Dugó van az M1 lezárása miatt


Mély gödör alakult ki Győrnél az M1-es sztrádán, ahol a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt beszakadt az úttest, teljes az útzár. A Győr felé haladó autópálya leállósávját teljesen alámosta a víz, a belső két pálya pedig 4-5 méter hosszan beomlott. Az út lezárása miatt senki ne induljon el az 1-es úton Győr felé, mert folyamatos a kocsisor. A leleményes autósok Komáromnál lejönnek az M1-ről és az Erzsébet  hídon átkelve a 64 illetve 63-es úton haladnak Nagymegyer irányába és Medvénél ismét átlépve a Dunát közelítik meg Győrt. Ez a kerülő átmenetileg gyorsabb , de minél többen fedezik fel annál annál kisebb előnyt jelent majd. Mindenki készüljön, holnaptól nagyobb dugókra Komárom nagyobb kereszteződéseiben. Információk szerint, már ma délután feltorlódtak a gépjárművek a Kauflandi körforgalomnál. Délen az 1-es úton egész nap folyamatos a kocsisor. Aki teheti kerülje el !


Most kaptam friss képeket az Igmándi/Klapka György/Mártirok útjai dugóról. Senki ne induljon el az 1es úton Győr felé!


2010. május 20 – Tegnap este  műszak után több NOKIÁS gyalog indult haza, miután az őket szállító autóbuszok nem tudtak kikanyarodni az ipari parkból. Ma se induljon el senki gépkocsival az egyes úton! Délelőtt már a Mol kútnál araszoltak a kamionok a körforgalom irányába. Az M1 autópályát naponta 23.000 gépjármű használja. Ez a forgalom terelődik most Komárom város főútjára.  A komáromportál javasolt városon belüli kerülőútjait ITT találod.


Foto: HVG, Yna,Tv2

[nggallery id=7]

6 hozzaszolas a “Dugó van az M1 lezárása miatt” bejegyzeshez

  1. Tudok róla és szerintem a 2×2-t már most elkellet volna húzni legalább a körforgalomig. Ha nem is rögton 2×2-t, de legalább a Pozsony irányi duplasávot.

  2. A kauflandi körforgalom építesevel kapcsolatban a legjobb megoldás az lett volna ha a négysávos utat is egészen a körforgalomig húzzák. Tudom, nem lett volna/lenne olcsó, de hely van ott, és igény is. A körforgalom amúgy szerintem jó dolog, csak jól kell megtervezni. A bajok többnyire abból keletkeznek, hogy a körforgalmakat erre mifelénk annyira kis átmérőjüre tervezik, hogy az ember be se hajt és már menne is ki, úgyhogy a folyamatos haladás helyett inkább a folyamatos akadályozást, akadozást hozzák. Lásd Érsekújvári Nyitra-híd ellőtti korforgalom. Az ami ott van egyes napszakokban az nem folyamatos haladás, hanem folyamatos dugó és torlódás.

  3. Ugyan így nem gondolkodtak előre a Kossuth térrel kapcsolatosan sem, az autók szaporodni szoknak nem csökkenni, tehát nincs mentségük előre gondolkodni kell, nem pedig romeltakarítással foglalkozni állandóan és úgy viselkedni a város részéről, mintha semmi közük nem lenne hozzá. Kossuth téren még gyors beavatkozással korrigálni lehet a hibákat. Vajon lesz-e hajlandóság erre, kiváncsian figyelni fogok.

  4. A Kauflandi körforgalom tervezésekor nem gondoltak arra, hogy ott feltorlódhatnak a járművek. Sajnos ott épp a jobbra Gadóc felé kanyarodás lehetősége teljesen lehetetlen, mert a közvetlen kihajtót már 5 sorakozó gépjármű esetében sem lehet megközelíteni. Rövid a közvetlenül kanyarodó sáv!

  5. Sajnálatos eset (Kaufladi dugók), de itt bizonyíték arra mi lesz a Kossuth téren, nagyobb forgalom esetén, mert a tervező urak és a városvezetés nemodafigyelésének köszönhetően, három sávból egy sáv lesz. Ha odafigyelne a városvezetés, amiről mi írogatunk még a terveket meg lehetne változtatni, még a Csemadok irányában a leágazás nincs készen. Ja, hogy bevallani, hogy hiba történt a város részéről, bizony a választások előtt nem éppen jó kampányfogás lenne Bastrnák részéről, majd átadáskor jönnek a dicshimnuszok. Tudom egy ismerősöm jelezte, hogy a basti polgármester majdnem minden várossal kapcsolatos megjegyzésemet elmenti, elolvassa, tehát erről is tud, ezt a honlapot is olvassa. Tehát később nem mondhatja, hogy nem tudott róla, hogy figyelmeztetve volt, hogy a Kossuth téri körforgalomban tervezési hibák keletkeztek, ma még kisebb változtatással, kisebb költséghányaddal, amit az államra át lehetne hárítani, a hiba kiküszölhető lenne. DE …. ez helyett a városi tévében majd júliustól dicshimnuszokat kapunk cserébe a polgármesterünk támogatására. Ez ellen az én, a többség igazsága bizony tehetetlen. Vagy nem?

    kedves komáromi ez megérdemelne egy újabb elemzést. Plusszba bedobok egy még érdekesebb témát a Petőfi utcai, korház melletti kátyúk, a mai napig nincsenek betömve. Kész életveszély arra közlekedni. Szombatonkén kijárok a piacra és bizony a szembejövő forgalom helyett a kátyúkat kell néznem, majdnem össze is akadtam egy kátyúkerülés közepette egy szembejövő kocsival. Érdekes az állami csendörök pedig ott parkolva azokat lesték, kamerázták akik a korház felöl jöttek és az új stop táblát nem vették figyelembe jobbra kanyarodásnál, megj. itt azelőtt csak elsőbbségadó tábla volt, ami elégséges volt, kár, hogy ott is a jobbra kanyarodó szabad sávot megszüntették, nem tudom ki tervezi ezeket az észnélküli változtatásokat.

Comments are closed.