Sajnos mindannyian tudjuk, hogy az árvizek egyik következménye az árterek visszamaradt állóvizeiben kialakult kiterjedt szúnyogtenyészet. Miután a szúnyogok inváziója  mindkét városrész gondja, azok gyérítését is közösen kéne megoldanunk. Nem igazán van értelme a Duna déli árterében irtani azokat, úgy hogy közben tudjuk, hogy a Vág árterében semmi sem történik. A repülő rovarok nem ismerik a határokat és nem fordulnak vissza a Duna közepén. A június 17.-i testületi ülésen több panasz is elhangzott a közvetlen Dunaparti városrészek lakói részéről a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban. Látják a járműveket, de a gyérítés hatékonyságát kétségbe vonják. Csütörtök este mindenkinek lehetősége volt megnézni a gyérítőszer keverésének és a repülőgépbe töltésének folyamatát azért, hogy saját szemével láthassa az tényleg a szerződésnek megfelelően történik.  A vegyszer esti kijuttatását a  hangos repülőgépzaj miatt mindenki ellenőrizhette..


Lehet tévedtem? Most találtam egy hirdetményt amelyben Észak- Komárom  Város tájékoztatja a lakosságot, hogy június17.-én 20.00-tól másnap reggel 05.00-ig az egész város területét lefedő szúnyogirtásra kerül sor a város lakóövezeteiben terepjárműn szállított speciális ködképző berendezés segítségével.

Ez jó hír, de mi lesz az árterületi szúnyogokkal?  Azok irtása csak repülőről oldható meg. A vízközeli lakótelepeken végzett szúnyoggyérítés eredménytelen lehet, hiszen a szúnyogok tenyészhelyei onnan légvonalban pár száz méterre vannak csak.