Ma reggel 4:27-kor egy ismeretlen baseball sapkás férfi pár ütést ejtett az egy hete, az egykori határátkelő területére engedély nélkül felállított “KŐ-re”. Ki ő és miért tette? Ezen már érdemes elgondolkodni. Ma szlovákiában választások vannak. Épp a kampánya részeként állította fel a múlt hét péntekjén az egyik párt. valószínűleg nem érte el vele a várt hatást, hiszen Komáromban nem futott össze ellentüntetőkkel és nem voltak összetűzések sem. A “köre” napokig biztonsági őrök  vigyáztak, de ők sem tapasztaltak semmilyen ellenséges megnyilvánulást. Az egyik portál hozzászólói közül többen felvetették, hogy a legjobb tiltakozási forma az volna, ha mi Magyarok gyászhelyként, mécsesekkel emlékeznénk meg és ezzel  megváltoztatnánk a “Kő” funkcióját. Ez be is következett, hiszen mind a mai napig  két mécses található a “sírkő” tövében. Térjünk vissza a mai történésekhez.  Érdemes szemügyre venni a rongálás milyenségét.  A kalapácsos férfi nem tett nagy kárt a felirat szövegében. Nagyteljesítményű járművel érkezett a helyszínre és egy kalapáccsal kezdte verni a követ. Miért volt ennyire óvatos? Miért nem a szöveget rongálta meg? Miért épp a választások hajnalán. Ha valaki komolyan kárt akart volna tenni a kőben akkor egy hurkot dob annak tetejére autója segítségével pillanatok alatt ledönti vagy épp elvontatja azt…


Az írást átvette a Barikád.hu is.


[nggallery id=11]

20 hozzaszolas a “Ki és miért?” bejegyzeshez

  1. Látod János ezt a gyáva népséget és a megalk
    uvó hazug, farizeusi médiát nemérdekel semmi. A politikusurakat meg csak akkor érdekli a nemzettudat, mikor magyarországon épittik a panzioikat meg a vállalkozásaikat. Az itt jólosszeharácsolt pénzekbol. És magyarorszag mossa kezeit. A mi verejtekeikbol odainvesztálnak a derék meg és kiválasztott modernkori politikus betyárok. Ha más nem ez legyen hírérték. Tessék nagy médiahuszárok áttsétálni Esztergomba a volt vicispánunk panzióiba, vagy budapesten meglátogatni a volt polgármester és most is parlamenti képviseloúr luxushoteljét amely beárnyékolja a Gellérthegyet is. Ez nem irigység. Tessék felválalni. Ha vállalkozásakból van rá akkor ki a farbával, nerejtozkodjenek konyvelonoik hátamogé. Tudjuk hogy most jóltejel a mentoautos buli. Nem is baj. Csak tessék beválalni !

  2. Ez mind “szép és jó” amit leírtál swayze, SAJNOS egyet kell értenem veled és minden egyes hozzászólóval. Sokszor felhozzák hogy miért foglalkozunk még mindig Trianonnal, hisze az már régen volt…de aki nem magyar ezt nem értheti. A szlovákokkal nem is lenne semmi baj, még az sem baj, hogy a magyar szimbólumokat, mint a kettős kereszt, a hármashalom, a magyar népdalból átköltött himusz, és a magyar szavakat használják; én erre azt tudom csak mondani, hogy büszkék lehetünk, hogy ezzel is tisztelegnek előttünk, tiszteletből használják a szimbólumainkat(nem beszélve a turulmadárról, ami Slota legújabb találmánya, most már az is szlovák szimbólum, amit természetesen mi loptunk tőlük és nem más mint a kőszáli sas, de ne feledjük, hogy pár éve még járták a Csallóközt és a magyar lakta vidékeket és összeszedték és megrongálták a turulokat…)
    Azt mondjuk én sem értem, hogy Slota miért nem szereti a magyarokat, csak feltételezni tudom, hogy irigykedik a magyarokra, hogy nekik van igazi TÖRTÉNELMÜK, volt királyuk is(nem csak író jegyében, mint Janko Král és Frano Král=král magyarul királyt jelent :D) és az, hogy mi igenis büszkék vagyunk a múltunkra, mert van mire büszkének lennünk, ők meg max a mi múltunkra lehetnek büszkék, csak próbálják hazugsággal átírni, hogy az az ő történelmük legyen…Szóval mindegy, hogy mi váltotta ki belőlük ezt a skizofréniát, gyógyítani csak nehezen lehet, mert mindig lesznek ilyen elmebetegek akiknek hiába is próbáljuk megmagyarázni, Szerintük a bab is hús!
    És még annyi, hogy lóf*** a hátsó felébe mind a Slota féle SNS fattyaknak mind pedig a füstölgő trágya Smernek Fico vezetésével, kezet foghat a két állat, mert egyik sem külömb a másiknál. De bízzunk abban, hogy javulni fog a helyzet, eltűnik az a márványszar a határról és, hogy végre békésre fordul a két nép között a helyzet és nyugalomban élhetjük az életünket, és adjon ehhez az Isten kitartást és szebb jövőt!

  3. swayze – Ha nincs a kalapácsos pasi, Slota nem jut a parlamentbe. Bejutása 0.07%-on múlt! Többen leírták, hogy ha valaki le akarta volna dönteni, az le is dönti a követ. Engem az is érdekel, hogy felvétel miként került fel még a történés napján egy file-megosztó portálra? A térfigyelő kamerák felvételeire szigorú adatvédelmi szabályok vonatkoznak! Aki a felvételt készítette- forgatta a doom-kamerát, zoom-olt – miért nem küldött járőrt a helyszínre?? Mit csináltak az őrzéssel megbízott biztonsági őrök??

  4. Sziasztok! Én már tegnap óta keresem az eredeti felvételt de sehol nem lelek rá! Tudtam h nem sokáig marad épen az emlékmű! De most ahogy olvastam egy két oldalt ezzel kapcsolatban, módosult a meglátásom. Ugye a hungarofób Slota bevonult Révkomáromba ás elhelyezte a az emlékművet amivel “megmutatta hol a határ”(tudtommal városi engedély nélkül). Szerintem a célja a választások befolyásolása volt, számított valamilyen megmozdulásokra, hogy majd a magyarok jönnek és megakarják semmisíteni(nem vált be)….. Az emlékművet megfigyelés alatt tartotta viszont a szemlélődőkön kívül semmilyen vandálkodást nem vélt felfedezni. Így a terve nem valósult meg így veszélybe került a szlovák parlamentbe való bejutása. A hegyi tótók táborát kevésnek érezte, ezért ha a magyarok nem is tettek semmit, így (több oldal olvasása után az a benyomásom hogy) koholni kellett valamit, amit feltud használni a szlovák nemzeti szellem buzdításának jegyében, a magyarellenesség táborának növelésében. Így lehetséges az, amit több oldalon és hozzászólásnál olvastam, hogy ő bérelte fel a szavazás befolyásolásának érdekében azt a bizonyos személyt, akinek a nemzetiségét megkérdőjelezem. Az igazi magyarnak van annyi esze, hogy ha ilyesmire vetemedik, megvárja a választási eredményt, és nem kedvez Slotának. Érdekes hogy Ján Slotának három felesége volt, azok közül az első az magyar volt. Nem tudom mi váltotta ki ennyire belőle, ezt a mély magyar ellenességet. Viszont a magyar utálat ellenére, azért szereti a magyar borokat benyakalni… ez így kicsit ellentmondásos… én a helyében nem fogyasztanék semmiféle terméket, amely attól a nemzettől van, amit gyűlölök.
    Én is nap mint nap szembesülhetnék az “emlékművel”, viszont bőven elég csak akkor, ha arra felé járok. Fico történelmet hamisít. Egy nemrég alakult országot, hamis alapokra helyez.(nincs olyan, hogy ószlovák) Slota szándékosan provokál. Az EU meg hagyja, szemet huny felette. Milyen világban élünk? A nyelvtörvény is felháborodást keltett, az emlékmű is, és meg megannyi dolog, ami történt az elmúlt 90évben. A magyarok kettős állampolgárságát nem fogadja el Szlovákia! Más ország nem háborodott fel, csak ők! A Trianoni és a Párizsi-békeszerződés utána a magyarokat még mindig elnyomás alatt tartják és asszimilálni akarják. Sajnos nem könnyítik meg a magyarok sorsát újból és újból feltépik a magyarság fájó, emlékezetes és nehezen gyógyuló sebeit. Van ennek értelme???

  5. Az szerintem is egyértelmű, hogy jól időzített provokációról van szó. Boldog-boldogtalan tudja, hogy figyelik kamerával a régi átkelőt, ha egy nemzeti érzelmű magyar tette volna vagy teljesen elrejti magát és szlovákia felé megy tovább, hogy véletlenül se lehessen összefüggésbe hozni a magyarokkal vagypedig egyértelműen ahogy Viktor is említette nemzeti színű pólóba százszlóba rombolta volna le. Külső embernek nemigen lehettek információi arról, hogy mikor van őrizetlenül az emlékmű. Mindenesetre én bizom benne, hogy észhez térnek a felek és tesznek ellene, hogy mégegyszer ilyen neforduljon elő és mindkét nemzet békésen tudjon egymás mellett élni.

  6. én még saját országomat (magyarországot) sem értem igazán, hogy ezekre a szánalmas provokációkra miért nem vonulunk be csehlákiára (értsd szlovákia) és bombázzuk porrá azt a sz*ros kis miniállamot.

  7. Osztom azt a véleményt, hogy ez megrendezett volt. Azok után, hogy magyar részről mécseseket tettek ki, elég átlátszó a dolog. Amúgy pedig, aki ilyet tesz, az minimum nagy-magyarországos pólóban, vagy egyéb ehhez köthető felsőben dönti le. Az ilyen emberek nem szokták titkolni, hogy hova tartoznak, hiszen ez pont ezért csinálják. Ez a srác, meg takarja az arcát a sapkával, sima egyszerű ruhában van. Előre tudta, hogy felveszik.

  8. Szerintem sem magyar ember rongálta meg a táblát! Nem hiszem, hogy akadna egy olyan felvidéki MAGYAR, aki épp a választások napján csinál kárt a magyar pártoknak :S
    Ez az egész Slota terve!

  9. Azt nem magyar ember csinálta mert :egy (lasszós) drót kötéllel egyből le lehet kapni az egészet ,na persze járműről. Vagy lehettek a csehek is.

  10. Ugyanazok verték szét, akik felépítették! Ezzel is szereznek maguknak egy pár szavazót!Ha nincs balhé, akkor ők csinálnak. Az SNS nemhiába álított eléggé olcsó emlékművet, tudta, hogy szétvereti nemsokára….

  11. Kata- igen engem is ez zavar a legjobban. Biztonsági őröket bérelt a kő felállítója akik minden éjjel őrizték azt. Pont a választások éjszakáján nem voltak ott?
    BUMM: A felvétel érdekessége, hogy a biztonsági kamera nagyon pontosan végig kísérte a férfit amint veri az emléktáblát, amint visszasétál a kocsijához, majd ráhajt a hídra. A nézőnek az az érzése támad, hogy a kamerát valaki irányítja.

    Kérdéseim:
    -Ha a városi rendőrök látták a rongálást- hiszen zoom-ot használtak és forgatták a kamerát, akkor miért nem küldtek a helyszínre járőrt?
    – Mit csináltak a helyszínem tartózkodó biztonsági emberek?
    – Ha nem voltak ott, akkor miért nem voltak ott?

  12. Ez is az SNS kampányfogása. Érdekes h épp a választások előtt felállítanak egy engedély nélküli, provokatív “emléktáblát”, majd amikor az nem vált ki nagy hatást a magyarokból, akk pont a választások hajnalán (épp pont akkor nincsenek ott a biztonsági őrök) megy oda egy ember és kalapáccsal rongálja meg azt. Szerintem ezt az egészet az SNS rendezte meg…én átlátok a szitán

  13. Ez nem megoldás, inkább békességre kellene törekednünk. Amúgy szerintem abban a kőben az egyetlen sértő dolog a trianoni döntés igazságtalannak minősítése. Igenis hálásak lehetnek Felvidékért, az a sértő, hogy eddig nem köszönték még meg!

Comments are closed.