Ha minden a terveknek megfelelően alakul. A Komáromportállal való együttműködésnek köszönhetően, a Déli városrész minden önkormányzati döntéséről első kézből, Komárom város polgármesterjelöltjétől, önkormányzati képviselőjétől kaphatunk tájékoztatást. Dr. Molnár Attila, elfogadta Laca felkérését és ahogy ideje megengedi írásban tájékoztatja majd olvasóinkat.  Bízom benne, hogy a hozzászólásokban feltett kérdéseitekre is válaszolni fog majd. Íme az első levele:

“Tisztelt Komáromiak!

Komárom városának fejlesztési lehetõségei, kitörési pontjai,rövid és hosszú távú stratégiai programja minden itt élõ ember számára alapvetõen fontos. Egy ilyen dokumentum régi adóssága a mindenkori városvezetésnek, pedig koncepció nélkül eredményes várospolitikát folytatni nem lehet. Annak érdekében, hogy 2010 õszétõl egy mindenki számára ismert, és a többség által támogatott fejlesztési stratégia mentén hozzuk meg a döntéseinket, számos konzultációt folytattam a településünkön mûködõ vállalkozásokkal, civil szervezetekkel, baráti közösségekkel és sok-sok komáromi emberrel. Megdöbbenten szembesültem azzal a ténnyel, hogy az itt élõk mennyire nincsenek bevonva a döntéshozatalba, és mennyire nincs információjuk arról, hogy egy-egy határozat miért és minek az érdekében születik. Ez a programtervezet, vitairat közös munka eredménye, egy elképzelés, amihez várom, várjuk az Önök javaslatait, észrevételeit, hogy reményeim szerint egy későbbi időpontban városunk jövõjének alapjait, alapelveit képezzék.
Meggyõzõdésem, hogy egy helyi politikus, egy értékek mellett elkötelezett városvezetõ csak akkor lehet eredményes, ha folyamatos párbeszédet folytat mindazokkal, akik egy sikeres és szerethetõ város felépítésén fáradoznak. A vitairat szerkesztésében résztvevõkkel együtt várom, várjuk javaslataikat, ötleteiket, észrevételeiket, hogy döntéseinket végre közösen, együtt hozhassuk meg.

Az elkövetkezendő hetekben a városfejlesztés, városgazdálkodás, oktatásügy, egészség és idősügy, közművelődés, kultúra és ifjúságügy, valamint a sport és a turizmus programjait beszéljük meg közösen.”