Történt, hogy egy közös ismerősünk nem fizette be időben a villanyszámláját. Nem jött felszólítás, nem kereste őt senki sem levélben, sem telefonon, sem személyesen. Munka után, hazaérve azt tapasztalta, hogy hiába kapcsolgatja a kapcsolót, sötét marad a lakásban.  Az úr történetesen rokkant, de becsületesen dolgozik, nem várja a segélyt. Már nem túl fiatal és nem is programozó matematikusnak készült. Egyszerű ember.  Miután az éjszakát a sötét lakásban töltötte, másnap felkeresett. Segítségre volt szüksége. A leszerelt villanyórát a szolgáltató 53 Euro + a hátralék befizetése után szereli vissza. Mivel a kevés jövedelméből ezt önerőből nem tudta volna befizetni, páran összeadtuk a pénzt. Ekkor kezdődtek a meglepetések. Felhívtam  a szolgáltató helyi díjas ügyfélszolgálatát ahol kb. 10 percnyi várakozás után kapcsoltak egy ügyintéző hölgyet. Ő tájékoztatott, hogy a hálózatról történt lekapcsolás jogos volt, miután a fogyasztó számlájáról nem tudták inkasszó útján leemelni a tárgyhavi díjat. Kérdésemre,hogy erről őt miért nem tájékoztatták elmondta, hogy már rég nem küldenek felszólító levelet. Ezt egy SMS küldésével helyettesítik. Csakhogy az SMS-t egy másik számra küldték ki, mert az adatbázisuk szerint a telefonszám tulajdonosa a szomszéd. A lényeg, hogy értesítés nélkül kikapcsolták az áramot. Megmondták, hogy mekkora a tartozás. Összeadtuk a tartozást. Ekkor jött a további meglepetés. A pénz megvan, a számlaszám megvan de nincs befizetőazonosítónk. Ismét telefon. A  megszokott várakozás után egy idősebb női hang. Mondom mi ügyben  keresem és már diktálom is a mérőhely számát, amely alapján már egyszer sikerült kideríteni a tartozás nagyságát. De most egy furfangos hölggyel találtam szemben magam. Ő megállapította, hogy én őt bizony szándékosan meg akarom téveszteni, mivel a hangom túl fiatal ahhoz, hogy 56 éves legyek. Elmondtam, hogy én nem állítottam soha hogy azonos vagyok az előfizetővel. Lerakott azzal, hogy örülhetek hogy nem jelent fel csalás miatt. Feldühített! Tartozást akarok kiegyenlíteni. A pénz a kezemben csak egy befizetőazonosító kéne, hogy utalhassuk a pénzt. Ismét telefon. Egy fiatal hölgy. Elmondom, hogy általános felvilágosításra volna szükségem egy befizetés realizálásával kapcsolatosan. Az ügyben érintett úr ugyan itt ül mellettem, de nem tudnak egymással beszélni, mert nem értenék meg egymást. Ez a hölgy nagyon kedves volt és rávezetett arra, hogy hol is találom az általam keresett információt anélkül, hogy személyiségi jogokat sértenénk. Megköszöntem neki. Búcsúzóul elmondta, létezik internetes számla nyomonkövetési szolgáltatásuk, ahol egy regisztráció után gond nélkül el tudok intézni minden hasonló ügyet. A pénz elment, na persze meg egy email is a szolgáltatónak miután végig az volt az érzésem, hogy a szolgáltatónak nem érdeke a számlakiegyenlítés!

Megkérdeztem, hogy mi a teendő abban az esetben ha a megszüntetett ügyfélszolgálati iroda miatt kilométereket kéne utaznia valakinek akinek erre nincs felesleges pénze. Valamint, hogy mi a teendő abban az esetben ha az ügyfélszolgálatos hölgyet az előfizető nem érti meg. Válaszukban elnézést kértek a munkatársuk viselkedése miatt. Közölték, hogy a telefonos ügyfélszolgálat mindenki számára elérhető. Rendelkeznek Magyarul beszélő munkatársakkal így minden fogyasztójukat maradéktalanul  ki tudják elégíteni.

Most hogy közelednek a választások szeretném megkérdezni, mit tett Komárom vezetése azért, hogy az áramszolgáltató ne zárja be az ügyfélszolgálati irodáját a városban? Mit kellett volna tenni? Megszellőztetni, hogy amennyiben az irodát bezárják, úgy az önkormányzat minden intézménye egy konkurens szolgáltatótól vásárolja majd az elektromos áramost!

3 hozzaszolas a “Villany és Komárom” bejegyzeshez

Comments are closed.