Benzinkút a Kossuth téren?


Képek után kutatva az interneten pár nagyon érdekes  látványtervet találtam. A Kossuth tér beépítését. illetve egy ÖMV benzinkút és egy MC Donalds étterem elhelyezkedését ábrázolja  a tér nyugati csücskében. A tervet egy győri mérnöki iroda referenciamunkái közt tette közzé, szöveges kíséret nélkül. Lehet, hogy régi tervről van szó, tehát aki tud valamit írja meg! A legutolsó nyilvánosságra hozott elképzelés szerint a téren parkot szeretne létrehozni Komárom városa. A nagy gyűjtőparkoló ötlete nem bizonyult életképesnek és  a bevásárlóközpont sem valósult meg itt.

6 hozzaszolas a “Benzinkút a Kossuth téren?” bejegyzeshez

  1. körforgalom
    A kép, a sarki toronyházból készült a körforgalomról. Látszik mennyire sivár az egész Kossuth tér. Valamit mindenképp kéne vele kezdeni. Vagy épület, vagy egy rendezett nagyobb park. Pillanatnyilag parkolóként használják, illetve elég kihasználatlan. Már régebben felvetettem, hogy a teret feldíszíthetnénk a névadó szobrával. Szerintem ez fontosabb lett volna mint a tavaly átadott Szent István, amelynek persze örülök.

  2. A benzinkút felesleges de a MC Donalds jó ötlet! A tér egyik felét be lehetne parkosítani míg a másikon lehetne a meki! Az utóbbi még valamelyest a turizmust is feldobhatná!

  3. Mindenhol csak auto meg kamion,es meg 1 benzinkut???Ez mar felhaborito…(bastrnak biztos jo penzt kap erte)park kell oda

  4. Zoli- Én is bízom benne. Az ŐMV kút a Billa helyén lett volna. Az ŐMV nyerte a pályázatot, de később annak eredményét megsemmisítették. Kártalanítani kellett/-volna az ÖMV-t és a Billát is. Tíz évvel később a Billa építhetett, így nem kellett kárpótolni!

  5. Tudtommal a tervezett benzinkút (a Kossuth térre) megépült a Hajógyárnál. Legalábbis ha jól emlékszem azt a benzinkutat akarták a térre építeni. De egy következő kút teljesen felesleges lenne szerintem is.

Comments are closed.