A magyar kormány sem Szlovákiának, sem más államoknak nem szolgáltat ki állampolgársági adatokat – jelentette ki az MTi kérdésére Budapesten Semjén Zsolt, a kormány alelnöke a kettős állampolgárságról kötendő államközi szerződés szlovák javaslatának tartalmával kapcsolatosan.

A szlovák kormány úgy tűnik rádöbbent, hogy nem tud fellépni azon állampolgárai ellen akik kérvényezték honosításukat. A Fico kormány módosításának ugyanis nem lehet érvényt szerezni. Miután a Szlovák alkotmány leszögezte, hogy az állampolgárság nem vonható meg, Fico és kormánya úgy módosította az állampolgárságról szóló törvényt, hogy a szlovák állampolgárság megszűnik abban az esetben, ha egy szlovák állampolgár saját kérése eredményeként megszerzi egy másik ország állampolgárságát. A szlovák állampolgársága megszűnését köteles bejelenteni! Tehát nem azt kell bejelenteni, hogy megszereztem egy másik állam polgára lettem, hanem azt hogy megszűnt a szlovák állampolgárságom. Ez ugye egy kicsit nyakatekert. Mi is történik abban az esetben ha én azt nem jelentem be? Semmi! Hiába nyilatkozom a televízióban, hiába látták a tv-ben  milliók amint felesküdtem a szent koronára, ez mind nem egyértelmű bizonyíték. A  szlovák hatóságok tehetetlenek! Ezt a helyzetet próbálták meg csellel áthidalni egy államközi szerződés formájában. A szerződéstervezet értelmében mindkét szerződő fél évente egyszer átadná azoknak a személyeknek a jegyzékét akik felvették a másik ország állampolgárságát. A szerződésekről tudni kell, hogy azok a kétoldali előnyök egyenlőségén alapulnak. Olyan szerződést amely csak az egyik fél számára hasznos, senki sem ír alá. Ez történt ma. Hivatalos válasz ugyan még nem érkezett, de valószínűleg a benyújtott tervezet még tárgyalási alapot sem képezhet.

Gondolkodjunk el azon, milyen listát is kapna Szlovákia, Magyarországtól. Aki jártas a honosítás kérdésében az tudja, hogy költségkímélés  és a hiányos szlovákiai állami anyakönyvek miatt sokak egyházi anyakönyvi kivonatok alapján kérik honosításukat. Ez mit jelent? Lássunk egy elméleti példát:

Kiss Ondrej anyja Kissová Gizela mindketten Komárno-ban születtek

A fent leírtak következtében sokak új anyakönyvi kivonatában, így a hivatalos magyar nyilvántartásban is ez fog szerepelni:

Kiss András Péter született Ekelen.  Anyja  Horvath Gizella Mária született Csallóközaranyoson.

Egy és ugyanazon személyről van szó?? Jogilag megközelítve a kérdést azt kell mondanom, hogy nem egyértelműen! A nevek még fordítással indokolhatóak lennének de a személyazonosítás egyik fontos része a születés helye és az már nem egyezik! Akinek nem egyértelmű miről is van szó. A csehszlovák és később a szlovák gyakorlat alapján mindenki a járási kórházban született. Az egyházi anyakönyvben viszont még a család állandó lakóhelyét is feltüntetik utca házszám részletességig. Tehát valaki hiába született a komáromi kórházban, attól ő még pl. az Ekel-i egyházközség születettek anyakönyvében lehet bejegyezve.

Elgondolkodtató, hogy melyik is a valós nevünk. Az amelyet erőszakosan bejegyzett egy állam az iratainkba, vagy az amelyet szüleinktől kaptunk életünk elején és azt az Úr színe előtt a keresztségben megerősítettünk, az amelyen életünk végén az ÚR majd magához szólít és elszámoltat.  Szerintem ez utóbbi, de döntsön mindenki világnézete szerint.

Sajnos a hatalmi bürokrácia következtében, nagyanyámat nem a születése után a keresztségben felvett nevével temettük el……..  Emília helyett Emma áll a fejfáján. Soha nem gondolkodtam el azon, hogy őt miért hívta mindenki Emi néninek szülőfalujában és miért Emma néninek Komáromban. Az egyházi anyakönyvből halála után tíz évvel megtudtam.

48 hozzaszolas a “Magyarország nem ad ki adatokat!” bejegyzeshez

  1. Komáromi Csipkés Opera Windows
    Beküldve 2011, február 23 – 19:31

    “saját nevem alatt teszem a dolgomat”
    S a bummon mi az abrakadabra?

    Ki az??

    Ki Csipkés???

    Nemtuggyuk +++

    Csak ebbe tudtál belekötni a válaszaim nem érdekesek ugye, te is csak olyan vagy mint többi nagymagyarkodó kötekedni tudtok, válaszok már elmaradnak, te 3,50 Eurós.

    Rosszul vagyok a fajtádtól, abból a nemakarásból, mellébeszélésből, amit ide lehet érezni.

    Ezzel tényleg befejeztem a kommentelést ezen az egymás mellett elbeszélgető portálon, erre nekem nincs időm sem kedvem. A tárgyilagos válaszok mindig elmaradnak, csak a mellébeszélés dominál. Ti jól elvagytok magatoknak kb még 20-30 évig. Korai ébredés, számotokra nagyon fájdalmas lesz.

    Törlöm a linket a névjegyzékemből

  2. Komáromi Csipkés György
    A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

    Komáromi Csipkés György vagy Csipkés Komáromi György (Komárom, 1628. – Debrecen, 1678. október 6.) a magyar barokk teológiai irodalom képviselője, a teológia doktora, debreceni református tanár.

    Atyja Csipkés Mihály városi tanácsos volt. Gimnáziumi tanulmányait szülőföldjén kezdte és Sárospatakon végezte. Ezután Kassára ment, és az ottani református iskola rektora lett. Innen csakhamar Debrecenbe költözött. 1650 nyarán külföldre ment tanulni. Utrechtben telepedett le, ahol egyebek között a keleti nyelveket tanulta. A hébert annyira elsajátította, hogy héber nyelvű szónoklatot tartott az egyetemi hallgatóknak 1653. február 7-én a teológia doktora lett. Ez év nyarán visszatért Magyarországra, és Debrecenben a keleti nyelvek és bölcselet tanára lett. Augusztus 8-án foglalta el tanári székét. 1657. június 17-én Debrecenben lelkésszé választották. lelkészi hivatalát 1678. október 6-án bekövetkezett haláláig viselte. Könyveit a debreceni és sárospataki iskolára hagyta.

    A névválasztás nem elbújás. Egyszerűen csak azt szeretném, hogy ne velem, hanem a véleménnyel vitatkozzon, aki akar.
    Számtalan példa van ré, hogy álnév alatt publikáltak emberek (pl. a reformáció idején a prédikátorok, ill. maga Széchenyi is Döblingből). Oka van annak.

  3. Kedves Komárom, úgy látom az előző hozzászólásomat, amit a címedre írtan el sem olvastad, vagy tudatosan a tartalmát ignorálod.
    Az írod én az állam ellen harcolok, láttál a kezemben “fegyvert”?

    Most én mondhatnám az utóbbi hozzászólásaiddal a címemre, az az érzésem Te pedig ellenem harcolsz. Amit a székelyekkel kapcsolatosan írtál az igaz, de nem másnak igazat adni, hanem hasonlóképpen cselekedni kell.

    DE!!! azért az is az igazsághoz tartozik a székelyek a lvett táblák helyett nemcsak másikat tesznek, hanem elmernek meni autonómista tüntetésekre, azok szervezőit nem nézik le, nem forgassák ki szavaikat.

    Írtam, ha Ti látszattevékenységekben látjátok a megopldást tegyétek. Ez ennyire egyszerű.

    Együttélés, erre vagyunk utalva, ez nem akarat, hanem tény kérdése. Te mit akarsz? Mond ki necsak kerüld a forrőkását, majd a másikat a nyílt nézeteiért támadod. egyszer azt íród együttélésre törekszek, úgy tálalva, mintha az valami lepra lenne, majd azt írod harcolok a szlovák állammal szemben. Ezt a két tény üti egymást nem gondolod.

    Én nem a szlovák állam ellen harcolok ennyit már tudnod kéne, ha legalább egy kicsit ismernél és a személyes találkozásunktól, vitátó, megismerésüntől nem ódzkodnál. Amit lejebb írtam csipkésnek ezek szerint rád is vonazkozható, előbb lövöldöztök, aztán érdeklődtök a másik ártatlanságáról, vagy bünösségéről. Ez Felvidéken nagyon bevált stílus, annyira meg, hogy amikor csináljátok, már akkor sem tünik fel, ezt hívják dignózisnak. Amit most írtam nincs benne semmi sértő szándék, csupán azért írtam gondolkoz el azon, mit írtál a számlámra.

    Ha nem ismernéd a nézeteimet röviden bemásolom
    2006 Komárom: AZONOS JOGOK KÖZÖS TERÜLETI AUTONÓMIA
    2007 Dunamocs: DFÖT (Dél-fölvidéki Autonómia Tanács), két éven belül népszavazás önrendelkezésünkért, jogegyenlőségért
    2008-2011: Békés küzdelem az azonos alkotmányos jogokért

    Gondolom Tőkés manapság nem azért akar új autonómista pártot létrehozni, hogy a táblák le-fel rakásával foglalkozzon. Pártokat a parlamentarizmus céljaira, parlementi munkára szokás létrehozni, az pedig jogalkotást jelent. S ha kell békés harcot az azonos jogokért küzdők és az ellen fellépők között.

    Gondolom csakis ez hozhat jobb és számunkra fontos asszimilációellenes törvényeket. Ha ignoráljuk a másik oldalt az csak elbeszélést jelent a fontos témák felett és nem vezet sohasem sikerre. Egyezségekre csakis az asztal mellett lehet jutni, ha kell hangosan a jogainkért küzdve, ha kell kompromisszum készségünket hangoztatva, így cselekedve.

    Ezt írtad:
    “Nem valaki ellen, hanem valami érdekében kell harcolni ! Az eszközök kiemelkedően fontos szerepet játszanak ebben.”

    Most akkor az egyik nézeted agyanvered a másikkal.

    Azt írtad nincs diplomáciai érzékem.

    Akkor most mi van, az a jó diplomácia érzék, ha homokba dugjuk a fejünk az helyett, hogy beneveznénk egy békés küzdelembe és odaállnánk a rajtvonalra mégha félúton ki is dőlünk, mintha nyíltank küzdenénk a jogainkért. Értem én, a ti szemetekben egy tudatlan senki vagyok, aki beleköpött a levesetekbe és kimondta, amit ti láttok, de nem meritek kimondani, a császár mesztelen hisz nincs rajta ruha, úgy ahogyan a bugárista és a duraysta nemakaróink lelkivilága is mesztelen, nem tartalmaz igazi tenniakarást a megmaradásunkért. Csakis látszattevékenységekben élik ki magukat. Én a hozzászólásaimmal csak erre mutattam rá, hogy nem helyes dolog ezen az úton továbbmenni, majd azokat, esetünkben engemet támadni azért, mert rámutattam az effajta tevékenységek értelmetlenségére, hisz már 21 éve más sem zajlik. Itt nem arról van szó, hogy ne próbálkozzunk különböző módszerekkel, hanem ha már egyféleképpen próbálkozunk 21 éve, csak a megmondó emberek beszélhetnek más nem, akkor az már nagyon beteges dolog és nem megoldás, nem folytatható.

    Most nem tudom tényleg nem látod a különbséget abban, amit én írok, vagy a tömegben könnyebb a tehetetlenséget hasonszőrűek segítségével tartalommal, féligazságokkal felvértezni. Amelyek végeredményként közönséges hazugságokká válnak, az önbecsapás szintjén még akkor is, ha a tényeket figyelmül hagyva sarktételekként tálaljátok, mint sérthetetlen alaptézisek, megoldások a magyarság bajaira. Ha így álltak volna hozzá a bajaik megoldására a dél-tiroliak, a baszkok, a katalánol a német belgák, a finn svédek, akkor ezek a kisebbségi nemzetek már rég eltüntettek volna beolvadtak volna a többségi nép asszimilációs igyekezete alatt.

  4. János a székelyek nem az állam ellen harcolnak mint te. Ezt már többször elmondtam, ők egymással összefognak és megvalósítják azt amit akarnak. Teljes mértékben figyelmen kívül hagyják a románokat. Te együtt élni akarsz és jogokért harcolsz. Ők nem törődnek az állam véleményével.

    Hányszor volt téma a városrészek magyar nevének kihelyezése? Egy erdélyi kirakja. Ha jön az állam és leszedi, kitesz egy másikat tv stábok jelenlétében, majd felszólalnak az Unió parlamentjében amiért eltávolították az ő táblájukat.

    Mi is kirakhatnánk, hogy Gadóc. Megvárjuk, hogy az illetékes leszedeti-e vagy nem. Nagy hír lenne, ha egy (magyar párt) Híd képviselője távolíttatná el azt, de felhívná a választók figyelmét arra, hogy kire is adták le a szavazatukat.

  5. Nézd Komáromi Csipkés,

    Én sohasem hazudok, és most nem érdekel ki hiszi, vagy ki nem, mert aki igazán ismer az tudja, hogy nézeteimben igyekszek következetes lenni. A mi politikai elitünk, akik úszkáltak, úszkálnak a lehetősgeikben, az ő termésük gyümölcse hol van, ja 10 évente -50 ezer magyar és a rengeteg magyarellenes törvény. Ezek inkább beteg fa, posvadt gyümölcsei.

    Az elmúlt 5 év alatt rengeteg témát megnyitottam, talán még ez a honlap sem lenne, ha mi néhányan nem kezdünk el 2006-ban határozott módon a jogainkért küzdeni.

    Gondolom a Komáromi a vezetékneved és Csipkés a keresztneved, bár az utóbbit a naptárakban nem találtam, de mindenkinek joga van olyan nevet választania, amilyet jónak lát.

    Én nem álnevek mögé bújva, hanem a saját nevem alatt teszem a dolgomat, akkor most ki a hitelesebb, a te (ti akik támadtok) álnév alatt idefirkált rágalmaid, bocsánat más nézeteid., vagy az én bizonyítható nézeteim, amelyeket sohasem rejtettem véka alá. Nyíltam felvállaltam. Tudod ahhoz, hogy arathassunk, előbb vetnünk kéne. És ahhoz, hogy megállapítsuk kinek van igaza a nézeteket konfrontáltatni kell, de velem nem mer senki vitatkozni. vajon miért, mert annyira rosszak a nézeteim, vagy azért, mert a másik oldal fél az igazság kiteregetésétől. Így könnyebb minden vita helyett már magát a témát azonnal lesöpörni az asztalről és a kiötlőjéből hitelneten hülye embert csinálni. Hisza az emberek a negatívumokat szívesebben fogadják, mert mindig mindenki magából kiindulva, azt kéri számon a másikon, amit önmgaka képtelen megoldani, vagy nem mer róla mégcsak beszélni sem.

    Írtam, ha nektek Lagzi Lajcsi kell legyen, ha ti látszattevékenységekben látjátok a megoldásokat, hát tegyétek, ha ti csak a kármentő mögül vagytok képesek küzdeni a magyarságért, akkor tegyetek úgy. DE !!! Én nem vagyok TE (Tik), hanem Bósza János, hús-vér ember és a nézeteimmel sohasem a kármentő mögül viaskodtam a sovinisztákkal, hanem nyíltan és konkrét érvelésekkel. Továbbra ez maradok, ehhez nem kellenek a fizetett művészek, ehhez nem kell a megtévesztettek hamis állításai sziszegésük, zavaros nézeteik. Pont fordítva azon vagyok, azért hangoztatom a nézeteimet, hogy segítsek nekik is a helyes utat megtalálni, ha kell jó “atyai pofonok” segítségével. Igen sok az áruló és a hazug ember közöttünk, rengeteg az olyan is, akik álarcok mögé bújva nagymagyarkodnak, de amikor a tettek mezejére kéne lépniük inkább a húsosfazék körüli üldögélést választják, vagy a megalkuvást és azoknak esnek nekik akik helyettük is teszik a dolgukat. Igen az ő szemükben én hiteltelen vagyok, sziszes, kgb-s és a CIA embere. Tudod egy ideig ez zavart, de ma már nem érdekel, mert egy beteg embernek nehéz elmagyarázni, miért fontos az orvosságot bevenni, de akkor is rá kell őket pozitív értelemben a gyógyulásra kényszeríteni, majd egyszer megköszönik, vagy sem én akkor is boldog leszek, ha dolgok jobbá fordulnak.

    Azok akik élősködők, sokmindenről tudnak és sokmindent tehetnének az asszimiláció megállítása érdekében, de nem teszik, nem merik megtenni, azokat, hogyan szokták nevezni, talán barátnak. Ezek minden nemzet szemében árulók, tehetetlen emberek akiket a szemétdombra kéne hajítani. Erős szavak, azok, de egyben igazak is és ez a lények. Ezért mondom, írom már évek óta, ameddig saját sorainkban nem teszünk rendet, addig megmaradnak az értelmetlan látszattevékenységek, a nemakarás és azok sértegetése, akik mindenki helyett teszik a dolgukat, mindannyikunkért, ahogyan azt találékonyan Márai is megírta, erre persze nem mersz reagálni, csak a szokásos szöveg és a hazugságok maradnak.

    Te csak járkálj el a fizetett rendezvényekre, ahol mindig szívmelengetően megmondják a tuttit bajainkra, majd minden marad a régiben. Én pedig teszem a dolgomat, úgy ahogyan eddig tettem. A két csoport eredményességét mi nem vagyunk hivatottak kiértékelni, az érintettek jogán ennyit azért tudnod kéne, erre csakis az utódainknak van joguk. DE!!! egyet azért már most lehet látni a mai megélhetési politikusaink látszattevékenységeire és az őket akarva és akaratlanul gyávaságból, vagy más okból kiszolgálókra sem, nem lesznek büszkék.

  6. boszajanos!

    Téged nagyon könnyű behúzni a csőbe. Tudtam, hogy el fogod olvasni, mert lételemed a fórum.
    A Lagzi Lajcsi egy kicsit túlzás. Keresd vissza az estek műsorát, s megláthatod, hogy elég igényes előadók kerültek ide.
    Annyit mondok csak – én mindegyiken ott voltam. Az első 2 alkalmon is, amikor alig 20-30 ember vett részt.
    Mióta előadók vannak meghívva, nem voltak kevesebben 450-nél. Egyébként idén a legolcsóbb a belépés, korábban mindig 7-8 eur volt. Mégis megtelt a VMK. Pedig a szervezőknek azért is fizetni kellett – tudtommal min. 450 eur-t.
    Ha lettél volna csak egyen is, tudhatnád, hogy az est elején mindig elhangzik egy összefoglalás az akkori eseményekről, s annak máig tartó kihatásairól, következményeiről.
    Na, most: csak nem mindegy, hogy 30 vagy 500 fejben próbálsz rendet tenni, világosságot gyújtani?! Ebben talán megegyezünk.
    Mint, ahogy talán abban is, hogy neked ilyen számú közönséget sohasem sikerült megszervezned, megszólítanod.
    A négyszemközt mások által neked mondott, tulajdonított (pl. Duray) elismerések – már bocsánat, de – hiteltelenek és igazolhatatlanok. A te szavad az övékkel szemben. S ne haragudj, de ez nem eredmény.
    Fenntartom: veled nem lehet megegyezni. Csak a magadét hajtogatod, csak te tudod jól, mindenki más gyáva, megalkuvó, de legalább is tehetetlen.
    “Gyümölcséről ismerszik meg a fa.” A te gyümölcsöd hol van?
    Apropó, remélem, legalább egyszer még ígéreteddel ellentétben visszatérsz erre az oldalra, mert szeretném, ha mindezeket elovasnád.
    Én a magam részéről itt lezártam a témát. S tudod, tartom is majd magam a szavamhoz.

  7. Nézd Komárom, most kaptam ezt az emailt, van már több ez az ötik képviselő aki pozitívan reagált.

    Dobrý deň, v mene pána poslanca Richarda Oravca Vám ďakujem za podnet, pán poslanec rovnako ako Vy, nesúhlasí so súčasným znením zákona, ktorý upravuje problematiku dvojitého občianstva. V odseku 2 článku 5 Ústavy SR sa uvádza, že nikomu nemožno odňať štátne občianstvo Slovenskej republiky proti jeho vôli, pričom v 1 odseku tohto článku je ustanovené, že podrobnosti získavania a straty štátneho občianstva SR upraví zákon. Keďže v konkrétnom zákone je podmienené prijatie cudzieho štátneho občianstva stratou slovenského štátneho občianstva ako dôsledok prejavenia slobodnej vôle v súvislosti s krokom prijatia cudzieho štátneho občianstva a táto vôľa sa klasifikuje ako súhlas odňatia slovenského štátneho občianstva, keďže daný občan pristúpil k podmienkam, ktoré bezprostredne smerujú k odňatiu štátneho občianstva SR. Znenie a úprava tohto zákona je nekompletná, nedostatočná a v dôsledku legálneho a doslovného výkladu právnej normy dochádza k ujme na právach a slobodách občanov SR. Táto kontroverzná problematika sa aktuálne prerokúva a rieši na pôde k tomu zriadenej rade, zloženej zo zainteresovaných subjektov vládnej koalície. Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, návrhy, podnety či informácie, prosím, neváhajte nás kontaktovať.

    S pozdravom

    Ez pontosan az, amiről előbb írtam, nyitottnak kell lennünk, pl. javaslatokkal bombázni a képviselőket. Ez egy a sok dolog közül, amit megpróbálok tenni, ahogyan Thoma Mann is írta.

  8. Komárom írta: “János benned nagyon erős a kisebbségi tudat! Ez abból is látszik, amit lent írtál. Felvidéken szerinted a szlovákok az urak. Ez baromság! A felvidéken a felvidéki polgár az úr. Komáromban a komáromi az úr. Csak ezt elsősorban nekünk kell elfogadnunk. Te tartasz valamitől egy hatalomtól és hadakozol velük. Olivérék nem törődnek vele! Ők dolgoznak saját közösségük érdekében.”

    Felvidéken sajna igen szlovákok a hatalom tényleges birtokosai. Mi ebben a baromság?
    Az utóbbi években mennyi magyarellenes törvény lett elfogadva. Vagy miért nem lehet az autonómiát békésen követelni, az alkotmány nem tiltja. Mondhatnám tovább mennyi bizonyíték van arra, hogy, amit állítasz nem igaz. Azt írod Oliverék nem törődnek velük, ha ez igaz akkor az nem helyes út, mert maga módján Slota is csak ezt csinálja, járja a maga útját és nem törődnek azzal mit is akar a magyar nemzetiségű állampolgár.

    Igen az alkotmányban is benne van a hatalom igazi birtokosa a polgár. Ezzel csak az a baj, hogy a hatalmával a polgár kétféleképpen élhet:
    1. egyenesen gyakorolhatja, vagy
    2. a választott képviselői útján

    Én mikor “hadakozok” a szlovákokkal csak az alkotmányban foglaltakkal teszem azt, mint polgár, még az autonómia tervezetem is polgári elvű, nem etnikai alapú, mert céljaimat úgy kingessen és ghandissan szeretném megvalósítani.

    Tudod Thomas Mann is megmondta:

    A beszéd maga a civilizáció. A szó, még az ellentmondó is, összekapcsolja az embereket. A szótlanság elszigetel.

    Reč samotná je civilizácia. Slovo, aj protirečivé, spája ľudí. Nehovorenie izoluje.

    (Thomas Mann)

    Most mit akarunk elszigetelődni, vagy megoldani a problémáinkat.

    Azért küldözgetem a képviselőknek a javaslataimat, hogy elgondolkozzanak rajtuk, mégha azok a szemetes kosárban is kötnek ki, de négy képviselő már pozitívan válaszolt, persze az ellenkezőjére is van példa.

    Mond, ha mi saját magunkat elszigeteljük, csak azt látjuk, ami nekünk jó, azt csak úgy alibista módon, akkor az hová vezet?

    Megoldás nem bezárkózni és ignorálni a másikat, hanem a határozott fellépés, konkretizálni mit is akarunk és közben nyitottnak kell lenni. Ez vezetett sikerre Amerikában King békés forradalma, ezt vezette sikerre Ghandi is, békésen, de nyíltan követelte a jussunkat.

    Azt írod:
    “Olivérék nem törődnek vele! Ők dolgoznak saját közösségük érdekében.”

    OK ez rendben van, tegyék, teszik úgy fél éve. tehát, amit mi néhány 6 éve teszünk, tettünk az nulla volt. Meggyőződésem ma Olivér sem merné azt tenni, ha mi 2007-ben nem hirdessük meg a DFÖT-t, nem konfrontálódunk a szlovák államhatalommal. Tudod az élet az olyan mint egy piramisjáték. Én pl. az autonómia témáját, a bátorságot hozzá a székelyektől merítettem. tehát mindeki valahonnan indul és valahová igyekszik. Persze ezt lehet egy irányba és egy más mellett is.
    De, hogy az egyik dolgozik, a másik nézete pedig nem helyes ez sohasem vezet el az áhított egységhez. Te az én nézeteimet kosárba dobtad és az Olivéreket pedig maximálisan felkaroltad. Ez magánügy, de ha már közösségben gondolkodunk, akkor azt kell mondanom, a tűkeresés és a gerendák közötti ugrálás, sohasen vezetett sikerre.

    Itt akinek igaza van az Thomas Mann és ahogyan akkor Kingnek és Ghandinak.

    Ők nem zárkoztak el, ők nyíltam felvállalták a nézeteiket, konfrontálódtak és győztek.

  9. Olivér szintén záróbeszédként, veled semmi bajom jó szomszéd vagy. Csak féltelek, hogy akarva akaratlanul is ott keresed a megoldás, azon az úton, amit már sokan bejártak. Majd csapdába esve a körből képtelenek voltak kilépni. Még maga Duray is egy négxszemközti beszélgetéskor azt mondta, amit én csinálok az a helyes, sőt még az autonómia tervezetemet is dícsérte, de mikor megkérdeztem tőle, akkor miért nem azt csinálja, amit a szíve diktál, akkor hallgatás volt a válasz. Nem teheti, mert sokadjukkal azon bűvös körön belülre kerülve, el lettek lehetetlenítve. Ilyenek helyi szinten pl. Keszegh Béla, akinek a nézetei sok esetben szimpatikusak, de amikor az igazi megoldások kerülnek a teríttékre a szív helyett az ész kiszámíthatósága veszi át a gyeplőt. Petheő autonómia megnyilvánulásai is szimpatikusak, bár az én terveztemet a Magyar Nemzetben nagyon leszidta 2007-ban, hogy majd ők az igazi magyarok egy éven belül csinálnak egy jobbat, azóta sem készült el, Fehér Csaba sok nézete számomra nagyon szimpatikus, de mikor magának kéne döntenie, akkor mindig az a fránya megalkuvás marad, ilyen Andruskó esete is. Nem is mondom tovább. De azért van egy kirívó példa az Győrffi képviselő esete, aki nekem személyesen 1993-ban azt mondta elege van a képviselőségből, többször nem jelölteti magát, azóta is ott van. Jól megél belőle. Miért? Mert a körből nem lehet kilépni, ha az ember egyszer beteszi a lábát, a pénz, a kolonc kötelez, nincs kiút. Megértem őket, de elfogadni nem tudom. Kik lehetetlenítették el őket. Nem kik, hanem mi, a pénz, a könnyebb élet lehetősége és ilyenkor könnyebb feladni az álmainkat. Én az életben sokféle utat bejártam már, voltam szegény, egy rövid ideig jólmenő vállalkozó, majd megint …..

    Tudod Oliver én látom, hogy te hová tartasz, csak azt nem tudom önszántadból, vagy csak úszol az árral. Nagyon tetszett mikor egyedüliként megszólítottál másnap mikor a körforgalomban matejicska és csapata letepert és támogattál. A sors fintora és éppen az utca másik oldalán akkor arra ment Petheő odaköszönt (azóta sem láttam), de nem lassítva ment tovább. Te elmerted mondani a véleményedet, Petheő gyorsan elfutott, hogy később ne keljen magyarázkodnia a “barátai” előtt.

    Igen nem minden fekete-fehér, van szürke is és belőlük van több.

    Van a honlapomon egy mondás, így szól:

    Ne a tömegben hangoztasd az igazadat, hanem a tömeggel szemben.

    Én csak ezt teszem, te is ezt tedd. Minden éjjel nyugodtan fekszem le, hogy amit aznap megtehettem megtettem, csak egy zavar, hogy nem tehetek többet, pedig a szívem ezt diktálja, ezt akarja, ebbe az irányba vezet.

    Ezzel ezt a véleménycserét lezártam, aki akart megértett, aki nem az pedig majd megért, még az sem fog zavarni, hacsak a tükörbenézve ismerik be. Az élet nehéz és igazságtalan, de hogy elviselhetőbb legyen mindannyiunk számára az csak tőlünk függ.

  10. János benned nagyon erős a kisebbségi tudat! Ez abból is látszik, amit lent írtál. Felvidéken szerinted a szlovákok az urak. Ez baromság! A felvidéken a felvidéki polgár az úr. Komáromban a komáromi az úr. Csak ezt elsősorban nekünk kell elfogadnunk. Te tartasz valamitől egy hatalomtól és hadakozol velük. Olivérék nem törődnek vele! Ők dolgoznak saját közösségük érdekében.

    Magyarságunk megőrzése érdekében fontosabb a Kossuth szobor felállítása helyi erőből, a komáromiak aktív részvételével mint meggondolatlanul szemeteszsákot húzni slota kövére. A kő ellen jogi eszközökkel kell harcolni. Szerintem egyszerűbb megoldás ha a terület rendezését kérjük. ennek részeként fű alatt eltávolítható az engedély nélküli építmény.

  11. János, én a “benyalni” és a “megfelelően választott eszközökkel kommunikálva fokozatosan megnyerni a célközönséget” között látok minőségi különbséget, de gondolom ezt hiába is bizonygatnám, egy radikálisan fekete-fehér világban nem fér meg a szürke megannyi árnyalata … és nem is akarok veled veszekedni.

  12. Kedves csipkés elolvastam

    Még Lagzi Lajcsi és megvannak az azonos jogaink és az ehhez szükséges területi autonómiánk. nem bírtam megállni, hogy ne így reagáljak.

    Megáll az ész a ti logikátoktól. Azt hiszitek csak úgy megkapjuk az alkotmányos jogokat. Egy többségi népnek sohasem érdeke a kisebbségnek többletjogokat adni, mint amivel már rendelkezik. Nekik egy a céljuk a kisebbség beolvasztása minden áron. Ez ellen pedig csak egyféleképpen lehet küzdeni, hogy harcolni fogunk úgy ghandissan, kongissen. Gondolom az ő rendezvényeiken nem fizetett művészek altatták őket. Nálunk az a tutti, ha a saját tehetetlenségünket, fizetett színészek agitációival és semmitmondó magyar politikusok féligazságaival helyettesítjük. Nem zavaros egy kicsit.

    Ezt a csatát nekünk kell megvívnunk.

    Olivér értelek, akárcsak te is engemet. MO-t és Felvidéket nem lehet összehasonlítani, egyikben a magyarok az urak, a másikban a szlovákok.

    Inkább maradok egyedül, mind látszattevékenységekben és mellébeszélésben éljen ki magamat és így próbáljak magamnak tábort szerezni a saját karrierem építéséhez. Nagyon látom azt is, amit eltakarsz, azt is látom, amit nem mondasz ki, sőt azt is látom mi a megoldás, akárcsak te is, csak én kimondom az igazságot és nevén nevezem a gyereket, addig te az ész kiszámíthatóságával próbálkozol, próbálod az utadat egyengetni, populista célokat követve. Így is lehet, de az effajta komáromiból már túl sok van. Pl. Petheők, Fehérek, Anduskók és Bastrnákok, ők is csak azt mondták, mondják csakis értünk teszik, amit tesznek.

    Sajnálom, hogy Olivér te is erre a zavaros útra léptél. Azt írod velem van a baj, mert mindig konfrontálom magamat és inkább nyaljak be akkor majd az emberek csatlakozni fognak hozzám, már írtam itt is és nagyon sokszor leírtam másutt is, nem hozzám kell csatlakozni egy ügyhöz és ahhoz nem kell sem Semjém féligazságai, sem fizetett színészek.

    Tudod mi kell a szív igazsága, saját bátorságunk és ott a fizetett színészeknek nincs helyük ott csak emberek lehetnek nyitott szívvel és igazi akarattal felvértezve.

    Olivér még a lejtőn meg lehet állni, de úgy látom képtelem leszel rá.

    Valamikor régebben ugyanez elmondtam, más szavakkal, de a tartalom ugyanaz volt, pl. Keszegh úrnak aki kikérte magának és a válasza z volt talán a barátait megválaszthatja ő maga, vagy Fehérnek, aki hátbadöfött, vagy Györffynek, aki magyarellenesnek mondott, majd Petheőnek aki emailokban sziszes ügynöknek nevezett, mondhatnám tovább, de minek.

    mert ugyebár bennem a hiba, mert nem vagyok eléggé politikus, vagyis nem tudok nyalni, azoknak, akik előttük nyaltak másoknak, igen nem tudok, de nem is akarok, ez itt a lényeg.

    Nem tudok alakoskodni, ez is igaz, mert mindig azt mondom, amit gondolok és azzal agitálok amit helyesnek tartok, ami a szívem diktál.

  13. Bósza Jánosnak!

    Az est a 6. a sorban.
    Ahogy eddig, úgy most is lesz előadó Eperjes Károly személyében.
    Ahogy eddig, úgy most is belépődíjból tudják ezt kifizetni.
    Ennyi a belépő rövid története.
    Kér, hogy Bósza János már nem tudja ezt elolvasni (állítása szerint már nem jön ide vissza)

  14. A megalkuvás és mellébeszélés tutti a siker.

    Nem akartam már ide írni, de ennyi hazugságra, bocsát szűklátókörű véleményre illet legalább ezt leírnom. Nem sértegetni akarok, mert nektek az igazmondás mindjárt sértegetést jelent.

    Látom még mindig nem ismersz, mert ahhoz előbb önmagadat kéne megismerned.

    Tudom azt szeretnétek, hogy eltünjek, lehet, hogy az imádságaitok valóra is vállnak, sőt nagyon hamarosan. DE!!! a … a lekiismeretettekkel is minden rendbe lesz.

    Ha tutti a semmitmondó segnyalás, akkor csináljátok. Akkor is azt mondom és kimondom, az a helyes út, amit én járok, jártam. Lehet nem tökéletes, akarcsak én sem vagyok az, de legalább mepróbáltam kitaposni egy olyan utat, ami nem a megalkuvásról, nem a félrebeszélésről, hanem az igazmondásról szól. Ezért lehet engemet szidni, ezért lehet engmet nyugodtam sértegetni, diplomáciaérzéki hiánnyal vádolni. DE!!! akkor is így érdemes élni és csak is lehetünk sikeresek. Nem én vagyok a vak, én tudom mit akarok és az eszközöket is a siker érdekében sokszor megneveztem, de ti a szüklátóságotokkal, az én igazmondásomban mindig a hibákat kerestétetek, az okokat most miért nem lehet, nem szabad. Persze lehet engemet a dipl. hiaűány. vádolni. A magatok módján igazad is van, csak azokat akik a jogokért igazából küzdöttek, mindig hülyéknek, elmebetegeknek és hitelteleneknek nevezték azok, akik saját magukból indultak ki.

    Azt írod:
    “Nem valaki ellen, hanem valami érdekében kell harcolni ! ”

    Húha, most tőlem idéztél akaratlanul is. Mert mond meg őszintén, ki rajtam kívül konkretizálta, mit kéne, hogyan kéne csinálni.Duray féle és a többi megélhetési politikus látszattevékenységét most ne hozd feld példának.
    Mond ki ellen politizálok, ellened, vagy azok ellen akiket képviselsz, elvont értelemben?
    Én konkrétan leírtam és megfogalmaztam mi a megoldás a bajainkra, csak egy embert nevezz meg aki ezt az elmúlt 20 évben ez így leírta.
    SÜMSzI neked mond valamit, vagy az TERÜLETI AUTONÓMIÁT AZONOS JOKKAL, olvastad az autonómia tervezetemet. Folytassam, csak a napokban 4 javaslatot küldtem az összes parlamenti képviselőnek, amit lemorogtál, pedig ez a járható út, a ghandis, kinges út a megbékélást hirdetni, de határozott módon küzdeni a jogainkért. Kb. 500 írásomban ez mind konkrétan megvan fogalmazva.

    Igen nem tempomban kell küzdeni az igazságért és a jogainkért, és főleg nem MO-tól kell elvárni, hogy helyettünk megteszik azt, amit nekünk kell megtennünk. Ők segítsenek, ahogyan azt mi fogjuk kérni. Az utcán, ha kell hangosan, ha kell szemben a széllel az igazat mondani. Tudod a gyávaság senkit még nem tett naggyá, csak a poklok tűzét hozta saját magára, népére. Tudom az utcán tüntetni, ahhoz nagyobb bátorság kell, mint egy zárt helyen stadionokban, templomokban a semmiről beszélni, saját magaunkat becsapva 3.50 Euróért. Zavar a 3,50 Euró igen, mert megalázónak tartom, mintha pénzen a jogokat meg lehetne venni. Minek menjek el, felszólalni úgysem hagyna senkisem, mert véletlenül elmondanám az igazat, ezért nem is kértem, hogy felszólalhassak, mert biztosan nem dicsértem volna MO-t, sem Semjént, sem Orbánt, sem egyetlen egy MO-s poltiklust, hazaikról pedig ne is beszéljek, hanem …. megmondtam volna mit tegyenek értünk, mi mit fogunk tenni, hogyan tudnának ténylegesen segíteni, hogyan tudnának életet lehelni ebbe a gyáva és megfélemlített népbe.

    Ha ez nektek nem kell, az még nem jelenti azt, hogy az az út, amit én járok a helytelen, nektek az, mert féltek és az amit ti csináltok az csak pótló tevékenység, nem megoldás, nem elmozdulás a holtpontról. Ahhoz több kell.

    Ennek ellenére azt mondon, ha nektek templomi mise kell, legyen, ha ez megnyugtatja a rossz lelismeretetet, akkor csak csináljátok bátorságpotló lilkizésnek megfelel, de megoldás a bajainkra nem hozza el.

    Ha Semjén azért fog jönni, hogy az utcára invitálja a felvidéki magyarságot akkor ott leszek én is, de ameddig hazudni fog, hogy az adotokat nem adják ki, mert ezt ő személyesen sohasem tudja garantálni, addig amit tesz félrebeszélés és nagy politikai baki, csőbehúzás. Azt kellene mondania, hogyha bárkit sérelem ér mert elveszik az állampolgárságát, az MO-s jogrend őt megvédi és ha kell nemzetközi fórumokon megvédik a kettősállampolgárokat.

    Ami pedig magát a kettősállampolgárságot illeti, ne arra legyen merszünk, hogy eltitkoljuk, hanem arra, hogy felvállaljuk, mert a sovinisztákat és a diszkriminációt csak így lehet megállítani. Ne a paplan alatt legyünk legények, hanem kint az életben.

    Ugyebár nekem nincs politikai érzékem, az igazmondás és az ész politikai érzéke sohasem párosítható, de azért politikai erkölcsöm az van, legalább is úgy érzem, ami fontosabb minden megalkuvásnál és ha ehhez a kereszteződésbe kell állni, mégha az embert leteperik, vagy bezsákolni egy törvénysértő módon felállított oszlopot akkor azt fogom tenni, mert ez a helyes. Ti, te pedig gyáván morfordírozzál azon ki is informált engemet előre mikor viszik át a szobrot.

    Én sohasem akartam Komárom polgármestere lenni, csupán kiváncsi voltam az emberek véleményére, reakcióra. Egy azért , mert tudtam egy alvó és elbutított nép képtelen a szíve szerint dönteni, ami be is bizonyosodott. Ez te magyarázhatod, ahogyan akarod, mert én nem vagyok politikus, hanem egyszerű ember, egy a sok közül, egy aki már felébredt.

    Az, hogy meddig maradok a matrixi ti világotokon kívül egyedül az csakis rajtatok múlik, nem rajtam. Aki a körön belül van, annak nagyon nehéz elmagyarázni, van élet kívül is. A bátorságot nektek kell megtalálnotok a változtatásra nem nekem. Én már megtaláltam. Amit én megtehetek az az amit csinálok, ha még nem értettétel meg, akkor a matrixi hamis világ a kicsinyes igényeiteknek még mindig megfelel.

    Ezeken gondolkozz el, de ne a körön belül, majd akkor, ha már a lábadra állva kimertél lépni a tettek mezejére.

    Bósza János

  15. Bósza János – Te biztosan emlékszel, hogy amikor bejelentetted indulásod a polgármesteri székért én mondtam, hogy a szándékaid jók, tiszták és helyesek. Ami miatt alkalmatlan lettél volna a tisztég betöltésére az a diplomáciai érzék teljes hiánya! Tudod,hogy próbáltam segíteni neked tanácsokkal. A pontos és politikailag is korrekt fogalmazás nagyon fontos. Nem szabad az ellenfelet sem lenézni, sem nyilvánosan szidni.

    Nem valaki ellen, hanem valami érdekében kell harcolni ! Az eszközök kiemelkedően fontos szerepet játszanak ebben.

    Ne vedd a szívedre, de az Olivér megemlékezéses, miniszeterelnök-helyetteses módszerét jobbnak tartom mint a te több esetben meggondolatlan cselekedeteidet.

    A szlovák kormánynak , hidd el jobban fáj az, ha a miniszterelnökhelyettes jobbján látnak, mintha zsákot húzol Slota sírkovére. Téged sajnos könnyű szlovák politikai célokra felhasználni. Könnyen provokálható vagy.

  16. Kedves Nagy János László

    Ha már idézek Öntől:
    …vagy a Don kanyarban hősi halált halt magyar bakákról való megemlékezésnek is….

    Ha már a Don kanyart emlegette, mosta akadtam bele ebbe az üzenetbe és így csakis Önnek bemásolom:

    Tisztelt Bósza János!

    Sok egesseget, boldogsagot es szerencset kivanok az uj esztendoben!

    Amit tett es csinall figyelemre melto, ezt nem Onnek, hanem egy egyseges magyar partnak a legfelso koreinek kellet volna megtenni. Ha volna ilyen, de nincs. Ezert kerult On olyan sajnalatos helyzetbe, hogy lassan ramegy erre az egesz elete.

    De ha valaki egy Don kanyarnal harcolo katonatol ma megkerdezne, hogy kinek nyujtana kezet, akkor az Bósza János lenne. A minket asszimilacioba taszito es a csecsunket veresre szopo somorjait (de oda is csak bekoltozott tudtommal) szerintem egy golyora se meltatnak, csak siman hagynak megfagyni. Tobbet nemis erdemel!

    Udvozlettel Dunaszerdahelyrol!
    Dunaszerdahely

  17. Látom az emkápés nemakarók lejáratósdis progandája ide is bette a lábát, mert aki nemdicséri az MKP látszattevékenységeit, az már nem is magyar, mondhatnám nem is ember.
    DE!!!
    ….hogy Komárombam az MKP összeszűrte a levet a volt kommunistákkal, a megélhetési politikusokkal és a SMER-rel ez már ugyebárt senkit nem érdekel. Sajnálom, hogy ez a honlap is csak azok szócsöve lett akik csak egysíkban tudnak gondolkodni, ami kimerül Duray , az MKp dicsőtésében és látszattevékenységekben.

    Igen ügyes az MKP, oriskóféle propagandája, cenzúrázni és ha néha valamit lehozni, az csak lejáratás. Igen én senkivel nem férek meg, de miért is van ez, mert én valakit kizártam valaha valahonnan is? Ha valamit nem tetszett elmentem. Hogy senki nem csatlakozik hozzám, soha nem is akartam, hogy hozzám csatlakozzanak, hanem sorakozzanak fel egy ügyhöz, egy jogos ügyhöz velem, vagy nélkülem, én akkor meghúzom magamat. De azt azért tőlem senki ne várja el, hogy látszattevékenységekhez aszisztáljak. Erre sohasem voltam kapható a jövőben sem leszek, a lelkem és a nézeteim nem eladhatóak, senki nem veheti meg.
    Inkább maradok egyedül a helyes úton, mégha cserébe sziszegés, lehülyézés és lejáratás lesz a jussom.

    Ezen a honlapom egyenlőre biztosan befejeztem a kommentelést. Mindjárt megjegyezném nem sértődségből, hanem elegem van a hazug és övönaluli megjegyzésekből. Úgy érzem nem ezt érdemeltem, nem ezért küzdöttem eddig, hogy pont azok próbáljanak keresztre feszíteni, akikért küzdök nevemet, közben hitemet és akaratomat nem kímélve tettem a dolgomat. A szívemből beszéltem, ja hogy nem értitek.

    Ha lesz válasz már nem olvasom el, de azért kíméljetek meg a felesleges hazugságoktól és a féligazságoktól.

    Bósza János

    Wass Albert találó szavai a háromféle magyarról
    Háromféle ember van ebben az országban, háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.
    Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.
    Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

    Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.
    (Wass Albert)

  18. Emberek!

    Itt a fórumon nem fog eldőlni semmi. Csak véleménycsere folyik/folyhat.

    Bósza Jánossal felesleges vitatkozni. Még nem született meg az az ember, akivel ő összefogna, viszont nagyon szeretné, ha mindenki őt követné. Nem csapatember. Egyedül meg nem megy, ugyebár.Ezért tart ott, ahol.

    Febr. 27-én el kell jönni, ott kell lenni, s megmutatni a világnak, hogy Komárom tud, s akar még fityiszt mutatni azoknak, akik bántanák!

  19. Kedves Olivér, azt írod:
    János, tedd amit úgy érzed tenned kell, ne hagyd abba a harcot……

    Tudod a hat év küzdelem nagyon kifárasztott és sajna vannak másfajta emberi problémáim is, így én azt hiszen a január 13-i akciómmal befejeztem, sokmindent terveztem még, de már inkább nem mondok semmit sem, mert nagyobb annak az esélye, hogy itt a vége, átadom a terepet azoknak, akik jobban, szebben tudják csinálni.

    lehet a fórumokban néha-néha leírom a véleményemet, talán itt is.

    UFF

  20. Kedves Nagy János László

    amit akartam leírtam, ha nem ismer, akkor nehezem ért meg ezt elismerem.
    Hol írtam azt, hogy nem kell megemlékezni a múlt hőseiről, ugyebár sehol, de nem is akadhatunk el a megemlékezér szintjén, erről artam, erre figyelmeztettem, mert helyettünk a dolgainkat senkisem oldja meg. Tudja én nemcsak beszélek, hanem a lehetőségeim szerint teszem a dolgomat. persze ez mindenkinem nem tetszhet, ahogy látom magának sem, de ez még nem jelenti azt, hogy nem kell csinálni.

    Tudja nem kell leragadni a 3,50-nél, mert tényleg problematikus nekem ide-oda, amada három ötveneket adni. Ezért is rengeteg meghívást vissza kellett mondanom, természetesen igyekeztem már okokat keresni, mondani, mert nehezen hinnék el, hiszik el, mindenki azt hiszi uszkálok a támogatókban pedig egy sincs, minden akciómat önerőből finanszíroztam. Tehát nekem nagyon is számít kinek adom a három ötvenet. Arra is adtam választ, ha van három ötvenem, akkor inkább mire költöm el és szerintem itt a 3,50 nem a nemzet oltárára kerül, hanem a reformátusokéra és erre is adtam választ, hogy ők is áldozhatnának valamit. Tehát rossz felé lövöldöz az ellenségeit másutt keresse, az nem én vagyok. Írtam a hozzászólásából kirí, hogy nem ismer és nem ismeri a nézeteimet. Higgye el a tűkeresés a személyem iránya nem az, amire érdemes időt pazarolni. vegye pellengérre azokat, akik az inkább megérdemlik.

    Ne a szép szavak és igéretek mögött keresse a megmaradásunk zálogát, hanem az igazmondásban.

    Tudja a jogainkat nem egy zárt rendezvényen kell követelni, ahová csak belépő fejében lehet bemenni. nem hiszem, hogy a kossuth-tériek is belépőt kértek, vagy a kairói tüntetők a jogaikért, csak erre mutattam rá. Nem az én dolgom ez elvitatni, mindenki úgy szervezi meg az akcióját, ahogyan tudja.

  21. Bósza Úr….
    Olvasom a sok filózását 27-ével klapcsplatban…nem vagyok meghatva…és az egyéb (evvel a témával kapcsolatos) beszólásai által sem…Ne magyarázkodjunk olyan süket szövegekkel, hogy nem a múlttal kell foglalkozni, hanem mindent egy mai idővonalra kell feltenni, csak a jövővel foglalkozni, stb…..
    Igen is, helye van az efféle megemlékezésnek, épp úgy mint a Március 15-inek, vagy a Don kanyarban hősi halált halt magyar bakákról való megemlékezésnek is….Ami a magyar állampolgárság felvételét illeti, most jön az a bizonyos ” _ _ _ _ vagy kalapos inas ” időszak, mikor mindenkinek választania kell….A sutból való magyarkodásnak lejárt az ideje….igen is, emlékezni kell, fel kell szólalni a saját érdekünkben, és alkalom adtán, mint például MOST, már tenni is kell…Sokan vannak, akik élni szeretnének a lehetőséggel hogy szorossabb kapcsolatot ápolhassanak az őshazával, nos Ők a magyarok…és akkor vannak olyanok (mint például Ön) akik úgy vélik hogy a nemzeti öntudatunk ápolásának nem tudnak, vagy akarnak 3.50 eu.-t szentelni, merthogy ingyenesnek kellene hogy legyen a dolog…Ha magának a magyar nemzet érdekei, vagy a felvidéki magyarság megmaradása, illetve jövője nem ér megy egy ilyen piti összeget, akkor tényleg nincs miről beszélni….Amúgy nem értem mit riogatja az embereket a második Benesi dekrétumok hülyeséggel…nem elég hogy Bugár Bála és bandája azt csinálják ? Szóval, a fentiekből leszűrhetem hogy magát hová sorolhatom ?

  22. János, tedd amit úgy érzed tenned kell, ne hagyd abba a harcot, közben mi is tesszük a magunk dolgát, saját eszközeinkkel, bizalommal tekintve a közös cél elérésében.

    Keresztelő János és az apostolok is meg tudtak férni egymás mellett. Az előbbi kicsit különc, hangos és erélyesebb volt az utóbbiaknál, akik inkább látványosabb, szélesebb tömegeket mozgató kampányt folytattak. Mindkét csoport sikeres volt: erőszakos halált haltak a regnáló hatalom keze által 🙂

  23. Nézd Komárom, én nem futok senki szekere után, én tologatom a magamét, magam előtt, a magam igazságával megrakva, hogy ez mennyire elfogadható mások számára, az már nem én kötelességem megítélni. Írtam más-más bolygón élünk és tetteinkben különbözünk, ti a mit miért nem szabad nevűn, én a szabad akarat nevűn.

    Nem sértésnek szántam, de ez az igazság és most ne gyere azzal, ki áll mögöttem, ki nem és mennyien állnak Berényi, vagy Duray mögött, mert nem érdekel, engemet csupán érvekkel lehet meggyőzni, de ti, sokan azon bizonyos magyar oldalom magatokkal sem vagytok tisztában, csak egy dolog lebeg a szemetek előtt, legyünk csöndbe, mert csak rosszabb lehet. Én azt mondon ne legyünk csöndbe, mert az igazságot mindig ki kell mondani mégha esetleg kellemetlen számunkra, de akkor is és minden olyan alkotmányos jogunkkal élnünk kell, ami másokat jogaiban nem korlátoz, ez ennyire egyszerű.

  24. Kedves Olivér és unic

    értelek benneteket, sőt azt mondom annak ellenére, hogy én sokmindent másképpen szerveznék meg, csinálnák, arra is nagyon szükség van , amit ti csináltok.

    Én csupán úgy bószásan leírtam a magam igazságát, véleményemet.

    Margóra nekem a 3,50 is sok pénz. Ez nem sajnálat kérdése, pl el tudok menni vonattal félig Pozsonyig és majd a parlament előtt tüntetni mondjuk a jogainkért, párszor már megtettem, mindent magam fedeztem szerény költségvetésemből, saját családomat meglopva. Csak arra akartam rámutatni pl. ref. templom ingyén adhatná a helyet elég sok hívője támogatja, többit pedig a szimpatizáns vállakozók adhatnák össze. Tudjátok nekem is volt egy olyan érám, pl amikor megtehettem, hogy a komáromi focit, vagy pl az első Mercedeszt korházi mentő felét én fizettem ki (1991), még egy magyar fiatal amerikai tanulmányihoz is hozzájárultam stb., ma probléma lesz az okos kisfiam iskoláztatása. Sajnos, ha megmondanám …., na de hagyjuk. Csak azt akartam a hozzászólásommal érzékeltetni sok szimpatizánsnak visszafogó erejű lehet a részvétele emiatt. Lehet, hogy én látom rosszul.

  25. János, a rendezvénynek költségei vannak, már így is egy csomó pénzünkben van, és nem valószínű, hogy legalább “nullszaldós” lesz majd, de nem is ez a cél … tudom, értem a kifogásodat, de egyszerűen ez van.

  26. Bosza János!

    Ugy gondolom egy emlék műsora ahol mi magyarok együtt emlékezünk a kitelepítésekre és találkozhatunk szlovákia magyar képviseletével /Berényi/ illetve “leendő” hazánk alelnökével /Semjén/ a 3,50 E nem pénz erősítsük magyar tudatunkat. Ha te eljössz és az autonomiáért magyarságunkért harcolsz nem szabadna sajnálni a 3,50E. Megnyugtatlak ha Bugár vagy Radicová meg a többi jönne ide egy fillért nem áldozok de ha elmegyek tojásokal megpakolva jelennék meg. 😀

  27. János, te futsz egy szekér után amelynek esze ágában sincs téged felvenni.

    Nézd meg a felvidéki magyarok és az erdélyiek közti különbséget. A felvidéki egyezkedni akar azokkal akik vele nem. Az erdélyi meg éli világát és nem vesz tudomást a románokról. Leszakadt a híd 2 éve. Na és ! Kinek javítaná meg, EZEKNEK ?

    Ott erőszakosabb románosítás folyt és folyik, mégis megmaradtak, mert elkülönültek és nem beolvadtak. Volt egy felmérés és meglepve vette mindenki tudomásul, hogy a Babes-Bolyai egyetemen nincsenek konfliktusok a román és a magyar diákok közt. Tudod miért???? Mert tudomást sem vesznek egymásról. Élik saját közösségükben a saját életüket. Ők nem fognak beolvadni!

  28. Fura válasz, fura hozzáállás, nem esküvőre akartam menni, de elfogadom, mert ezek vagyunk, de azért azt remélem senki nem akrja tőlem, hogy meg is értsem.
    1. Lehet szabadban megtartani, ingyen vacsora nélkül
    2. Én nem reklámozni akarom magamat, hanem a nézeteimet eladni

    Azt hiszem két malomban őrölünk .

    Én egy olyanban ahová én viszem a gabonát, ti pedig olyanban ahová várjátok.

    Gyakran az az érzésem, hogy nem ugyanazon a bolygón élünk.

    Nemrég kaptam egy olyan tartalmú emailt, amit ide be sem merek másolni, rám nézve ….. inkább meghagyon a jövő politológusainak és történészeinek. Mert, ha ide betenném a közeg szétszaggatná. Tudod nehéz dicsérni valamit, ha az a többség számára láthatatlan, mégha csak pár lépésre is van, a sarkon túl, megkapható, csak ki kell nyújtani kezünket, az üres kezünket.

  29. János, sehol sem adnak díjmentesen termet. Én úgy tudom, esküvő után, ha még maradni szeretnének mondjuk egy fotózás kedvéért a templomban is bérleti díjat kell fizetni 100 eur/óra. A világítás is pénzbe kerül. Ezen nem volna szabad kiakadni,

    János, tudod mi a legrosszabb egy hatalom számára? Ha nem vesznek róla tudomást! Te írogatsz nekik, kiülsz a kis hokedliddel és aláírást gyűjtesz. Hidd el ez nem zavarja a szlovák politikusokat.

    Mi az amire felfigyelnének??

    Ha naponta jelenne meg beszámoló, amelyben magasrangú magyar és uniós politikusokkal tárgyalsz. Ha a Főutak mellett megjelennek hatalmas poszterek : ” Ne vásárolj Szlovák terméket!” felirattal. Hidd el a fél szlovák parlament beszélni akarna veled. Ők járnának utánad…

    Tudod mekkora botrány lenne abból, ha a magyar tévékben az Auchan igazgatójával mosolyogva bejelentenéd, hogy az áruházlánc többé nem forgalmaz 99 FT-os szlovák tejet ??

  30. Tudjátok én a küzdelmet a jogainkért ingyen csinálom, sőt konkrétan pl. így:
    http://www.commorakozigaz.shp.hu/hpc/web.php?a=commorakozigaz&o=dvojake_ob%E8ianstvo_ZQM5

    Az útobbi napokban 6 parl.képv. vettem fel a kapcsolatot eddig hárman jelezték, hogy örülnek a javaslataimnak, egy hétem belül 3 javaslattal fordultam a 150 képviselőhöz.
    1. Kettősállampolgársági témában
    2. Cirill-Metód ügyében és
    3. felvidéki magyarság 12 pontos követelésében.

    valami beindult főleg az SaS képviselők reagálnak pozitívan a smeres és KDH-sok elutasítóak, de öket sem írom le próbálük a lelkükre beszélni.
    Ez a járható út, menni, tenni és nem félni, korrektül vitatkozni, mondani, mondani, mondani az igazat.

  31. Nem emlékszek a kérelem beadásakor meg kellett volna jelölni eskü vagy fogadalmat akarok temmi.Gondolom előtte döntöm el ami ha minden jól megy kb 1 hónapon belül történik…..

  32. Olivér- a fogadalom szövege ugyanez, csak az utolsó mondattal rövidebb. Bár szerintem az a lényeg!

    “Én, …… fogadom, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. A Magyar Köztársaságnak hû állampolgára leszek, Alkotmányát és törvényeit tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erômhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelôen szolgálom.”

    Egy érdekesség. Ha a kérelem benyújtását követően meghalsz akkor is megkapod a Magyar Állampolgárságot (7§/3).

    “Ha a honosított az eskü vagy fogadalom letétele előtt meghalt, vagy olyan állapotba került, amely megakadályozza az eskü vagy fogadalom letételében, a magyar állampolgárságot a honosítási okirat kiállításának napján szerzi meg.”

  33. János – Itt a hivatalos és bizonyíték értékű adatszolgáltatásról van szó. A jószándékú MSZP-s ismert jelenség a történelemben. Egy pult alatt beszerzett CD semmit sem ér. Az nem bizonyíték, mint ahogy az sem ha az esti híradóban kijelented hogy te bizony Magyarország, Ausztria, vagy épp Hollandia polgára lettél. A bírság kirovásának is a BIZONYÍTÁS a feltétele. Ha te azt mondod, hogy NEM akkor a hatóságok tehetetlenek veled szemben. Az állampolgárság nem vonható meg, az a pillanatnyi szabályozás szerint megszűnik abban a pillanatban, ha te megszerzed egy másik ország állampolgárságát.
    Neked kell a szlovák állampolgárságod megszűnését bejelentened. Ha nem teszed meg a szlovák hatóságok ezt bizonyítani nem tudják!!!

    Mi az ami a szlovák hatalomnak fáj??? Az eskü vagy fogadalom. Szlovákiával szemben semmilyen lojalitásra nem vagy és nem lehetsz kötelezve. Viszont az állampolgári esküvel hűséget fogadsz Magyarországnak. Az eskü viszont már kötelez! Magyarul, te Szlovákiában köteles vagy Magyarország érdekeit képviselni és védeni!

    “Én, …………………. esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. A Magyar Köztársaságnak hű állampolgára leszek, Alkotmányát és törvényeit tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom. Isten engem úgy segéljen.”

  34. János, ez az emlékezés egyben (kettős) felhívás cselekvésre, a jogainkért való küzdelemre:

    1.) Bátran vállald nemzeti hovatartozásod (népszámlálás – Berényi)
    2.) Bátran vállald közjogi hovatartozásod (honosítás – Semjén)

    … Szlovákia csak és kizárólag törvénytelen úton (titkosszolgálat, besúgás, stb.) juthat hozzá azok adataihoz, akik megkapták a magyar állampolgárságot, ezt pedig semmilyen eljárásban nem használhatja fel ellenük … vagyis MINDEGY hogy milyen törvényt hagynak vagy nem hagynak jóvá/utasítanak el az elkövetkező hónapokban/években, egyszerűen nem tudnak mit tenni …

  35. Lehet, hogy egy kicsit más a véleményem:

    emlékezni azt tudunk, szinte naponta lehetne egy téma, de küzdeni a jogainkért azt már nem,
    ne mások dicsőségéből, vagy szomorúságából éljünk meg, hanem a saját idősíkunkban tegyük a dolgunkat, de az már nem az emlékezésről szólna, hanem a harcról a jogainkért, a jelenben

    http://www.commorakozigaz.shp.hu/hpc/web.php?a=commorakozigaz&o=po%BEiadavky_ma%EFarov_v_hornej_zemi___felvidek_ZTuf

    ezt a bumm nem meri lehozni, de semmitmondó témákat igen

    Az adatkiadásról, jómagyar szokásként mindig fog akadni egy olyan “becsületes” MO-s magyar aki majd egy CD-re kimásolja és jópénzért eladja aki arra igényt fog tartani.
    Aki azt hiszi titokban lehetne tartani az nagyon téved. Semlyén ha maga egyedül evidálná akkor lehet, hogy titokban maradhatna, de szinte bárhol lehet kérni, ezekhez az adatokhoz pedig bármelyik többszáznyi hivatalban hozzá lehet férni. Szerintem az okosabbik fajtája pl. az MSZP-s szimpatizánsok már mentik a jelöltek neveit.

    Tehát nem kell butítani a népet, aki felvállalja a kettősállampolgárságot az a második benes dekrétumokkal találja szembe magát, amit 2010. május 26-án fogadott el az SK-s parlament.

  36. Unic, Olivér – Filmmúzeum február 17.-én (MA) mutatja be 17:40 -kor, majd 18.-án (HOLNAP) délelőtt 10:00-kor a HÍDEMBER című filmet, amely kapcsolódik az előadáshoz. Aki még nem látta, ma és holnap megnézheti..

  37. Unic, természetesen mindenki jöhet, és mindenki hozzon magával még két embert 🙂 A református templom hatalmas, akár 2000 embert is be tud fogadni, úgyhogy nagy-nagy szeretettel várunk Benneteket is! Az időpont biztosan nem fog változni, a miniszterelnök-helyettes úrnak nagyon precíz az időrendje, nem rúghatjuk fel. Eperjes is jön és Berényi sem fog hiányozni. Legrosszabb esetben pedig ott leszunk mindanyian, és énekelünk, majd mécsest gyújtunk az egykori (?) magyarüldözések emlékére. A dátum és az óra tehát FIX! 🙂

  38. Szia Olivér!

    Bárki mehet? Mi páran biztosan ott leszünk. De ha véletlenül változna az dátum időpont kérlek közöld majd itt.Ne menjünk feleslegesen,

  39. Olivér- tudod az én gondolataim elég csapongóak és egyik írás vége sem az mint amibe az elején belekezdtem… Igen sajnos vannak dolgok amire az ember túl későn jön rá, lásd nagyanyám neve. Ha Pityesz hozzászól, ő meg tudja erősíteni,hogy a nagyanyámat az egész falu EMI néninek hívta, és engem az Emi néni unokájaként ismer.

    De hogy mennyire felszínesek is vagyunk, édesanyám második keresztneve Emília az anyja után, és mégsem tudatosult bennem, hogy a nagyi valójában Emília , nem Emma.

    A családfát nézve egy szép hagyománynak tartom, hogy a gyermekek második keresztneve a szülő első keresztneve volt. Ez a hagyomány sajnos megszűnni látszik. A világ túl liberális lett és mára már a szülő kiléte is tabu…

  40. … nagyon tecc a valós nevünkról írt gondolatmeneted!

    … Semjén a jövő hét végén személyesen is ezekről fog majd beszélni az észak-komáromi ref. templomban. Gyertek el minél többen! (feb. 27, vasárnap, 18:00) Ott lesz Eperjes is, “Széchenyi az egyetemes” c. műsorával! Berényi pedig a hovatartozásunk vállalásáról (népszámlálás) mond majd néhány bíztató szót. Mindenkit szeretettel várunk!

Comments are closed.