A tervek szerint a Szabadság tér teljesen megváltozik és egy élhetőbb közösségi térré alakul át. Első lépésben a teljes közműfelújítás valósul meg a tér alatt, ezt követi a zöld területek kiépítése, majd a térkő lerakása. Az új főtér energiatakarékos közvilágítást kap. Az új utcabútorok is csábítóvá teszik majd az új közösségi teret. Újdonságként szökőkutakat is kap a polgármesteri hivatal előtti tér, ezzel még érdekesebbé és vonzóbbá varázsolva a belváros ezen részét. Esténként díszkivilágítás teszi szebbé a teret övező épületeket.


Szintén ennek a tervnek a részeként megújulhat a Jókai mozi. A külső-belső felújításon túl közösségi házként élne tovább. Az új földszinti épületrészben civil illetve közösségi szolgáltatók kapnak majd helyet. Az emeleten kiállító terem kerül kialakításra. Az új Jókai nagyobb látogatottságú kulturális rendezvényék lebonyolítására is alkalmas lesz. Megújulnak a belvárosi járdák is.


13 hozzaszolas a “Szabadság Tér” bejegyzeshez

  1. Ron– a Jókai térről nem találtam látványtervet. Természetesen az is átépítésre kerül majd. A helyi mozi soha sem lesz versenyképes, de nem is az a feladata. Szerintem jó irány ez a közösségi, kulturális ház. Így megmarad a mozi. Északon eladják a mozi épületét, igaz ott ennek politikai és főleg nyelvi okai vannak. Talán épp ezért kéne fejleszteni a Jókai mozit. 60.000 ember már csak el tud tartani egy mozit!

  2. Még annyit hozzátennék a mozi ügyéhez, hogy manapság szinte lehetetlen versenyezni a multiplex mozikkal és ez jelentős látogató kiesést okoz. Úgy gondolom, hogy nem is kell versenyezni egy ilyen vidéki kis mozinak inkább a híres filmek helyett a magyar filmeket, esetleg egy-egy helyi csoport pl tánccsoport, valamilyen sport szakosztály… stb rendezvényeiről, fellépéseiről készült felvételek kéne vetíteni. Egy közösségi hely szintén jó ötlet lenne ahol a fiatalok találkozhatnának esetleg valami kis bárszerűség is elképzelhető a falakon helyi rendezvényekről képek…stb
    Akár a helyi fiatal együttesek, művészek adhatnának egy kellemes estét a látogatóknak. Szerintem ez igy tömören még talán sok is volt , de hátha így hamarabb eljut valaki illetékeshez.

  3. Igaz, hogy bonyolít a mozi forgalmat de személyes tapasztalatom akárhányszor beültem filmet nézni annyian voltunk h 2-3 sor ha betelt volna a nézőkkel, viszont az tény ,hogy nagyon barti árakkal találkozunk ezért sokszor inkább várok egy kicsit és itt nézek filmet mint egy multiplexben. Lehet, hogy kicsit elfogult voltam előző kommentemben úgyhogy kicsit korrigálnék. A Szabadság tér felújítása igen is jó ötlet és ahogy láttam a terveket elég vonzó is lesz, de nemgondolnám, hogy meg tudná tartani a fiatalokat hisz pl akár csak a mozitól is távol van. És nem véletlenül költözött át a karácsonyi vásár sem a jókai térre idén. Habár nemtudom hogy szól a pályázat de a jókai tér újratervezése is sokat segítene a város központtá alakításában. Gondoljunk csak azokra a felröppent hírekre miszerint az igmándi út hídfelöli részébe sétáló utcát képzel el a vársosvezetés, akkor a jókai tér átépítése elengedhetetlen. Mindenesetre ez a sétáló utca nagyot dobna a “városközponton” nézzük csak meg Rév-Komáromot ahol mindez sikerült.

  4. Komárom- ahogy én is

    Ron- azért a mozi így is bonyolít forgalmat, gyakran vannak ott iskolai rendezvények. Mást ne mondjak az Idegen nyelvi est; filharmónia; úgy tudom időnként előadások is vannak.

  5. Ez a beruházás úgy gondolom én is, hogy nem csak kampány fogás hiszen már jópár éve olvashattunk hasonlókról és többször
    felmerült, hogy Komáromnak nincs igazi városközpontja a mozival meg a lehető legjobb dolgot csinálják hiszen eddig nem bonyolított túl nagy forgalmat, talán majd ezután. Mindenesetre egyetértek az előttem szólóval ezek a beruházások csak a hasznunkra lehet, bár szerintem lenne más fontos körzet is a városban ahol lehetne hasonló célból közösségi helyet építeni.

  6. Ezzel csak egyetérteni tudok, egyértelműen a javunkra válik minden beruházás. Mindössze annyit akartam mondani, hogy remélem nem a mézes madzagról elhúzásáról van szó az orrunk előtt.

  7. Viktor- Az én szerény véleményem a kampányberuházásokról az, hogy közösségi szempontból nem a beruházás célja, hanem annak a közösség javát szolgáló mivolta a lényeg. Minden fejlődést pozitívumként értékelek.

    Ami a hidat illeti, az már az előző önkormányzati választások kapcsán is kampánycélokat szolgált. Ennek ellenére ha majd egyszer végre elkészül az mindannyiunk életminőségét javítani fogja.

  8. Örömteli hírek, a Szabadság tér egy vicc a jelenlegi formájában, a Jókai mozira is ráférne a tatarozás, mert már most is közösségi helyszínként is funkcionál. Bízom benne, hogy az egész ötlet nem csak az őszi választások előkészítése, mert már az új híd kapcsán is volt egy ilyen érzésem (remélem tévedek).

Comments are closed.