Miért nincs TESCObusz Komáromban?


Rég gondolkodom ezen a dolgon. Adott egy kb 60.000 lakosú város. Ennek a városnak az északi részén működik egy rendszer amely  közösségi közlekedésnek nem igazán nevezhető. A buszok olyan ritkán közlekednek, hogy az ember inkább más közlekedési módot választ. Csak érdekességként említem meg, hogy Pestre gyakrabban megy vonat mint busz a városon belül. Arról ugye nem is szólva, hogy a  két városrész közt teljesen megszűnt a közösségi közlekedés. A Komáromi Tesco területválasztását komolyan befolyásolta az a tény, hogy a vásárlóikat mindkét városrészből várják. Minden komáromi számára nyilvánvaló, hogy naponta több ezer ember fordul meg a Tesco-ban északról. Mindenki naponta látja a hídon Tesco-s szatyrokat cipelő embereket. Ezek után számomra teljesen érthetetlen, hogy miért nincs Komáromban ingyenes Tesco-busz, amikor a 20.000 lakosú Dunaszerdahelyen és a 40.000 lakosú Érsekújvárott is van. Többször javasoltam, hogy ezügyben meg kéne keresni a Tesco vezetőségét. Szerintem ez nem történt meg. Egy esetleges közös városi-Tesco finanszírozású járaton is érdemes volna gondolkodni. Ez nagyban javítana a két városrész közti közlekedésen. Jönnek a választások, ezzel sok szavazatra lehetne  szert tenni.

11 hozzaszolas a “Miért nincs TESCObusz Komáromban?” bejegyzeshez

  1. Visszajelzés: ÚJRAINDULÓ Buszjárat !
  2. zoli- igen ezt én már fejtegetem egy ideje, de süket fülekre akad. A 2-es busz vonalénak lerövidítése maga volt az öngyilkosság. Ha nem látsz közlekedő buszt akkor nem is fogod használni. Ez a probléma gondolom pár éven belül megoldódik mert épp itt épül 200 új lakás és 10 hektáron bevásárlóközpont.

  3. perszehogy a tescoba, de én a “fejlődésről” beszéltem. Hogy ha kevesebb az utas, megszüntetik a járatokat, de ha megszüntetik a járatokat, egyre népszerűtlenebb lesz a városi busz, így még kevesebben fogják azt használni.

  4. nézzük már meg észak-Komárom tömegközlekedését… nevetséges. A 2-es busz nem jár be a II-es lakótelepre, az utolsó 3-as busz a városba 14:15-kor megy, a kórházhoz, esetleg a Duna-rakpartra képtelenek beiktatni egy megállót. Az elmúlt években csak megszüntették a járatokat, egyedüli bővítés az volt, hogy néhány 2-est meghoszabbítottak Harcsásra.

  5. Nekem ebben csak az a fura, hogy Párkány-Eszergom vonalom van járat. rendes volán busz. nem tesco. éshát ott sem járnak valami sokan, mégis üzemel. itt sokkal többen mennének.

  6. Anfield- sajnos északon ezt legutóbb a Kaufland és a Hypernova érdekeivel ellentétesnek tartották.
    Ez szerintem logikátlan, hiszen egy jól megválasztott útvonal nem csak viszi a vásárlókat, de hozza is.

    A megszüntetett busz útvonala és menetrendje sem volt megfelelő. A vonatos próbálkozás meg nevetséges volt. Ki utazna délről vonattal a Pályaudvarig azért, hogy visszagyalogoljon a belvárosba.
    Már több éve elérhető itt egy útvonaljavaslatom.. Csepregi úr a közösségi közlekedést üzemeltető társaság képviselője megfontolandónak tartotta a javaslatomat. Gond az, hogy nemzetközi vonal esetében év a minimális időszak amelyre engedélyt adnak. Nincs senki aki ennek anyagi vonzatát viselné. A Tescobusz viszont szerződés alapján végzett szállítás, nem menetrendszerinti közlekedés. Ez elméletileg megoldás lehet.

  7. petícioval kéne kezdeményezni, mert nem kellemes átsétálni fagyban hóban a hídon. és nem csak a tescorol van szó, mert mennyi szlovák dolgozik vagy tanul, és jár a vonatra, autóbuszra. de a szlovákok hajthatatlanok ez ügyben, nem indítanak. régebben járt kb napi kétszer, olyan időpontban amikor már mindenki dolgozott. hát persze hogy nem volt utasuk. azért is védekeznek azzal, hogy nem éri meg nekik…

  8. ME- igen ez sok mindenre válasz, de a tesco több városban üzemeltet a Tescobuszon kívül más ingyenes helyi vonalakat. Egy hasonló fórumon én is megkérdeztem a témáról bastit. Neki tetszett a gondolat, de azóta sem valósult meg.

  9. Talan egy eve kerdeztem meg Z.Janos urat a temaban (egy megyei napilap honlapjan keresztul volt lehetoseg kerdezni a polgarmester urat). A valasz ha jol emlekszem nagyjabol ennyi volt: “Szerintem a Tesco jol megkozelitheto a varosban”. Ugye ez mindent elmond az illeto hozzaallasarol. Mert akinek van kocsija annak tenyleg megkozelitheto barhol barmelyik hipermarket. A tobbi pedig csinaljon amit akar KOMAROM-ban.

Comments are closed.