Mégis lehet Turul szobrunk!


Komárom Város Déli testületének tegnap megtartott ülésén, több éves  mellőzés és vita után zöldet kapott az a szándék, amely az Endresz csoport felvetése alapján Turul szobor felállítását indítványozza a város területén. Közismert módon az előző városvezetés  az MSZP álláspontját képviselve, nem támogatott semmilyen  nemzeti  szimbólumot, így a turult sem. A jelen önkormányzat ismét napirendre tűzte a szobor felállítását. Ezügyben már felvette  Komárom Város főépítésze a kapcsolatot a szobor megálmodóival. A felszólalások során mindenki szívéhez közelinek nevezte azt a kezdeményezést. A testület 15:52 perckor , egyhangúan elfogadta a javaslatot.  Ez azt jelenti, hogy a testület Mszp-s tagjai is igennel szavaztak. Az eredeti elképzelés szerint a turul szobor a Jókai téri körforgalom közepén került volna felállításra.

9 hozzaszolas a “Mégis lehet Turul szobrunk!” bejegyzeshez

  1. Azért ez bejött!
    Részlet a 2009-es beadványból:

    “A szoborállítás mindenképpen meg fog valósulni, ha nem Önökkel, akkor másokkal, később(….)”

    Azért én kíváncsi lennék ennek az egész hajcihőnek a valós történetére. Volt itt fasisztázás, volt országos napilapokban történő “politológusi” felszisszenés (aki szerint az Endresz csoport a Fidesz és a Jobbik ernyőszervezete…, tehát a két politikai párt alá van rendelve, ugye?), volt aki félt attól, hogy mit szól hozzá az északi városrész (közben kaptunk a pofánkba Slota-tól Cirillt, Metódot, trianoni döntést éltető emlékkövet éjszaka állítva, suttyomban), aztán jöttek az Alapy-Trianon-Holokauszt összemosás zagyva mondatai (“politológus” újra tollat ragadott), most meg aztán megszavazta egyhangúan mindenki!
    És igaz! Az is, aki két évvel ezelőtt nem!

    Én tényleg kíváncsi lennék az igazsága!

  2. Szerintem hagyjuk ezt az MSZP-zést! Itt nem pártokról kellett volna már akkor – az első nekifutáskor – sem beszélni, hanem a városról, a város lakóinak akaratáról!
    Szerencsétlen időben, szerencsétlen módon volt tálalva az ügy először, de bocsássunk meg mindenkinek, hisz kampányidőszak volt.
    Győzött az értelem és örüljünk ennek!

  3. Azért az elég bizarr, hogy a jelenlegi testületben csücsülő és a már egyszer NEM-mel szavazó képviselő tegnap mégis IGEN gombot nyomott, nem?
    Mindegy, én örülök, hogy végre nem a pártérdekek domináltak, hanem megjött az esze mindenkinek! Így kell ezt csinálni kedves komáromiak! Csak így tovább!

Comments are closed.