utcaneveket valóban egyeztetnie kellene a két városrésznek, ne legyenek félreértések a városnév használatban sem. A közös buszjárat is már megvalósulhatna, szégyen, hogy nincsen.-Ehhez tartozik, hogy Komáromba (észak) már alig jár távolsági busz- elvágják Komáromot a távolabbi régióktól.
    Nem utolsó sorban pedig lehetne a közbiztonságon és a tisztaságon is javítani, hogy egy bizonyos réteg ne randalírozzon és szemeteljen állandóan.

  5. nemtudom hogy van az adas fogasaval mert en a ll ltp. fogom antennaval!!!
    de ha nemis tudja mindenki fogni akkor is lenne ertelme!!! az amit mondasz hogy a basti jonak tartotta az otleteidet de nem valositotta meg egy dolog!!! en foleg arra gondoltam hogy a sajat otleteiket amivel kampanyolnak (pl.a bastinal a korforgalmak vagy az uj lakotelep) a tobbi vitapertner kritikai ellen megtudja vedeni es persze ami a legfontossab bemutatni hogy hogyan es mibol valositjak meg!!! mert ugye en kampanyolhatok azzal hogy ha engem valasztanak akkor mindenkinek jut parkolohely vagy megepitem a keruloutat vagy massal ami nem realis de mivel senkinek sincs lehetosege nyilvanossan rakerdezneni hogy mibol esetleg nyilvanossan megcafolni az allitasaimat a polgarok azt is hihetik hogy kepes vagyok ra!!!
    no meg a tv vitakat legjobb lenne nyilvanossag elott csinalni!!! komaromban van tobb hely is ahol lehetne pl. vmk es a nezoknek is lenne lehetosege bekapcsolodni hozzaszolni vagy mas temakra is rakerdezni!!!

  6. Karesz- a TV vita jó ötlet, de sajnos Komárom város területén több ezer ember nem tudja nézni azt. Érdekes ellentmondás, hogy amíg Megyercsen, Csallóközaranyoson vagy a déli városrészben tudják antennával fogni a városi TV adását addig az I, II Ltp-en nem !!!

    Biztosan emlékszel rá, hogy volt lehetőség Bastival CHAT formályában beszélni. Sokan voltunk, kérdeztünk. BAsti minden ötletemet jónak tartotta. Azóta sem valósult meg semmi belőlük, jó politikus :). De nem is volt több ilyen nyilvános vita. Talán fél a nyilvánosságtól? Dél-Komáromi testület üléseit élőben majd ismétlésben közvetíti a városi TV. Ők mindent megtesznek a népszerűségért. Minden választói panaszt a testület elé visznek, hogy kihasználják a TV adta nyilvánosságot.

  7. XY- nagyon igazad van. Mindig hiba ha valaki egy pillanatnyi tapasztalat alapján általánosít. Attól hogy vannak hajléktalanok, még nem hajléktalan az egész város. Attól, hogy vannak szegények, még nem nyomorog Komárom. A nyomor nagyon távol áll komáromtól. Érdemes leülni beszélgetni pár keleti egyetemistával. Az ő véleményük merőben más! Az én hajléktalan , kábítószeres ismerősöm előbb lett kábítószeres és ennek folyományaként lett hajléktalan. A már említett jótékony ismerősömmel többször előfordult, hogy két szelet kenyér közé tett rántotthúst adott egy hajléktalannak aki megkérdezte tőle, hogy nem lehetne-e a hús helyett inkább pálinkát??? Én sem szeretnék az általánosítás hibájába esni, elhiszem hogy van olyan is aki saját hibáján kívül került az utcára, de őket sikerül visszavezetni a normál társadalomba.

  8. igen vitazni kell!!! en a varosi tevet koteleznem hogy a valasztasok elott kotelezo legyen vitamusorokat csinalni ahova az osszes jelolt invitalva lenne vitazni foleg a legfontossab gondokrol (munkanelkuliseg kozbiztonsag varosfejlesztes stb.) es elmondana hogy mit tenne!!! es mivel vitarol lenne szo tenyekkel kellene alatamasztania hogy hogy lenne kepes megvalositani az elkepzeleseit!!! ha meg a jeloltek kozul valaki nem venne reszt azt a valasztok az szerint biralnak el!!!

  9. “elkeseredett” Hol a nyomor, ahol már a panelház előtt az ember nem tud parkolni, mert lassan minden családnak két autója van?? A világot nem turistaként járva találkoztam az igazi nyomorral. és elárulhatom, hogy ahhoz képest az itteni cigányok is gazdagnak számítanak. Irigylem a hollandiai rokonaid, akik már a saját nyelvüket se használhatják, gyerekeik nem járhatnak magyar iskolába, nem ismerhetnek meg egy ezerévesnél is öregebb kultúrát, de még egy olyan pillangóéletűt se, mint a csehszlovákiai. Hollandiában az ittenihez képest biztos többet keresnek, de ott a legalsó réteghez tartoznak, akit ugyan megtűrnek, de lenéznek.
    Ha már a sport ennyire fontos számodra, neked nem jelent semmit, hogy a gyerekeid ugyanannál az edzőknél tanulhatnak, akik olimpia és világbajnok kajakozókat, vizilabdázókat neveltek fel?(a focista Németh Szilárdot nem is említve). Ezekben a sportokban még mindig az egyén felkészültsége számít, nem pedig a háttérben álló multicégek milliói és a szerencse. Ha naponta sielni akarsz vagy hegyet mászni, akkor menekülj Komáromból, mert a geológiai szempontból az elkövetkező évezredekben sincs sok esély rá.
    Háború nem gyengeelműség, hanem reális esély(lásd volt Jugoszlávia a 90-es években), a kérdés csak, hogy mikor pattan el az a bizonyos húr, amit egyre feszegetnek az utóbbi időben. Ott se hitte volna senki ha pár évtizeddel előtte vlki előjön egyáltalán a gondolatával.
    A kapitalizmus lényege, hogy vannak gazdagok és szegények. Mindenki nem lehet gazdag. A horvát tengerparton nem láttam annyi X6-os BMW-t és Mercedest, mint Komáromban, akkor azért mégse lehet olyan rossz a helyzet nálunk. Ha Te nem boldogulsz Komáromban, azt lehet, hogy a szerencséd vagy tehetséged hiánya okozza, nem pedig a város a felelős. Ha ismernéd a városod történelmét, büszkeséggel tölthetne el, hogy itt élhetsz. Az sors változó. Lehet a Te munkád gyümölcsét pont az unokáid élveznék, de Te inkább elmenekülnél, mert most akarsz jól élni bármi áron. A vállalkozók többsége is azért bukik bele, mert rögtön akarnak meggazdagodni és ha pár év alatt nem sikerül, feladják.

  10. ja a hid!!! kik is ok??? ugyanazok akik anno nyolc evig ott voltak!!! ugyanaz a foldmuvelesugyi miniszter meg a parlament alelnoke no es persze ami minket erint a polgarmester!!! ha akkor nemtettek semmit amikor erosseb volt a poziciojuk akkor most mit varhatunk??? persze a remeny hal meg utoljara!!!

  11. Karesz- az MKP politikáját ugye nem az én nyakamba akarod verni? 🙂 Most itt a HID , kíváncsi leszek ők mire lesznek képesek. Én a saját véleményem osztom meg veletek, ezzel is gondolkodásra bírva azokat akik erre hajlandóak. Az eszmecsere lényege éppen a másik véleményének meghallgatása. Knírs Imre régóta szeretné ha a városért tenni akarók leülnének és terveket ötlenének ki ahelyett, hogy egymást szidnák. Panaszkodni mindenki tud. Én megoldásokat keresek. Nem várom el senkitől, hogy velem azonos véleményen legyen. Bósza is teret kapott , hogy elmondja véleményét és terveit. Ha az Ági megkeres Ő is leírhatja elképzeléseit de Ez Attila számára is adott. Én nem fogom egyikük lellett sem letenni nyilvánosan a voksomat, azt majd a választófülkében teszem meg. De vitázni kell ! az viszi előre a világot!

  12. latom vastag betuvel irtad a valaszt!!! nem sertesnek szantam a kerdesem csak furcsaltam azt a kerdesedet hogy az xy hol latot nyomorgo csaladokat!!! mert sajnos vannakl es nemis kevesen!!!

  13. nemis ezekkel az egyetemekel hasonlitganam ossze mert az badarsag!!! de sajnos meg egy burkina-fasoi vagy liberiai egyetemmel is alulmaradna!!!
    nem az a gond hogy van!!! legyen es egyszer talan szinvonala is lessz!!! de hogy az mkp-nak nyolc ev kormanyzas alatt miert volt fontossab egy negyedosztalyu foiskola mas helyet??? ahogy irtam nem az a gond hogy van de az hogy mas nincs!!!

  14. ami azt illeti hogy a kormany delre nemkereset befektetoket!!! ki volt kormanyon amikor a befektetesek erkeztek??? az mkp nyolc evig ott volt fontos miniszteriumokat is birtokolva!!! az egesz deli regio mkp vezetesu volt!!! miert nemcsinaltak semmit a regio(k) erdekeben???

  15. Tény, hogy több felvidéki munkás helyét erdályi vette átt épp a már leírtak miatt. Te is az olcsóbb munkaerőt alkalmaznád! Ez a piacgazdaság vagy ha úgy tetszik a kapitalizmus.

    ez sajnos pont magyarorszagra jellemzo!!! ezert nem eleg egy ipari park!!! es azt se lehet tudni hogy a deli ipari park meddig fog mukodni!!! mert mar a nokia tervezte hogy elmegy romaniaba!!! ez akkor nemsikerult!!! de meg nemmondtak le rola!!! itt csak logisztikai kozpontot akarnak hagyni ami joval keveseb embernek ad munkat!!!
    a foxconn pont azert ment debrecenbe hogy ha a nokia romaniaba teszi at az itteni gyartast kozeleb legyen!!!
    ha a nokia elmegy akkor vege az ipari parknak mert minden ceg nokia beszalito!!! csak egy fecske van a gyogyszercsomagolo ami nem a nokiatol fugg!!! meg egy kinai de ha jol tudom ott is csak atcsomagolas van!!!

  16. Karesz- az egyetemünk fiatal és a kormány nem igazán támogatta. Idő kell mindenhez. Nehéz a Selyét az Eötvös-höz vagy a prágai Károly egyetemhez hasonlítani. Mint egy volt főnökön szokta mondani az almát az almával a körtét a körtével kell összehasonlítani. Az almát a körtével értelmetlen! Sok város örülne ha akár csak egy hasonló színvonalú egyeteme lehetne. Mindenhez idő kell.

    Lehet majd az új Polgármester-asszonyunk, ha megválasztják megoldja ezt is. Annyi önjelölt polgármester mint az idei választáson, még soha sem volt. Nyerjen a jobb!

    Igen , komáromi vagyok és színte az egész napomat az emberek közt töltöm. Nem csak barátok, hanem ismeretlen emberek közt akikkel beszélgetek. Önkormányzati hivatalvezetőtől a börtönből most szabadult munkanélküli cigányig. És még hajléktalan kábítószerfüggővel is találkozom hetente 1-2 alkalommal, amikor egy ismerősnek köszönhetően ételt kap vagy amikor pénzt kell adni egy villanyszámla befizetésére.

  17. komarom bocsi de te valoban komaromi vagy??? jarsz egyaltalan az emberek koze??? mert azt kerdezni hogy hol vannak itt nyomorgo csaladok furcsa!!! rengeteget ismerek akik mar a honap vegen a centeket szamolgatjak bevasarlas elott hogy kijojjenek!!! pedig a deli ipari parkban dolgoznak!!! a munkanelkulôiekrol mar nemis beszelve!!!

  18. Karesz- Az autógyárakat a szlovák kormány adó és egyéb kedvezményekkel csábította az említett akkor nagy munkanélküliséggel rendelkező településekre. Erre egy polgármester képtelen. Te is tudod, hogy fűt-fát megígért a kormány a betelepülésért cserébe. A kormány déli régiókba nem keresett befektetőket és fejlesztéseket sem helyezett kilátásba. nem lehet összehasonlítani egy szlovák és egy magyar régiót, legalább is szlovákiában nem.

    Tény, hogy több felvidéki munkás helyét erdályi vette átt épp a már leírtak miatt. Te is az olcsóbb munkaerőt alkalmaznád! Ez a piacgazdaság vagy ha úgy tetszik a kapitalizmus.

  19. ja hogy egyetemi varos vagyunk!? hat igen van itt egy provincionalis foiskola amit mindenhol csak megmosolygnak!!! a gimnaziumnak nagyobb a szinvonala!!! sajnos erre az “egyetemre” csak azok mennek akiknek egy rendesre nemsikerul vagy nincs ra tehetseguk!!!

  20. Elkeseredett- én nem tudom, hogy te merre látsz nyomorgó családokat. Aki érvényesülni akar az ezt meg is teheti. Csehszlovákia? Én jó emlékekkel emlékszem vissza, emberbarátabb volt mint szlovákia. Miután te “visszasírod” Csehszlovákiát valószínűleg nem a fiatal korosztályhoz tartozol. Eddig is adott volt minden lehetőséged arra, hogy a jobb élet reményében Pozsonyba költözz. Ritka az olyan család amely megteheti, hogy egy új városba települhet.ebből adódóan nem lehetsz a nyomorgó osztály része. Én sok sikert kívánok neked! Bizonyára voltál katona. A leírtak alapján Komáromban téged szlováknak tartanak és részben te is annak tartod magad. Amikor katona voltál meg szülővárosod miatt katonatársaid és feletteseid magyarnak tartottak. Ez nem fog megváltozni. Egy pozsonyi, zsolnai szemében te mindig magyar leszel még akkor is ha egy szót sem tudsz magyarul. Kérdezd meg szlovák haverjaidat. Engem fognak igazolni.

  21. komarom mar hoztam fel peldakat arra hogy a tobb ceg nagyob verseny helyzetet teremt es igy a bernovekedeset is!!! azt is irtam hogy csak egy-ket kisseb ceg ezt nemtudja megteremteni ugyhogy azert ilyen a helyzet a nuritechben illetve a butorgyarban!!! ugyanolyan szarok mind a del komaromi ipari park!!! es ahogy latom ezt te is akaratlanul elismerted azzal hogy peldaztal a cegek mennyisegevel a galantai es nagyszombati ipari parkban!!!
    ja es ami a idegen munkaero behozatalat illeti az jobban magyarorszagra ervenyes mind szlovakiara (ugyebar pozsonyon kivul a tobbi helyen pl.nagyszomba vagy zsolna mar nemjellemzo!!!
    igen a deli ipari parkba hoztak erdelyi munkasokat de nem a munkaerohiany miatt!!! pl. a foxconnban sok felvideki pont ezek miatt veszitette el az allasat!!! a del komaromiak nem mert ott jobb volt a polgarmesteruk!!!
    ami a hetenyi ipari parkot illeti ha jol tudom meg nemkozdodott el semmi epitkezes ugyhogy atlehetne helyezni komarom kataszterebe mert az ipari parkb haszonnal is jar es az aq varosnak jol jonne!!! de ahoz igazi komaromi azaz komaromert dolgozo vezetes kellene!!!

  22. XY-nos az neked Judás,aki ebbol a nyomorék városbol a civilizált,fejlett,tiszta,jobb fizetés,jobb sportolási lehetoség(Jégkorong,labdarugás,tenisz),korházi ellátás érdekében elhagyja a várost?Szuletett komáromi vagyok,a volt csehszlovákiában,és magyar nyelvu iskolába jártam.A magyarság nekem nem mond semmit.Miért?Mert csehszlovákiában csehszlovák kulturában nottem fel.A szobám falán nem FTC volt,hanem Slávia Praha,Slovan Bratislava csapat képei voltak kint.De példaképeim Peter Stastný,Jozef Golonka,Ivan Lendl,Ivan Hlinka,Dárius Rusnák…stb.A mai napig visszasírom hogy szétvált csehszlovákia.De sokak szerint még mi még eggyesulunk.A szlovák-magyar háboru szerintem a gyenge elméjuek agyában szuletik meg.Akinek nem inge ne vegye magára.Komárno nem magyar város,hanem szlovák,ahol élnek magyar nemzetiségunek vallo szlovák állampolgárok.De mint mondtam ebben a városban sokan a 18 században élnek.De kit is izgat,hogy te magyar,cseh,vagy német vagy?SENKIT!!!Ismétlem SENKIT!!!Nem hiszem,ha felveszel egy magyar huszár lovas egyenruhát,azzal megoldodna az anyagi gondod.Hamarabb kirohognének.Sajnos ebben a civilizált világban majdnem minden pénzért van.Ha Komárno városa a jobb életmodot nem tudja biztosítan,akkor lépni kell.Aki akar maradjon,és ne hozzon ide gyárakat,hanem buszkén álligasson még tobb idomtalan szobrot,és verje a mellét hogy magyar és bírja nézni,ahogy nyomorognak a családok.

  23. Karesz én csak arra próbáltam rámutatni, hogy értelmetlen az embereket azzal hitegetni, hogy egy újabb ipari park majd magasabb jövedelmet biztosít. Egy gyallai szlovák ismerősöm várta a helyi dvd gyár megnyitását és mondta, hogy azonnal felmond a Nokiában és inkább ott fog dolgozni. Még mindig Nokiás…. Ógyallai révén is inkább utazik mert jobban megéri mint a helyi multinál dolgozni.

    A hetényi ipari park eldöntött tény, a monostori jól üzemel, a füzitői logisztikai park tervben van, komolyan gondolod, hogy van annyi cég amely be tudná tölteni a még tervben sem létező Északi ipari parkot? Hany gyár van a nagyszombati vagy a galántai ipari parkban? Örülnék, ha megszűnne a munkanélküliség a városban, de ennek nem az egységes azonos profilú vállalkozások betelepülése a feltétele. A monostori park fénykorában 15 ezer embert alkalmazott és munkaerőhiány miatt erdélyből hozott munkásokat. Ebben az időszakban komáromban 10 % volt a munkanélküliek aránya. Most a válság idején ez 14% . Hány emberre van szükség még két ipari park munkaerő-igényének kielégítésére? Van itt annyi ember? Nefeledd ez mind csak egyfajta munkaerőt igényel. Képzetlen, alacsony bérigényű és fiatal. Mi van a többiekkel? Egyetemi város vagyunk!

  24. komarom foleg azok jottek vissza akik kint nemtudtak ervenyesulni!!! de aki ugyes volt es sikerult neki azok mar nem jonnek vissza ebbe a nyomorba!!! es pont ezeket az ugyes fiatalokat vesziti el komarom!!! foleg ha meg csaladot is alapit kint!!! es ami a legrosszab hogy sok oreg konnyekel a szemeben meseli hogy eljottek latogatoba a fiatalok de az unokaival vagy dedunokaival mar nemtudot beszelgetni mert azok mar alig vagy egyaltalan nemtunak magyarul!!! ez a celja ennek a varosnak hogy eluzze es elfogyasztja innen a tehetseges fiatal magyarokat???

  25. XY- lényegében egyetértünk. A plázát, ha olvastál tudod, hogy én is a városon kívülre helyezném az Érsekújvári út mellé, nem a belvárosba.

    Elkeseredett- Komáromiként te is tudod, hogy kétféle városlakó van az egyik szlovák és pozsonyba jár vásárolni a másik meg Magyar és Győrt meg Budapestet választja ugyanerre a célra. Ez mindenki magánügye. Szabadon letelepedhetsz az ország bármely részén de akár az Unióban is. A névválasztásod arra utal hogy te inkább Pozsony felé vágysz. Erre az ország törvényei minden jogot biztosítanak számodra. Komáromiként én is sok olyan embert ismerek aki kiment szerencsét próbálni Angliába, Svájcba, Ausztriába. Sokan közüllük hazajöttek, mert nem azt találták amit szerettek volna. A magasabb fizetés mellett több kiadásuk is volt. Nem érte meg ott lenézett bevándorlóként élniük és hazajöttek.

    Komáromért csak az tesz igazán aki ittmarad és nem adja fel! Tenni kell a városért és nem siránkozni. Az akadály elől elmenekülni a legegyszerűbb, de lehet hogy az ilyen ember élete végéig menekülni fog. Én meglepve, de örömmel tapasztaltam, hogy komáromban ennyi civil kezdeményezés van. Sok sikert kívánok nekik.

  26. xy nalunk ez a tanmese a szegeny emberrol es harom fiarol az itteni rossz korulmenyek miatt ugy szol hogy a harom gyerek elment vilagba szerencset probalni es mar tobbet nem jott vissza mert itt nemtudna ervenyesulni!!! 🙁

  27. komarom nagyszombatban is egy ket ceg volt mervado ugy ahogy nalunk a deli ipari park!!! de az uj cegek letelepulese emelte az atlagbereket!!! keleten akkor is nagy volt mar a munkanelkuliseg es ha ugy lenne ahogy komaromnak jolsolod akkor ok miert nem hirdettek meg keleten a munkahelyeket es nemhoztak ezeknek a seregeit??? pedig oda talan mentek is volna mert szlovak varos!!! ez a “keleti munkanelkuli hadsereg csak arra var mikor johet ide” csak annak erv akinek nem szivugye komarom jolete!!! mind pl. a “tisztelt polgarmesterunknek!!!

  28. Nekunk pedig lassan elmegy a béketurésunk,és az egész családdal eltununk komárnobol.A komárnoi fiatalok elmennek,míg idegenek más keleti,szegényebb városokbol idejonnek alamizsnáért dolgozni.Komárno lassan már tele van bevándorlokkal.Nos mi is azok leszunk.Vagy Anglia,Irország,Hollandia,vagy Pozsony.Csak még annyit,hogy a feleségem huga 7éve van kint Hollandiában,és mikor hazajon Komárnoba látogatoba orul ,hogy mehet vissza.

  29. Hihetetlen mennyi köztünk a Júdás alkat, aki pénzért és a jobb élet reményéért eladná magát. “elkeseredett”, akkor mit szóljon az a sok keleti, akinek az idei árvizek elvitték minden vagyonát???
    Aki nyáron sielni akar, télen szörfözni az menjen oda, ahol ezt megteheti, de ne ide akarjon hozni ilyen luxust, nem Dubaiban vagyunk, ahol unalmukban és kényelmükben ezt megtehetik. Elődeim akkor jégkorongoztak, ha befagytak a tavak és a folyók, mégis teljes értékű életet éltek(lehet korcsolyájuk se volt)
    Ipari park téma:
    a déli ipari park nagyon sok embernek teremtett jobb életet az elmúlt egy évtized alatt, sőt nagyon sok idegent is ide vonzott. Az, hogy a forint árfolyam és a “gazdasági világválság” miatt kedvezőtlenül alakult a helyzet, arról nem azt itteni “rossz emberek” tehetnek. Nem járok választani, ezért a “rossz emberek” vezetőinket nem bírálhatom, viszont ha akadna olyan, aki azt képviselné teljes mértékben, ami az én elképzelésem, szavaznék én is. Az ipar környezetszennyezéssel jár, érthetetlen számomra, miért nem harcolunk azért, hogy a termőföldünkből gazdagodjunk, és hagyjuk, hogy az unió elnyomja azt, amiből a 80-as években pl. Marcelházán is felépült a sok családi ház. A csehek oda voltak a paprikáink és paradicsomainkért. Tegyük félre önzőségünket és gondoljunk unokáinkra is. A világot járva kevés olyan helyet láttam, ahol ennyire gazdag élővilág és tiszta édesvíz lett volna egy helyen. Fiatalon akarunk jól keresni ipari parkban, hogy később a fizetésbeli különbség többszörösét költsük orvosi kezelésre az ipari környezetszennyezés és lelki stressz eredményeként??? Tényleg logikus gondolat.
    Pláza téma:
    USA több városát végigjárva azt tapasztaltam, hogy a plázák a lakott részektől több tíz km-re voltak, tehát a Győr, Tatabánya, Újvár elegendő közelségben van, felesleges erre alapozni egy város fejlődését, nem ettől lesz nagy Komárom.
    Munkahelyteremtés:
    Magyar népmeséken nőttem fel, amik úgy kezdődtek: volt egy szegény ember, annak három fia, akik elmentek a világba szerencsét próbálni….. Tapasztalatot gyűjtve jöttek haza, és tapasztalataikat otthon felhasználva tették gazdagabbá szülőföldjüket. Ne az idegenektől várjuk, hogy majd munkát adnak(kizsákmányolnak), vállalkozzunk, fogjunk össze ha kell, és mi biztosítsuk a munkahelyet és a fellendülést.
    Szobor téma:
    Amennyiben nem az adófizetők pénzéből állítanak szobrokat azok beleegyezése nélkül, senki nem róhatja fel, hogy mire lett felhasználva az adakozók pénze.
    Magyarságtudat téma:
    csak egy olyan krízishelyzet mutatná meg, kinek mennyire fontos a magyarsága, mint egy háború, amikor nem csupán a jólét, hanem az életünk a tét. Gondolkodjon el mindenki a következő kérdésen: Amennyiben Szlovákia és Magyarország közt háború törne ki, melyik oldalon harcolna? Képes lenne lelőni szomszédját, rokonát, amennyiben az ellenséges oldalon állna? Melyik oldalt választaná, mert akkor csak egyet választhat, vagy a menekülést.
    Ne feledjük:” áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell “!!!!!!!!

    Személy szerint gyerekeim magyar tannyelvű iskolába járnak és magyarnak nevelem őket. Egyelőre ez a legfontosabb, amit a nemzetért és a fennmaradásunkért tehetek. Nem újabb szobrok állításával fogjuk megőrizni magyarságunkat, hanem azzal, ha az unokáink is tudni fogják a már létezőkről, hogy kit ábrázolnak , és miért lehetünk büszkék rájuk.

    Ennyi.
    (köszönet Gáspár tanár úrnak a négy év tanításért)

  30. Karesz – a hajógyár is Ukránokat alkalmazott, nem a Komáromiak bérét emelte meg. Egy vállalkozásban a költséghatékonyság az elsőrendű. Ha te építenél gyárat a hetényi ipari parkba akkor a munkanélküliség miatt még kevesebb bért kínálnál mint Monostoron, mert elméletileg nincs munkahely és az emberek úgyis hozzád mennének dolgozni. Ha nem jelentkezik senki, akkor sem emelsz bért, hanem a munkahelyet meghirdeted keleten ahol semmi munkalehetőség sincs. A munkást utaztatni és szállást biztosítani költséghatékonysági szempontból előnyösebb mint több bért fizetni. Miért? Mert a az utiköltség meg a szállás leírható az adóalapból, tehát még a te hasznodat növeli ha nemhelyit alkalmazol. Ha a munkásnak többet fizetsz azzal a te bérköltséged nő amely nem számolható el. A befektető profitot akar és nem jótékonykodni. Ez a valóság!

    A Nagyszombat Galánta analógia nem alkalmazható komáromra, mert egy teljesen más régióról van szó és támogatott munkahelyekről. A befektető mindig felméri a helyi viszonyokat és Komáromban ha tetszik nekünk, ha nem a Monostori Ipari park a példa.

  31. komarom nincs teljesen igazad!!! ami a szlovakfobiat illeti nem lenne olyan veszelyes a helyzet mert ha jol megnezed akkor pozsonyon kivul sehol sincs nagy keleti munkavalalo “invazio” vagy betelepules!!! ha ide jonnenek is keletrol vagy kozepszlovakiabol azok zomeben a legszegenyeb magyarlakta videkekrol azaz magyarok!!! a masik ami nem ugy van ahogy irod hogy a ber ugyse lenne nagyobb!!! de az lenne!!! es a deli ipari parkban is novekedne!!! mert uj munkahelyek a munkanelkuliseg csokkentesevel jarna es a cegek “versengenenek” a munkaeroert!!! erre tobb varosban is van pelda!!! pl.a nagyszombati samsungban jobban keresnek mind a galantaiban!!! miert??? mert a varosban tobb nagy ceg is van!!! ott se volt mindig olyan magas az atlagber!!! az mindig az uj ceg betelepulesevel not!!! a butorgyarpelda pont azt mutatja hogy amig csak egy ket ceg van az nem tud versenyhelyzetet teremteni az ilyen magas munkanelkuliseg mellet!!! csak tobb vagy nagyobb cegek kepesek erre!!!

  32. Elkeseredett- tudom, hogy nem leszek népszerű nálad de én bizony támogatom, hogy északon ne legyen ipari park. Kizárólag csak nemzetpolitikai okokból értek egyet Bastival (ritkán szoktam). Az északi ipari parkban szlovákokat alkalmaznának és ez a keleti szlovákok betelepülésével járna. Hogy a déli parkban forintban fizetnek? Mire északon felépülne egy ipari park, már MO is eurozóna tag lesz.

    Többször elmondtam a fizetéssel kapcsolatban, hogy nem a gyár fizikai elhelyezkedése határozza meg azt, hanem a régióban általánosan elfogadott jövedelem nagysága. Magyarul, ha délen 500 Eur az átlag akkor északon egy új ipari parkban sem fognak tögget fizetni, hiszen egy városról, egy régióról beszélünk! Te magad sem fizetnél semmiért többet, ha nem vagy rákényszerülve. Naiv álom abban bízni, hogy egy új északi parkban többet keresnél. Nézd meg az új Örsújfalusi bútorgyárat. Naponta hirdetnek és munkaerőt keresnek. napi 12 órára 280 eurót fizetnek. Ezért nem megy oda senki dolgozni! Hiába van munkanélküliség, mégsem megy oda senki.

    Az általad említett Pozsony vagy Zsolna egy olyan régióban helyezkedik el, ahol az általánosan kínált átlagbér magasabb. Tehát a régió minden munkaadója az ott megszokott bért kínálja, hiszen csak így tudja biztosítani a megfelelő munkavállalót.

  33. Karesz, igen ez így van! A fiatalok letelepedésének egyik fontos szempontja a bevásárlóközpont. De kicsit tovább gondolva, nagyobb kényelmet is jelent. Mobiltelefonoddal kapcsolatos ügyeidet komáromban este ötig tudod elintézni, míg Dunaszerdahelyen a Maxnak köszönhetően este kilenc-ig. Tehát nem csak a bevásárlásról van szó.

  34. Pestre,Gyorbe márt nem járunk.Két éve nem voltunk ott!Pozsonyban a plázákban néha oriási akciok vannak.Az élelmiszer sem drága,a fizetések szintén nagyon jok.Csak a lakás drága.De ha az embernek van munkája gyozheto.A sportolási lehetoségek a fiatal gyerekeknek oriásiak.Pozsony rohamosan fejlodik.Komárno elvan maradva fény évekre más szlovák városoktol.Komárnoban minden maszek csak a minimál bért adja,és ez lessz a vesztuk,mert minden eszes fiatal inkább odébb ál,ahogy mi is fogjuk tenni..Magyarországra dolgozni meg abszolut nem éri meg.A forintnak nincs értéke.Nézzuk csak Zsolnát.Van autogyáruk,lakások épultek,a focicsapatuk a Sparta Prahát verte,és lassan a bajnokok lígáját focizzák,Extraligás bajnok jégkorong csapatuk van….stb.Sorolhatnám.De hol van ez a város?A médiában csupa negatív van Komárnorol írva!Komárnoban a vezetoség a 18 században él,és konfliktusokat szo a saját hazájában.Nem egy családot ismerek itt,akik eladták a lakásukat,és Irországba,Angliába,Kanadába,Spanyolországba,vagy Pozsonyba mentek a jobb élet érdekében.A fiatal családokat nem lehet Szent István szobor avatással megfogni,hanem magas életszínvonallal.De Komárnoban ez a szo nem létezik.Nehéz a szulovárost elhagyni,és ilyenkor az ember a gyermekei jobb jovoje érdekében ezt nem veszi figyelembe.

  35. amugy ne ugy vedd hogy a plaza ellen vagyok!!! ha akarjuk ha nem a plaza ma mar joforman szukseg egy varosnak foleg a fiatalok szemeben es sokszor az is szerepet jatszik tobbek kozott amikor arrol dontenek hogy hol fognak elni!!! ugyhogy komaromba is jo lenne!!! de ahoz gyorsan lepni kell mert azzal is ugy jarunk hogy a plaza is majd delen fog megepulni!!!

  36. lehet mas korokben mozgol!!! az ismerosem nagyon nagy resze a deli ipari parkban dolgozik es ha minden illetoseget befizetnek akkor alig marad koltenivalojuk!!! ugyhogy marad nekik a vietnami vagy az azsia center es a tesco akciok!!! es ezek meg a szerenvsesebbek mert van munkajuk igy kicsivel jobban alnak!!! mert amugy komaromban nagyon magas a munkanelkuliseg!!! es azoknak meg a vietnamira se telik!!!

  37. komarom en a normalis emberek kozott mozgom es a nagy tobsegnek a vasarloereje a vietnami uzletekre elegendo!!! ezek csak itt-ott engedhetik meg maguknak hogy elmenjenek valahova plazaba vasarolni jobb cuccokat!!! ezek vannak sajnos tobsegben es az ilyenek evi egy ket vasaralsbol nemtud megelni az uzlet!!! lasd csak hogy a szinvolassab illetve markas uzletek egymas utan csuknak be!!! persze vannak olyanok is akik rendszeressen jarnak “plazazni” gyorbe de foleg pestre vagy becsbe de azok azutan is foleg oda fognak jarni mert sokkal sikk ha azzal kerkednek hogy pesten vagy becsben vette a meno cuccot!!! az ilyen videki plazak foleg a helyi “atlagemberekre” szamithatnak de itt es most sajna ezeknek nemtelik ra!!!

  38. ja es ami az altalad emlitett 500 munkahelyet illeti amit a plaza hozna nos mindenki tudja milyen fizetesek vannak az ilyen helyeken es persze ha ha mas munkahelyek nemletesulnek akkor mit gondolsz a 100 uzlethelyisegbol mennyi fog mukodni alacsony vasarloero mellet???

  39. komarom az ipari parkot en is fontosnak tartom!!! nem is az a gond hogy a hetenyi messze lenne de egy parkban levo cegek segitik a varost is!!! del komaromban is igy van es nemcsak az iparuzesi adoval!!! no es persze a varos gyarapodasat is elosegitene mert a fiatalok nemmennenek el a varosbol mashova munkalehetoseg hijan es a varos uj lakokkal is gyarapodna foleg a kornyezo telepulesekbol szarmazo fiatalokkal mind anno amikor a hajogyar rendessen mukodott!!! no es persze ha lenne munka akkor lenne penz amit kolteni lehet es a bevasarlo es szorakoztato kozpontok hianyat mar a varosvezetes nemnezhetne el!!! de amig nincs munka illetve az emberek a del komaromi ipari parkban forintban keresik meg az ehbert addig nincs szukseg se es ertelme se bevasarlokozpontokra mert nincs elegendo vasarloero!!! a varosvezetes igy nyugodtan tovabra is ignoralhatja a esetleges befektetni vagyokat!!!

  40. Elkeseredett- Bósza Jánossal már nem egy vitát folytattunk az általad felvetett témában. Ő szeretne ipari parkot én nem, mert van egy Monostoron és lesz egy Hetényen. Felesleges komáromot tovább szennyezni. Abban, hogy a város kihalt, egyetértünk. Erről legfőképp a jelenlegi városvezetés tehet. Én a bevásárló és szórakoztató központokat tartom fontosnak. Az nincs helyben és aki vásárolni akar az rákényszerül, hogy 30 Km utazzon. A mi Dunaszerdahelynek megy, az nekünk miért nem??? Eddig ha jól emlékszem négy befektetőt utasított vissza a város. És ami sokak számára hihetatlen egy bevásárlóközpont azon kívül, hogy életet visz egy városba, munkaheéyeket is teremt. Egy 100 boltos pláza 500 új munkahelyet jelent! Hányan dolgoznak majd a környezetre és a biodiverzitásra káros Olajsajtolóban majd ha beindul?????

  41. Szégyellem magam,hogy Komárnoban élek,mégha itt is szulettem.Mindorokké csehszlováknak fogom magam érezni,és a gyermekeimet is arra nevelem.De a rendcerváltás ota ez a város halott lett!Rossz emberek kezében van,nagyon rossz emberek kezében.A megélhetés egyenlo a nullával!Sportolási lehetoségek egyenlo a nullával!Hová vihetem a gyermekeimet,ha jégkorongozni akarnak?Szlovákián ez nemzeti sport.Sehol egy gyár(ipari park).De a lényeg,hogy van Szent István szobor.Abbol meglehet élni.Ha ez így fog menni tovább,akkor elhaggyuk a várost,égy szebb,és jobb jovo érdekében.

  42. Nézd komáromi, a mi bajunk, hogy mindent túlkomplikálunk, pedig elég lenne, ha valaki végre megmagyarázná a polgármesterünknek, hogy Komárom, az Komárom. Erre a polgármesternek el kéne küldenie egy hivatalos levelet az összes kárpát-medencei és a nyugati magyar médiának, amiben felkéri őket, hogy a helyes kifejezést használják, mert még Pozsonyban is a hivatalos magyar elnevezés az Komárom, nem Révkomárom. Előbbi és mosti hozzászólásomban nem rád céloztam, bocsi ha előbb a kritikát magadra vetted: nem kell mindig mindenkinek benyalnunk, ez a mi főbetegségünk, önbecsülésünk hiánya, szabad akarat hiánya.

  43. ha mar akkor az eszak komarom meg mondjuk elmegy!!! a revkomarom semmi esetben nem jo mert egy idejig hasznalva volt( akkor a deli resz meg nem volt) de az eredeti revkomarom falu valahol a mai csillag erod kornyeken volt es a torok haboruk alatt semmisult meg!!! de ugyanugy lehetne meghatarozas celjabol hasznalni a del komarom vagy ujkomarom vagy akar az eredeti ujszony mert az eredeti toldaleknelkuli nev a tortenelmi varosreszt illetne inkab!!!

  44. Tény hogy A komárom a helyes megnevezés de én már többször javasoltam, hogy az utcáinkat is közösen kéne elneveznünk, Így nem fordulhatna elő, hogy mindkét városrészben van azonos nevű utca. Ilyenkor már egy következő azonosító használata is szükségessé válik- észak, rév- a hely pontos meghatározása érdekében. Kezdhetünk kerületekben is gondolkodni és mondjuk a párosak északot a páratlanok meg a déli kerületeket jelölnék…. Karesz, Bósza szerintem ez topográfiai kérdés és megoldásra vár.

    Ha gyakran olvasol észrevehetted, hogy álltalában az északi illetve déli városrész kifejezéseket használom .

  45. Igen végre már el kéne felejteni a Révkomárom fogalmat és nem arra hivatkozni, hogy mások mondják rólunk, hanem figyelmeztetni kéne mindenkit, hogy olyan város nincs, nem is volt és nem is lesz. Ja, hogy Bastrnák polgármesterünk is azt mondja, jójó ő mondhassa, mert nem komáromi, nem öregkomáromi egy betelepült, akit befogadtunk, mint Marekot, Pásztort, Fehért és Andruskót is. Mi a közös bennük, hogy az egészséges lokálpatriotizmus hiánya, aki érti miröl is beszélek, annak nem kell magyarázkodnom. Mindannyiukat befogadtuk, mint a trianoni diktátum után a szlovák vasutasokat, a cseh hivatalnokokat és katonákat, csendőröket, egyiknek Révkomárom vagyunk, a másiknak Komárno, …pedig mi csak egyszerűen Komárom vagyunk, északon és délen egy szív, egy vérkeringés vezérli a tetteinket, de legalább is kéne.

  46. igen ott voltam! gondoltam hogy az a megnevezes az eredeti meghivorol valo!!! azon tunodom hogy milyenek lehetnek azok a szervezetek akik a sajat varosuk nevet se ismerik??? az ujszonyi kozlekedesi tablakon is egy teljessen mas telepules van feltuntetve!!!

  47. Karesz- az eredeti meghívó volt fent délutánig és abban ez így szerepelt. Tudom, hogy ez a megfogalmazás több szempontból is helytelen, de nem akartam mások meghívóját megváltoztatni. Mindenképpen jelezni kellett valahogy a koszorúzás színhelyét. Remélem te is ott voltál a rendezvényen.

  48. hol van az a revkomarom amirol szo van a cikkben??? en ma voltam a megemlekezesen de komaromban!!! 😉 igaz ujszonyben is latni kozlekedesi tablakat amik valamilyen revkomarom fele mutatjak az utat!!! 😮

Comments are closed.