A Mc Donald’s jöhet Komáromba


Zöld utat kapott Komárom.  A Mc Donald’s részéről nincs akadálya, hogy Komáromban gyorsétterem nyíljon erősítette meg Janalík Radek úr az étteremlánc közép-európai vezetője. Az eddigi étteremnyitáshoz szükséges ötvenezres  lakosszámot sikerült 30.000-re csökkenteni. Várják Vállalkozószellemű komáromi franchis partnereiket.  Most már csak rajtunk múlik! A gyorsétteremlánc igazi változást hozhat Komáromba.

Az eredeti elképzelés ezelőtt kb. 15 évvel született, de akkor sajnos nem valósulhatott meg . Ebben az elgondolásban a Kórházzal szemközt a színház és a Billa mellett helyezkedett volna el egy ÖMV benzinkút részeként.

27 hozzaszolas a “A Mc Donald’s jöhet Komáromba” bejegyzeshez

  1. Abraka- itt a név vonzza az ebereket. Nagy forgalom=friss áru ! Én láttam pár belvárosi, jónevű étterem konyháját. Ajánlom neked is. Meg fogsz lepődni!

  2. Mc Donald’s étterem sem dolgozik friss árúkkal előrefagyasztott termékeket használnak. Ilyeneket a kisvállalkozók is tudnak. Manapság már annyi a féltermék, hogy nem probléma azokat gyorsan elkészíteni és megfelelőképpen ízesíteni, fúszerezni. Olcsó gyorsfagyasztő rendszerek is vannak, amit a higénia is megenged, tehát saját termékeket le lehet fagyasztani, majd újból hasznosítani. Ezt még olcsóvá is lehet tenni, nincs veszteség, gyorsan elkészíthető és finomak, ha több kisebb vállalkozó összefogg. Ilyen és hasonló dolgokban még egy emberorientált városvezetés is sokat segíthetne a helyi kisvállalkozóknak. Akár még a Mc-nek is lehetne konkurálni.

  3. en valamikor regen dolgoztam egy ilyen helyen es akkor frissen sutottuk nemcsak a hasabot hanem a hamburger hust is es a tobbi dolgot is!!!
    mondjuk az is igaz hogy sok valalkozo csak ugy ahogy tud megelni es nemtud fizetni kello mennyisegu embert hogy mindent akkor tudjanak frissen elkesziteni!!!

  4. Ha kevés a vendég akkor azért nem sütik frissen, ha meg sokan vannak azért nincs idő frissen sütni. Inkább előre kisütnek nagyobb mennyiséget és melegítik.

  5. nemis irtam hogy ellene vagyok!!! aki akarja egye azt a mukajat!!! de pont a reklam miatt es a fiatalok altal kedvelt “amerikai filing” miatt nagy gondokat okozhat a hazai valalkozoknak akik gyorsetkezoket uzemeltetnek!!!

  6. Karesz70- vannak hülye turisták akik a MC Donald’s térképen választanak uticélt! Volt egy kampány amelyben meggyőzték az embereket, hogy csak náluk lehet biztonságosan étkezni a szigorú szabványaik miatt.

  7. nem vagyok mc donald´s rajongo szerintem pocsek es muizu a kajajuk de miattam legyen!!! de ha lessz akkor szerintem talan jobb lenne a jovobeli bevasarlokozpontban!!!

  8. Bocky- bizony ez így van. Én sem jártam arra és nincs is miért. Mint írtam, ha jól e,lékszem feltétel a főútvonal. Mivel csak 1db mekira adnak engedélyt, annak forgalmas jól megközelíthető helyen kell lennie (autóval, gyalogosan)

  9. Uszoda és vár? Hm segítség lehet hogy komáromi vagyok de nem teljesen tiszta milyen uszodáról beszéltek..Ha az egyetem környékéről akkor az szerintem nagyon nem jó hely..Kiesik mindentől és nagyon sokan nem tudják hogy hol van..Sajnálatos de tény hogy pl. nekem is eltartott egy ideig amíg megtaláltam hol is van a híres egyetemi épület.És ez is csak véletlen séta volt, aki nem célirányosan jár arra az sose menne oda.

  10. Ha a nagyparkoló ott lenne, ott a fősuli, uszoda, akkor már másképpen nézne ki és ott van hely. Parkolót pedig az invesztor hozhatná létre.

  11. Abraka- az nagyon félreeső hely. Egy Mc Donald’s étterem forgalma nagy. Vonzza az embereket. Szerintem az eredeti helye nagyon jó volna. Ipari, gimi, átutazók…

  12. szerintem bontsuk le a lidl-t vagy a billát vagy mindkettőt és a helyükön lehetne… De tényleg valahol a főút mellett kellene lennie

  13. szerintem menne siman KN-ben, ne felejtsd el, hogy a Meki magaban hordozza a zamerikai fiiilinget. Amugy meg nem is draga – az euro miatt.
    Egy hamburger 1 ojro, 1 kozepes krumpli 1 ojroj, 1 kola kb. 1,2 ojro – 3,2-bol ettel es meg kaptal egy kis szelet amerikat is :-)…
    A komaromiaknak hihetetlen lesz frissen sult “hranolkyt” enni, nem jo oreg mikorzott krumlit 🙁

    Ha megnyitjak, csak is a szinhaz korul valahol, max szokokutas park – ipari, gimik egy ugras, kocsival egyszeru megkozeliteni es lesz benne drive-through is…

  14. Juhu Macky!! 🙂 Én szeretem, persze nem minden nap…

    Szerintem a legjobb helyen valahol a pozsonyi vagy a Budapest felé tartó út szélén lenne persze a belváros környékén -nem a Hipernovánál. Hiszen egy gyors étteremnek ez a célja, hogy az átutazók ott gyorsan tudnak enni illetve fontos lenne, hogy pl. éjszaka is nyitva legyen főleg hétvégén, amikor a buliból hazatartók megéheznek. Mert igazából szerintem komáromiak kevesen fognak oda járni rendszeresen és így nem lesz megfelelő forgalom.
    Mcdonals épületet is képes felújítani így, ha oda van figyelve nem muszáj, hogy a megszokott Mcdonaldsos ház álljon valahol, hanem egy régi épületet is át lehet alakítani-e célra. Ez ellen nem szokott a Mcdonalds tiltakozni max. a város és emlékművédők. Gondolok itt pl. a Nyugati téri étteremre persze kicsiben:)Pl. Vácon is ezt szerette volna a Mcdonalds, de ott nem engedték meg – azóta sincs éttermük.
    Mcdonals jó lehetőség a diákoknak munkára is, hiszen minden ilyen étteremben diákok dolgoznak..

  15. Ennek van pozitív és negatív oldala is, de egy biztos, ha turizmusban gondolkodunk, akkor sajnos ennek is helyet kell biztosítani. Lehetne pl a vár és az uszoda között.

  16. Falusi, itt nem arról van szó. Én sem járok mekibe és az ismerőseim többsége sem. A Mc Donald’s presztízst jelent. Vele Komárom felkerül egy térképre. Ez a turizmus szempontjából előnyös lehet.

    Ami az általad említett filmet illeti, szerintem nevelés kérdése. Minden gyerek imádja a mekit. Heti egy hamburger mellett nem lesz kövér. Tudom, hogy több komáromi most is Tatabányán vagy Bábolnán tartja a gyerek szülinapi buliját a Mc Donald’s-nál.

Comments are closed.