Hozzávalók:

25  dkg  Liszt
2 dkg     Élesztő
0,05 l    Tej
1  evk     Tejföl
1   fej       Vöröshagyma
12 dkg     Bacon (szalonna)
5 dkg       reszelt sajt
1 gerezd  fokhagyma
1 csipet só


 

Tészta:

A lisztből, az élesztőből a tejből és egy csipet sóból közepesen kemény kenyértésztát gyúrunk. Belisztezett tálban, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk, majd újabb 10 percig kelesztjük.  Ezt követően előmelegített sütőben 200 fokon világos színűre sütjük.

A megsült tésztát megkenjük a tejföllel elkevert áttört fokhagymával. Elosztjuk rajta a karikára szeletelt vöröshagymát, majd a kockára vágott  szalonnát. Meghintjük reszelt sajttal és 15 percig grillezzük.

[nggallery id=87]

3 hozzaszolas a “Komáromi Pompos” bejegyzeshez

  1. Jól néz ki, szerintem ki is próbáljuk 🙂

    A köztudatban valóban létezik, csak mivel a szó angol fordítása a bacon, így egy kicsit fura. Valószínű valamelyik marketinges feladatul kapta, hogy javítson a hazai szalonna eladási mutatón.

  2. Az eredeti Töki Pompos.Egy kenyérlángos. De ez Komáromban készült ezért komáromi 🙂 Tudod ez egy új rovat, amelyben főzni tanulok. Köztudottan még az általam főzött teát is csak én iszom meg…

    Ezen a bacon szalonnán én is el szoktam gondolkodni. A szalonna csomagolásán is a bacon szerepel és a köztudatban is így van benne. Természetesen más szalonnából is elkészíthető. Mi mindig ebből szoktuk.

    Kompromisszumos megoldásként: Bacon (szalonna)

Comments are closed.