Folytatódik a kerékpárút építése


Örvendetes tény, hogy az egyes út melletti, Komárom városát teljes hosszában átszelő kerékpárút eddig hiányzó szakaszának kiépítése is jól halad. A Mártirok útja Bem József utca és Erdélyi utca közti szakaszáról van szó. A Bem József utcától Szőnyig már tavaly átadták a felújított kerékpárutat. Sok gondot okozott, hogy az említett szakasz egyébként  szűk járdáját használták a kerékpárosok is, az út szélén kijelölt kerékpársáv helyett. Ez teljesen érthető , hiszen az ország egyes számú főútvonala túlzsúfolt kamionokkal, autóbuszokkal. Egyáltalán nem volt ott biztonságos kerékpárral közlekedni. Külön jó ötletnek tartom, hogy az új szakasz azon részén ahol ezt a szabad terület lehetővé teszi, ketté választották a járdát és a kerékpárutat. Ezzel a módszerrel még biztonságosabbá sikerült tenni a közlekedést és az árnyat adó fákat is megkímélték. Ezek a nyári hőségben jó szolgálatot tesznek majd. remélem az építkezés után marad még pénz a zöld területek helyreállítására. Jól mutatna egy sövény a járda és a kerékpárutat elválasztó sávban.

Képek: Nyúúl

2 hozzaszolas a “Folytatódik a kerékpárút építése” bejegyzeshez

  1. Viktor – láttam őket. még nincsenek teljesen befejezve- aszfalthiányosak. Véleményem szerint ezek nem forgalomlassító, hanem forgalombiztonsági elemek. A gyalogos átkelést teszik könnyebbé, biztonságossá.
    Komárom város területén sok, felesleges közlekedési lámpa van. Ezeket célszerűbb lenne inkább forgalomlassításra használni. Jó példa erre a Vértesszőlősi megoldás, ahol a sebességtúllépést PIROS lámpával bünteti a rendszer. Ezt érdemes lenne átvenni. Az egyes úton a legtöbb gondot a sebességkorlát be nem tartása jelenti. Ez főleg a kamionokra jellemző.

  2. nem tartozik szorosan ide, de szerintem szintén a városi közlekedés biztonságát növelik az újonnan épített forgalomlassító szigetek is az 1-es főúton, négyet építettek most fel nemrég (egyet Szőnyben, hármat molaj közelében), lehet ez is megérdemelne egy posztot

Comments are closed.