A legkedvezőbb feltöltőkártyás mobil  internetet keresve jutottam el tavaly a legmagyarabb nevű mobilszolgáltatóhoz. Megvettem a kezdőcsomagot. Már ez sem volt egyszerű, mert már azt háromszor kellett megrendelnem a netshopban és még a többszöri telefonos érdeklődésem ellenére sem tudták futárral kiszállítani. A megrendelés több alkalommal is elveszett! Gondolom ez lehetett az első intő jel, amelyet  én nem vettem vagy nem akartam észrevenni. Gondoltam majd személyesen megveszem. Be is mentem az Igmándi úti boltba, ahol nagyon kedves és előzékeny volt a hölgy. Megkérdezte, hogy a város melyik pontján szeretném az internetmodemet használni, nehogy később gondot okozzon s gyenge lefedettség. Nagy örömmel vettem használatba az internetet. Mivel elég sokat vagyok internet előtt, így az 5Gb -os csomagot választottam, amely 45 napig használható fel. Sajnos már a második hónapban rá kellett jönnöm, hogy nem a legjobb szolgáltatót választottam. Az adatcsomag aktiválása után, az internetforgalmamat nem a forgalmikeret terhére, hanem az egyenlegem terhére számlázták. Vagyis az előfizetett szolgáltatást figyelmen kívül hagyta a szolgáltató. Miután ezt jeleztem az ügyfélszolgálatnak, azonnali intézkedést ígértek. Nem történt semmi. Másnap ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol egy másik hang közölte az ügyintézés 72 órát vesz igénybe. Megvártam a három napot.  Nem történt semmi! Ismét hívtam az ügyfélszolgálatot, ahol egy harmadik ügyintéző elmondta, hogy az én esetemre nem vonatkozik a 72 órás időkorlát és ne is hívogassam mert majd írásban értesítenek.  A gyors ügyintézés több mint  három hétig tartott! A postás kb. 100 oldal értelmezhetetlen adatforgalmi listát hozott. Végül megállapították, hogy a hiba az ő rendszerükben volt de az a tény, hogy én az előfizetett 45 napból  25 napig nem vehettem igénybe a szolgáltatást, őket nem gátolta meg a teljes díj levonásától. Az a tény sem zavarta őket, hogy 25 napig egy másik szolgáltató internetszolgáltatását voltam kényszerű használni valamint, hogy a telefonbeszélgetések is bizony többletköltséget jelentettek. Végülis örültem, hogy használhatom ismét az internetet. Bíztam benne, hogy az eset nem fog megismétlődni! Tévedtem. Kedden megrendeltem az újabb 5 GB-os  netszolgáltatást. A válaszban először a rendszer közölte velem, hogy:

Dátum idő: 06/15/2010 16:09:42 -Tàjékoztatunk, hogy ehhez a tarifacsomaghoz nem rendelhetö meg a kért szolgàltatàs.

MAJD:

Dátum idő: 06/15/2010 16:13:05- Tàjékoztatunk, hogy 500 MB-os adatcsomagodat aktivàltuk. Forgalmi kereted 45 napig hasznàlhatò fel.

Én soha sem rendeltem 500Mb adatcsomagot! A hiba észlelésekor azonnal az ügyfélszolgálatukhoz fordultam, ahol az eredeti állapot visszaállítását ígérték 72 órán belül. Írásos panaszomhoz mellékeltem az összes sms-t és képernyőmentést. Ma szombat van, június 19.-e és még mindig nem kaptam választ sem az írásos, sem a szóbeli panaszomra.   Nem lepődtem meg, hiszen tavaly is hasonló érdektelenséget mutatott a szolgáltató. Ma 11:22-kor ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol egy kedves és segítőkész hölgy megígérte, hogy 30 percen belül visszahív az általam megadott számon és addigra visszaállítja az eredeti állapotot. Én még mindig bízom abban, hogy fontos az ügyfél, bár a 30 perc már rég eltelt!


Mivel a T-mobile, Vodafone, O2 -nál is rendelkezem előfizetéssel, így érthetetlenül állok a fentiek előtt. A többi szolgáltató szinte azonnal de maximum 1-2 órán belül reagál az írásos panaszokra és ha bizonyíthatóan ők felelősek a kellemetlenségekért, akkor még kártérítést is fizet. Nem nagy összegre kell gondolni, de az egyenleget szokták 3000 forinttal feltölteni, kompenzálandó a hívásköltségeimet.