Május 5.-én interjút jelentetett meg az ÚJSZÓ Komárom polgármesterével. Az írás beszámol arról a változtatásról amely az önkormányzat döntése alapján 2010. május 10-től  lép életbe . Kimondja, hogy mindazok akik Komárom városától szociális bérlakást igényeltek és a számukra kiutalt bérlakást nem fogadják el, azok három évig nem igényelhet újat. Ennek indoklásaként a polgármester azt az általa sajnálatos tényt jelöli meg, hogy egyre többen utasítják vissza a számukra kiutalt harcsási lakást. A mai Deltában több olvasói levél jelent meg azok tollából, akik visszautasították a felajánlott bérlakást Harcsáson. Végiggondolva az elutasítás indoklását, bizony a kérelmezőknek kell igazat adni. Valaki bármennyire is rossz szociális körülmények közt él, mindig a gyermekei jövőjét fogja szemelőtt tartani. Nézzük meg objektívan a sok kritikával illetett lakásokat. Egy olyan család ahol, két gyermeket az anyuka egyedül nevel nagyon fontos a gyermekek biztonsága, a bevásárlási lehetőség, az orvosi ellátás, az óvoda, az iskola és természetesen a munkahely. A felajánlott szociális bérlakás Komárom város területén található ugyan de teljesen elzárt területen. A legközelebbi bolt is több kilométerre van. Óvoda és iskola még messzebb. A “városrész” kivilágítatlan és naponta 2 alkalommal megy busz a településrészre. Teljesen alkalmatlan arra, hogy ott bárki is autó nélkül gyereket neveljen. Megoldhatatlan problémát jelent a mindennapi teendők ellátása, a gyerekek iskolába juttatása. A rászorulónak segíteni kell, nem még hátrányosabb helyzetbe taszítani. Nem tartom valószínűnek, hogy a polgármester által említett hecckampány miatt nem költöznek oda az emberek. Elég megnézni a városhoz sokkal közelebb eső  lakópark eladási statisztikáit. Szinte egyáltalán nincs érdeklődés. Marketig trükköt alkalmazva a rádióhirdetésben már csak az olcsó telekárat kínálják és meg sem említik, hogy hol is található az építkezési telek. Minden településnek vannak felkapott és kevésbé népszerű részei. Komáromban Harcsás még sokáig nem lesz a legfelkapottabb településrész.

Forrás: Újszó, Delta

5 hozzaszolas a “Harcsás” bejegyzeshez

  1. Majd a lunachod meghozza a luníkiakat s lészen holdbéli táj holdutazással és holdudvarral eggyutt!Judeo-keresztény-István intelmei,fogadd be othonodba az idegeneket,rajta hát turboo-judeo-keresztény ,humanista,Magyarok , Slovákok!Kinek nem inge ne vegye magára!

  2. A Harcsa Marcsa a vizek tisztíttoja,gyogyíttoja!Kom-rom városa beteg,megbuggyadt egyveleg,nincs pénzszerzési lehetoség bocsuletes uton.Nincs a tissztességes munkának becsulete,pénz értéke,kom-rom térségében ezért csak a doglott hal uszik az árral,mely hova tovább az egekig szokik s kom-rom lakosa vala az kit ,mind ,eluldozik!

  3. Ecceru:mar a polgarmesteri hivatalban szepen meg kellene valogatni hogy kit kuldenek Harcsasra , es kit jobb helyre!!Ugye teccenek erteni?
    Eljen a szegregacijooooo!!!

  4. Visszajelzés: A lista

Comments are closed.