Kidekorálták Slota kövét


Érdekes, de nem érthetetlen dolgok történnek Komáromban. Legutóbb a parlamenti választások napján “rongálták meg ismeretlenek” Slota engedély nélkül állított sírkövét az egykori határátkelő környékén. Az akkori esetről részletes videofelvétel került fel ismeretlen forrásból az internetre. Ennek köszönhetően sikerült az SNS-nek átlépnie a bejutáshoz szükséges határt. Ma a hamarosan leköszönő kormányfő a kiadott hivatalos közlemény szerint, este 6 órakor Komáromba utazik és leleplezi az új körforgalom közepére állított szobrot. Mivel a szobor elhelyezésének körülményeiről már többször írtam, így most arról az érdekességről gondolkodnék nyilvánosan amely többünk fejében megfordult. A határon felállított sírkő már egy hónapja áll a a sávokat elválasztó járdaszigeten. A mai napig két alkalommal  “rongálták meg”. Az első alkalom a választások napja, míg a második a kormányfő Komáromba utazásának napja. Mindenki emlékezik arra, hogy Fico minden szlovák nemzeti ünnepet követően erős kirohanást intézett a szlovák sajtó irányába amiért az nem foglalkozik az ünnepekkel és azok rendezvényeivel-meg személyesen vele. Már a választások napján elmondtam, hogy aki tényleg kárt akar tenni abban a bizonyos kőben az nem kalapáccsal esik neki, de ha mégis akkor a szöveget rongálja . Értesülések szerint a követ valamikor szombaton koraeste piros festékszóróval dekorálta ki az ismeretlen művész. A rendőrök este hét órakor vonultak ki a helyszínre, jelenleg is folyik a nyomozás. Az alapos szemlélő észreveszi, hogy TAG/TEG-ről van szó, ez egy graffity kézjegy.

7 hozzaszolas a “Kidekorálták Slota kövét” bejegyzeshez

  1. Komáromportál- Ma már egy Lidl reklámszatyrot is láttam a sírkő előtt. Gondolkodtam, lefotózzam-e az elhagyott ismeretlen tartalmú csomagot még mielőtt felrobban 🙂

  2. Még valami: a kép alapján nekem sima áthúzás, satírozás jut az eszembe, nem pont a tag. Inkább véletlenszerűnek tűnnek ezek a vonalak, de ettől még tévedhetek.

  3. Ismerem a kifejezést már találkoztam is vele, de szerintem az eredeti angol TAG lenne a helyes, legalábbis én ezt használnám, főleg miután a graffiti helyett is az angol kifejezést használod. Igazából lényegtelen apróság csak feltűnt.

    Egyébként a tag-elés az amerikai bandázások nyomán alakult ki, a különböző bandák különböző jellel jelölték meg a saját területüket. Ezekért a területekért pedig gyilkoltak is ( és még ma is), még a rendőrség se szívesen tette/teszi be a lábát. Én így tudom.

  4. Viktor- utánanéztem a neten. Az esetek többségében magyarul írva TEG szerepel. Egy graffity szótárban szerepel az angol TAGelés kifejezés.

    Tagelés: A saját nevet, szignót gyorsan felvinni a felületre filccel vagy festékkel.

Comments are closed.