20:25 Ma országgyűlési választásokat tart Magyarország.  A szavazóköröket este 19.00-kor kellett volna bezárni. Ez nem történhetett meg mert több száz választásra jogosult polgár nem jutott be a választókör szavazóhelyiségébe és nem gyakorolhatta választójogát. Komárom városában eddig nem jelentettek jogsértést, de a szavazatok állását nem lehet közzé tenni addig a pillanatig amíg Magyarország utolsó választója le nem adta a voksát. Számomra furcsa ez az eddig még soha fel nem merült probléma. Konkrétan a  több száz méteres sorban állás. Ez azért is érthetetlen mert az összes párt érdekelt abban, hogy minél több választó menjen el nyugodt körülmények közt voksolni. Miért nem lehetett ezt választóbarát módon megoldani a voksolást??  A 21. században nem hiszem hogy ördögtől való lenne az elekrtonikus, internetes választás.

20:43 Budapesten kívül még  4 városban állnak sorban a választók akik nem jutottak be  a szavazóhelyiségekbe . Szegeden még 150 várakozó áll sorban (Hír Tv)

20:58 Budapest XI. kerületben még 586 választó áll az iskola udvarán.  Van aki már  több mint négy órája várakozik. Ez 3 percenkénti szavazási időt figyelembe véve akár holnap hajnalig is eltarthat. (Hír Tv)

21:15 Pécsett körülbelül fél tízre vége lesz a szavazásnak, hetvenen állnak sorban. A XIII. kerületben várakozóknak ásványvizet osztanak.Szegeden sem ért még végett a szavazás, kb százötvenen állnak sorban, és már két jegyzőkönyvvezető is dolgozik.

21:21 Fejetlenség és káosz a választási bizottság ülésén. Felmerült a több szavazófülke elhelyezésének ötlete, de a választókör csak 1 névjegyzékkel rendelkezik. És az adategyeztetés miatt alakult ki a várakozás.  A helyiség szavazófülkéiből 1-2 üres. (Hír tv)

21:25 A kurucinfó közzétette az eddigi eredményeket (46% feldolgozottságnál) – mennyire megbízható? Döntse el mindenki!

21:45 OVB vitázik, hogy a választási helyiség előtere az maga az épület vagy az utca is? Ki van bent a szavazóhelyiségben és ki nem? Befolyásolhatóak-e a már épületben lévő szavazók vagy nem? Sérül-e a már szavazók tájékoztatásához kapcsolódó joga a kampánycsend meghosszabbításával. (ATV)

21:48: Akár hajnal 3 óráig is tarthat a főváros XI. kerületének 19-es számú választókörében az igazolással történő voksolás a helyi választási bizottság egyik munkatársa szerint, aki az MTI tudósítójának vasárnap este fél tízkor azt mondta: még több százan várnak a voksolásra.

22:05 Befolyásolja-e a választás végeredményét ha az OVB most feloldja a kampánycsendet?  OVB ülés  (Hír Tv)

22:20 Sólyom László köztársasági elnök meg nem erősített információk szerint az Országos Választási Bizottság épülete felé tart.  Még 2000 ember várakozik a választóhelyiségekben országszerte. (Hír tv)

22:25 A XII. kerületben már csak 50 várakozó van. Érdekesség, hogy az egyik szavazó pizzát rendelt és azt megosztotta szavazótársaival.

22:26 Az OVB  döntött 6:5  arányban , hogy megkezdik az adatszolgáltatást. (Hír Tv)

22:35 Az MSZP  kivizsgálná a választás szabályos menetét és az esetleges visszaéléseket

22:35 Első hivatalos eredmény:  MSZP 19,29     Fidesz: 52,77 Jobbik 16,71

22:40 Fidesz 206 mandátum ,  MSZP 28 mandátum, Jobbik 26 mandátum , LMP 5 mandátum  (OVB)

22:45 Komárom-Esztergom megye 4-es választókerületében,Komáromban a legtöbb szavazatot Dr. VÖLNER  PÁL (Fidesz) szerezte meg. A megye többi választókerületében is Fidesz győzelem született. Tatabánya –Bencsik János (Fidesz), Tata-Michl József (Fidesz), Esztergom- Meggyes Tamás (Fidesz), Kisbér-Czunyiné Dr Bertalan Judit (Fidesz)

23:05 Dávid Ibolya lemondott !  Ezt az MDF választási eredményével indokolta.

23:06 Sólyom László megérkezett a Országos Választási Irodába és beszédet mond.

23:12 Orbán Viktor beszédet mond: “Magyarok Itthon és határon túl”- kezdettel

Komárom-Esztergom megye listás eredmények:

Lista neve Kapott
érvényes
szavazat
%
1 FIDESZ-KDNP                                 3 mandátum
79 261 51,31
2 MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT     1  mandátum 36 076 23,35
3 JOBBIK                                                1  mandátum 21 251 13,76
4 LEHET MÁS A POLITIKA               0  mandátum 12 928 8,37
5 Magyar Demokrata Fórum           0  mandátum 4 954 3,2

Komárom-Esztergom megye 4-es számú választókerület KOMÁROM- Egyéni:

Választáson való részvétel Komáromban 63,43% volt

1 Dr. Völner Pál FIDESZ-KDNP 17 682 56,28
2 Nagy Zoltán MSZP 7 501 23,88
3 Tóth Ferenc Jobbik 3 759 11,97
4 József Imre LEHET MÁS A POLITIKA 2 474 7,87

15 hozzaszolas a “Választás Dél-Komáromban” bejegyzeshez

  1. A komcsik nagy része már nyugdíjas, a szavazóbázisuk fogy. Egy évtized és eltünnek a politikai középszférából is. 🙂

  2. 🙂 ÉS megvan! Ezt írtam itt egy régebbi hozzászólásomban alant még olvasható

    ” “”
    Posted április 11, 2010 at 9:12 DU. Remélem Komáromban is megszűnik végre a Komcsik hatalma! Jó lenne. ha a vörös szín szép narancssárgára változna! ” ” ”
    Ez teljesűlt, a komcsi banda kényuralma megszünt. A: M. Attila jó ember, de azzal, hogy az az ember kampányolt mellette ( volt MSZP polg.m.), akitől és a politikai szemléletétől is, a Komáromiak szabadúlni akartak. Így M. Attillának ezzel a rossz Ómennel esélye sem lehetett…. Pedig emberként és a Lovas színházban betöltött szerepe végett is nagy tisztelője vagyok. ..Lehet, hogy nem kellett volna, belemennie azokba az óriásplakátokba?? …azaz , amiben mellette kampányolt egy olyan ember, aki egy bukott párt egyik utolsó hírmondója volt kis városunkban. Hála az égnek csak volt….. Ez az én személyes véleményem.

  3. Igen, ez való igaz.
    Mint az, hogy töménytelen ilyen negatív sztori van sajna a kis országunk, nagy korrupt esetei. Avagy az is igaz, valóban nem kell félteni engem abban, hogy elkedvetlenednék az igazságért való néha kilátástalannak tűnő harcban.:-) Nem könnyű hurkba csalni és megfogni olyan szervezeti egységet, ahól is rendkívüli az összetartás. De az ő szerencsétlenségükre vannak törvények is ,amit nem mindenki hág át. És ebbe kapaszkodni is lehet, ha igazságot akarunk!
    Szép napot M.M.

  4. Makara Miklós- Én már a kezdetekben megfogadtam, hogy nem szeretnék politikával foglalkozni csak olyan mértékben amely elkerülhetetlen. Próbálom a pozitív változásokat közzétenni és a mindennapi problémákra felhívni a figyelmet. Rengeteg a te sztoridhoz hasonló botrányról lehetne írni és tudom, hogy a napi látogatottságot is akár a 2-3 szorosára növelném ezekkel, de kell tudni nemet is mondani.
    Biztosan találsz vevőt a történetedre. Nem féltelek! Sok sikert!

  5. Lenne egy rázos sztorim a Komáromi kórház elég rázós ügyeiben. Természetesem a Kórházigazgatója dr. Schlezák Judit MSZP: tag…… Az ANTSZ is benne van, már 3 vizsgálatukat semmisittettem meg az Országos tisztifőorvossal, Dr. Falus Ferencel, amelyeket Hivatalos dokumentumokkkal is igazolni tudok. A párom a kórház belgyógyász orvosa volt….. ennyi elég???
    Érdekelne a sztori?Ezen felül van más sötöt dolog is a Selye János Kórház vezetősége körül….

  6. Ha Tatabányán sikerül győznie Bencsik János polgármesternek, az MSZP-s kihívója ellen, akkor még Molnár Attila is a parlamentbe kerülhet lista alapján, aki majd a Komárom Fideszes polgármester jelöltje…

Comments are closed.