A testület támogatta a rovástáblát


Ma kora este 18:50 -kor  Komárom Déli városrészének önkormányzata egyhangúlag  támogatta Babják Csaba képviselő úr javaslatát Komárom bevezetőútjain  rovásirásos helységnévtábla elhelyezéséről. A határozat értelmében Komárom város a főépítésszel együttműködve megoldást keres a  négy tábla méltó felállítására.


Jó látni, hogy városi szinten egy ellenzéki  képviselő , a város lakóinak szavát tolmácsolva benyújtott javaslatát az egész testület támogatta.

16 hozzaszolas a “A testület támogatta a rovástáblát” bejegyzeshez

  1. Azért lenne jó ha ingyen felajánlanák déli testvéreink, mert tuti hogy “kedves vezetőségünk” az anyagiakra hivatkozna, így meg kihúzhatjuk alóluk a sámlit!

  2. Idegen befojás,idegen nép szorja ránk az átkot!A hatalom más érdeket szolgáll.O”sszefogás,kitartás,harc,=megmarADáS!Egy kis ravaszság és sikeru”lni fog!

  3. Komárom!

    Kicsit sem a tábla áráról van szó. Épp ellenkezőleg: kész helyzetet kell teremteni.
    Mi meg hadd lássuk a többségében magyar (?!) nyelvű testület színvallását.
    S ha nem akarásnak nyögés a vége, még mindig ott leszünk mi civilek, akik végigjárjuk a hivatalokat.
    Csak más, ha egy város vezetése dönt erről, s más, ha mi – akiket képviselnek (?!).

  4. Nagyon jó ötlet!
    Fel kell ajánlani pl. 4 db táblát (ez 5o.ezer Ft), azzal a feltétellel, hogy Észak készíti az engedélyezést, felállítja az oszlopokat.
    Ez eléggé egyértelmű felajánlás és jelzés, hogy minden északi közszereplő valljon színt. Nem is lehet kibújni alóla… lássuk, ki kicsoda!

  5. Azt kellene tenni, hogy az odaáti vezetés felajánlaná a táblákat az északi testületnek. S akkor kibújhat a szög a zsákból! 😉

  6. Kiváló kezdeményezés!
    Remélhetőleg a már bevált egységes tábla-rendszert választja a közgyűlés.

    Egyébként 1 tábla gyártási költsége 12.5oo Ft, oszloppal és betonnal együtt sem lesz több, mint 25.ooo: http://rovas.info/index.php/hu/rovastablak/335-alapvet-tudnivalok-ii

    A 4 tábla megvan egy százasból. Ha valóban van 4oo ezer a költségvetésre, abba belefér 16 tábla!
    Akár még segíthetitek is az északiakat.

    Hajrá!

  7. Nagymester- szerinted ki támogatná a maradék 3 tábla felállítását? A 63 illetve 64 es út Állami főút. A harmadik táblát Is állami tulajdonú út mellett kell elhelyezni, igaz az másodrendű út és Hidas vezetésű. Ha találunk MKP-st aki beterjeszti, akkor azt a Híd csak azért sem fogja támogatni. Talán majd 4 év múlva a következő testület teszi meg..

    Mint Csaba is írta az egységes megjelenés az alap. Azonos tábla a város minden bevezetőútján.

  8. Na ez NAGY dolog !!!!!Ezt nem sujtja a nyelvto”rvény sem,meg ez már tényleg Magyar írásmod,melyel az egész világot ajándékoztuk mikor még írni olvasni sem tudtak,most is hasonlo a helyzet csak még kevessen lássák!!!!Mindenképp ez egy jo kezdeményezés!!!!
    Ez jo!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Üdvözlöm észak-komáromi testvéreimet! Remélem, ösztönzőleg hat rátok a dolog és megteszitek a megfelelő lépéseket. Azért nem vártam a beadvánnyal, hogy Ti már tudjatok ránk hivatkozni. Természetesen én is úgy gondoltam, hogy egyforma kivitelben kellene felállítani mindenhol. Valóban jelzés értékűnek szántam a helyszíneket.
    Sok sikert és szebb jövőt a Fevidéknek !

  10. Zsolt- én a közös tervezést és kivitelezést javasolnám. Ha lehet legyen egyforma az Északi és a Déli rovástábla is. Esély? Északon még költségvetés sincs. Mikor lesz? Túl nagy az ellentét a HÍD és az MKP között. Nem menne át egy javaslat sem.

    Érdekesség: Ha jól értem a javaslatot a híd lábához nem kerül tábla. Én ezt az egység kifejezésének tekintem. Város közepére nem tesz senki üdvözlőtáblát 🙂
    1-es út 2 darab
    13-as út 1 darab az Igmándi Erőd felőli vége
    És a régi tatai út – Szőny, Mocsa irány

    Ez összesen 4 darab tábla. Tervezett költségvetés 400.000 Ft.

  11. Na, akkor most rajtunk a sor, északiakon.
    Ugyanolyan táblákat kellene minálunk is elhelyezni!
    Akad-e magyar képviselő, aki be meri nyújtani ezt a beadványt?!

Comments are closed.