Ismét titokban állítottak szobrot!


Ma este 19 óra után ismét minden előjel nélkül és titokban helyeztek el engedély nélküli emlékművet Komáromban. Úgy néz ki a hatalmi arrogancia tényleg határtalan. Déli bejegyzésemben még Bósza János polgármesterjelölt panaszával foglalkoztam. Közben megjelent egy kormányközlemény, amely szerint vasárnap este 18:00-kor Fico Komáromba érkezik, hogy leleplezze a két bizánci hittérítő szobrát. Akkor már sejthető volt, hogy a szobrot hamarosan új helyre helyezik majd. Hallani lehetett már a péntek este hat óráról, de hivatalos információval senki sem rendelkezett. Blogger és hírportál-közösségek találgatták, mikor és mi is fog történni. Váratlan telefonhívást kaptam este 19:30-kor. Most állítják a szobrot a körforgalom közepére. Hol vagyok, hangzott a kérdés. Elkészültek a képek, amelyekért köszönettel tartozom Melindának és Ibolyának.

Sajtóértesülések szerint, Bastrnák Tibor komáromi polgármester bejelentést tett a rendőrségen. Felhívta a hatóság figyelmét arra, hogy a vasárnapi esti emlékműavatásra, melynek Robert Fico kormányfő lesz a főszónoka, Komárom város nem adott ki engedélyt. Személyesen beszélt a járási rendőrkapitánnyal, Marián Halásszal és felszólította a rendőrséget hogy cselekedjenek a nem bejelentett rendezvénnyel kapcsolatban. Megjegyezte, hogy egyedül Bósza János, komáromi polgármesterjelölt jelentett be gyülekezést az adott időpontban a Kossuth térre.

Bósza János szintén jól értesült lehet , mivel mint egyedüli komáromi a helyszínre sietett és a teherautó elé állva , majd az úttestre fekve próbálta meg saját testével megakadályozni a szoborállítást. A közfelháborodást kiváltó arrogáns és engedély nélküli szoboráthelyezés ideje alatt a fenti incidens kapcsán sem jelentek meg rendőrök a helyszínen, csak egy biztonsági szolgálat munkatársait lehetett látni a környéken.


Az írást átvette a Dunatáj a Komáromportál és a Barikad

[nggallery id=14]

16 hozzaszolas a “Ismét titokban állítottak szobrot!” bejegyzeshez

  1. Dunaszerdahely-én is csak azért szavaztam az MKP-ra, mert kire másra, ez van. Hogy van egy kemény magotok, a Ti szerencsétek, sajnos Komáromban jó néhány magyar értelmiséginek nevezett akárki, csak nyilatkozni mer, mást nem, ha tettekre kerülne sor, csak lapít, mint szar a gyomban. Hidd el, engem is bánt marhára. Az egyetemisták is hol vannak, akik tiltakoztak a nyelvtörvény ellen? Vakáción? Sajnos, ha Komáromban ilyen gyenge a magyarság, segíteni kéne, mert ez nemcsak a komáromiak szégyene, hanem az egész felvidék, magyar közösségé.

  2. Pityesz, ez szerintem egyértelmű. Basti egészségügy miniszter akart lenni. Miután megtudta, hogy mégsem lesz az, már mert tiltakozni. Szeretne polgármester maradni.

  3. SZIA KOMÁROM !
    A FRISS DUNATÁJBAN (A NYOMTATOTT VERZIÓ – SZERDÁN LESZ A NETEN IS) VAN EGY CIKK AMI SZERINTEM ELMAGYARÁZZA, HOGY BASTI MIÉRT CSAK MOST KEZDETT TILTAKOZNI.

  4. Nézd Dunaszerdahely holnap lehet jönni, külön nem hívunk senkit, mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy lesz. Jönnek pl Párkányból is, még Budapestről is jelezték már, ez egy legális megmozdulás be van jelentve egészen este hatig. Sajnos nincsen anyagi lehetőségeim így tribün és büféskocsi nem lesz, csak egy lefoglalt placc ahol mindenki békésen elmondhatja a véleményét és közössen tiltakozhatunk a hatalom arroganciája ellen.

    Vasárnapi megmozdulás (Újszóból)
    Bósza János | 2010. július 3. szombat 13:22

    Hivatalosan és elfogadott bejelentés 8:00-18:00. DE !! azért lett így bejelentve, mert akkor még nem tudtam mikor jön Fico avatni. Gondolom valaki informálhatta, hogy a mi bejelentésünk 18:00-kor lejár, de a jogászai már elfelejtették arról informálni, hogy este hat után mindenki maga egyszemélyes tüntető lehet és így folytatni lehet a tüntetést, mert azt nem kell bejelenteni.
    Mi úgy tervezzük, hogy már a délelőtti órákban kijelölöm a területet, de csak hivatalosan majd 14:00-tól kezdenénk gyülekezni, addig a 16:00-ig minél többen gyertek, utánna belekezdünk, ekkor érkeznek a média szereplői is. Fico úgy kérte, hogy az összes média a területen legyen legkésőbb 17:00-ig, de ekkor még jogerősenk miénk a terület. Kiváncsi leszek a kordonokra is, mert itt lehet az első összetűzés a karhatalmi szervekkel és köztünk, ha nem fogják akceptálni a mi jogainkat. Fico tüntetése, gyülekezése törvényellenes, mert nincs bejelentve, a miénk igen, tehát 18:00 után is ugyanolyan joggal ott lehetünk bárhol és egyszemélyesen tiltakozhatunk, mint pl. a Szent István szoboravatásnál a provokáló szlovákok a sorainkban, senki nem zavarta el őket, minket sem zavarhatnak el. Egyébként az alkotmány 32. fejezete erre jogi lehetőséget is ad, mert a polgárokkal szemben ha az államhatalom törvény sértést követett el, ezért mi is arányosan akár törvényt is sérthetnénk és ezért senkit nem szabad megbüntetni, mert csak az állan által törvénysértés ellen léptünk fel a jogaink védelmében.
    Tehát legkésőbb 16:00-kor a Kossuth téren találkozunk én már ott leszek 14:00-kor
    BJ

  5. En meg a Turul bart es a Zerdat ajanlom nektek Dunaszerdahelyen. Es azt, hogy itt mar regota van Trianon emlekmu, Szent Istvan ter Magyar Szent Koronaval. Es nem a hid szazalekarol van szo hanem arrol, hogy Dunaszerdahelyen letezik egy nem kisszamu kemenymag amelyik tenni merne. Komaromban egy ilyen ember van ugy latom.

    Termesztesen kivetelnek szamit az a tarsasag amelyik a Trianon emlekmuvet letre hozta. Egyebkent nincs miert az MKPra szavazni. Egy uj part kell. Amelyik magyar az MKP nem az! En is csak azert szavaztam rajuk mert nem birtam nem szavazni. De programjuk nem volt kilatasaik nem voltak … semmijuk sem volt es most sincs. Durayival az ellen aki Soros penzen tanult USAban es egy senkihazi unszimpatikus alnemzeti “magyar”. Illetve Csakyval aki meg a sajat arnyekatol is fel. Mit vartak ezek? Hogy ket szurkoljunk az MKPnak plakat miatt megnyerik a valasztasokat? Szerintem keszakarva csinaltak. Ugy velem Duray (Druždinský) ezert kapta a penzet ugy ahogyan Bugar (Chrobak). Ami meg a batorsagot illeti mi fel menrtunk menni Pozsonyba es piros feher zoldbe boritani a szlovan stadiont amikor torvenybe hoztak a zaszlotorvenyt es szamtalanszor csempesztunk be magyar zaszlokat a meccsekre ( en is ). A tobbi meg csak kifogas.

    Ha szoltatok volna mentunk volna segiteni. De nem szolt senki es ha nektek igy megfelel akkor nem szollunk bele! Viszont igy, hogy engedtek a szlovakoknak minket is rossz helyzetbe hoztok mnek tovabb! lelketek rajta! Boncolgatni irogatni arrol, hogy mi tortent mi lehetett volna es mi lesz teljes mertekben potcselekves… es nem vezet mashova csak a kilatastalansagba!

  6. Dunaszerdahely- Pletykák terjengtek a városban, de hivatalos információval senki sem rendelkezett. Lehet fikázni, de hidd el nem tolongtak újságírók a helyszíneken. Ők sem tudtak róla. A többségünk nem főállásban ír, tehát nincs ideje ott szobrozni egész nap.

  7. Dunaszerdahely-azért nem kéne itt szájkaratezni. Általánosítva elkorcsosult komáromiak? Hát lehet benne igazság, de ha Bósza mellé a magyar, vagy magyarnak nevezett egyének, párt, ha még létezik ilyen nem áll oda, mit vársz, kik fognak felsorakozni, tömegek?? Fél városnak, járásnak nincs munkája, akiknek meg van, bevannak szarva még ott is, nemhogy tüntetni mennének. De Szerdahellyel sem büszkélkednék, mert jól megnyomtátok a Hidászok százalékát. Azt hittem, hogy mekkora város, egyik éttermet ajánlottak, ha ismered, KOCSIS vendéglő. Még magyar étlap sincs, a pincérnő meg csak nézett, amikor azt kértem, reagált, hogy majd lefordítja magyarra. Szóval…

  8. Szanalmasak vagytok! Bosza urnak viszont kijar az elismeresem!

    Mar regebben meg mielott az bojkottalasra erett uj szo vagy a semmivel sem masabb felvidek ma lehozta volna en egyszeru dunaszerdahelyi ember a korforgalmon athaladva eszre vettem, hogy valamilyen talapzat epul es egybol eszembe jutott, hogy vajon mi kerulhet ra. Nektek komaromiaknak naponta a szemetek elott volt es nem vettetek eszre? Akkor HULYEK vagytok! Kar szepiteni. Beszarik is vagytok meg hulyek is! Valami nagyot kell lepnetek, hogy visszakapjatok a becsuleteteket mart a szememben meghunyaszkodo senkihazi csurhe vagytok! Es ezzel nem vagyok egyedul! Dunaszerdahelyen mar egne a matyica ilyen esetben!

    Szanalmas csusztatas itt ez is : ” Bósza János szintén jól értesült lehet , mivel mint egyedüli komáromi a helyszínre sietett és a teherautó elé állva”

    Nem tudom, hogy Ti ennyire degradaltak vagytok e, de ami engem illet miota elojottek a szinnel, hogy oda szobor kerul mar tudtam, hogy milyen szobor lesz, nem kell ehez zseninek lenni! De ugy latszik nektek faj a gondolkozas! Egyertelmu volt, hogy mi kerul oda ki teszi oda es kinek a csendes beleegyezesevel! Aki nem latja a fico – matyica – bastrnak vonalat az minosithetetlen osztonleny. De a lenyeg eleg lett volna csak picit oda figyelni es barki kimehetett volna idoben! Meg en is oda ertem volna mert lattam az uj szoban az ” egyenes adast “. Szoval gerinctelen csusztatas volt ez a cikk irojatol.

    Vszont ebbol a hozzaszolasbol kitunik, hogy itt is ki mozgatja a szalakat : ” Abraka-azért ismerjük el, hogy nagy fejlemény Basti feljelentés tétele. ” Ez nem nagy fejlemeny hanem a kutya kotelessege…

    Nagy baj van veletek, elkorcsosultatok!

    Bosza ur sok sikert, kivanok de ilyen meghunyaszkodo senkik kozott nemhiszem, hogy van remeny. Es ez engem nagyon elszomorit.

  9. Abraka- itt bizony arról van szó, hogy Bastiból szó szerint kikényszerítették a választ. Mióta írom, hogy állami területen is szükség van engedélyre??? Ő folyamatosan arra hivatkozott, hogy nem tehet semmit, mert a körforgalom nem Komárom város tulajdona. Mégiscsak tudott feljelentést tenni…

  10. A feljelentése és az, hogy megemlítette, hogy lesz egy legálisan bejelentett tüntetés és egy törvényellenes állami gyülekezés egy és ugyanazon időpontban ez a komáromiaknak nyújt egy kis plussz bátorságot, hogy merjenek akár hangosan is tiltakozni majd vasárnap. Ez el kell ismernem basti részéről egy pozitívum. Kár, hogy csak a kényszervitte rá, de sohasem lehet kéői az ébredés. enki sem tökéletes, én is csináltam már az életemben rengeteg butaságot, remélem mostantól kezdve a felvidéki magyarság életében új időszámítás kezdődik, ami az ébredés útjára és a bátor kiálláso irányá tólja a megmaradási szekerünket.

  11. Abraka- a véletlennek is nagy szerepe lehetett benne. Jókor nézted az Újszót. Engem az a két csaj hívott fel akik beragadtak a körforgalomba. Szerencsére volt náluk fényképezőgép is.

  12. Olvastam az újszót, onnam vettem észre, hogy elkezték a szobor leszedését, én már csak akkor értem ki mikor már kocsin volt a szobor, amennyire gyorsan tudtam átmentem a kossuth térhez és ott vártam be a szobrot. Ennyi, figyelni és ébernek lenni.

Comments are closed.