Szétvert aluljáró Komáromban


Három hete az éjjeli órákban vandálok ismeretlen eszközzel szétverték a központi buszpályaudvart a Bástya-dél lakóteleppel összekötő 125 méter hosszú gyalogos aluljáró lámpáit. A világítótestek burkolata közül 33 rongálódott meg. Mivel nem sikerült megállapítani az elkövetők kilétét, Komárom Város büntető-feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen. A fenti berendezések javításához 3610 euróra van szükség. – adta közzé Komárom város hivatalos honlapja.


A hírrel kapcsolatban csak egy érdekes és véleményem szerint jogos kérdés merült fel bennem. Köztudott hogy Komárom város közterületeinek nagyrészét a nap 24 órájában kamerák pásztázzák. Vajon hogy történhet meg az, hogy a vandáloknak nem sikerölt a nyomára akadni? Elképzelhető hogy egy 125 méter hosszú aluljáró forgalmát nem tartják szemmel a város rendőrei? Ez a gyalogos aluljáró egy 6000 lakosú városrészt köt össze a város központjával. naponta több száz diák kel át a vasúti sínek alatt. Nem kéne jobban odafigyelni az ő biztonságukra??

Az aluljáró 1996- os átadásakor ezt zárhatóra tervezték és egy ideig éjszakánként zárva is tartották. Ez természetesen nem volt a legjobb ötlet, hiszen főként hétvégenként a szórakozóhelyekről hazafelé tartó fiataloknak emiatt hatalmasat kellett kerülniük. Valószínűleg ezért tett le a város az aluljáró zárásáról.  Én javasolnám az egyébként csúnya és már évek óta funkció nélküli rácsok eltávolítását és az aluljáróba  két kamera beépítését. Ha már beruházásról esik szó, nem ártana nagyobb fényerejű világítótesteket telepíteni, mert sajnos az aluljáró még nappal is elég sötét.


4 hozzaszolas a “Szétvert aluljáró Komáromban” bejegyzeshez

  1. Boszajános- az eredeti tervekben benne volt a vasúti/közúti felhasználás, de sajnos abban az időben volt(talán még ma is van)egy jogszabály amely tiltotta, hogy a vasúti aluljáró közvetlenül csatlakozzon egy városi aluljáróhoz. Ezt már akkor sem értettem, hiszen például Brünn városában is az egyik aluljáró vége az utcára vezet.
    De ha már a peronokhoz nem lehet, legalább 1 lépcsővel meg lehetett volna oldani, hogy a központi buszpályaudvarról egyszerűbben fel lehessen jutni a vasútállomásra és ne kelljen kerülni, vagy dombot mászni. Többször láttam, ahogy a vonatról az emberek futnak le a domb oldalán, hogy elérjék a buszt.

  2. Úgy tudom, szó volt arról, hogy kamerákat fognak ide elhelyezni, most hirtelen nem is ugrik be minek is az okán, de úgy rémlik valamiféle közbiztonsági okokról volt szó. Én már régóta mondogatom ezzel az aluljáróval valamit kezdeni kéne, vagy a vasútállomás vérkeringésébe kéne belekötni, így a vasuti rendőrség hatáskörébe kerülhetne.

Comments are closed.