A hétvégén , nagy külsőségek közepette átadott átadott új kerékpárút kapcsán egy érdekes levelet kaptam. Én magam nem vagyok nagy kerékpáros, nem úgy mint az apám aki az elmúlt 65 évét nyeregben töltötte. A levél írója rendszeresen kerekez a városban, tehát nem mondható tapasztalatlannak. Arra hívta fel a figyelmemet, hogy a kerékpárút 63-as út alatt átvezető szakaszán a hídnyílás adottságai miatt a kerékpárút egy része nem elég magas a biztonságos. Ez különösen akkor válhat veszélyessé ha több kerékpáros találkozik össze és kényszerül egymást kikerülve tovább haladni. Ehhez az  úttest teljes szélességének igénybevételére is szükség lehet. Köztudott, hogy egy kerékpáros magassága járművével együtt meghaladja az átlagos gyalogos magasságát. Az is elfogadott tény, hogy a lejtőn haladó kerékpár a fizika törvényeinek eleget téve gyorsul és ehhez még az emberi természet is hozzátesz egy kicsit, hiszen imádja a száguldást! Az aluljáró épp egy kanyarban van. A felsoroltakat végiggondolva igaza lehet a levél írójának aki nem szeretné elveszíteni a fejét… Javasolnám figyelmeztető -sebességkorlátozó- táblák kihelyezését valamint útburkolati jelek felfestését mindannyiunk érdekében.


Szemfüles levele:

“Ma volt alkalmam kiprobalni az uj bicikliutat. Nagyon fasza hogy nem kell mar a vaghidon keresztul haladni, csak az a baj hogy az alatta elvezeto bicajut legalabb annyira veszelyes…Ugyanis a lejtorol lefele ereszkedve az ember hajlamos nagyobb sebesseget felvenni. A hid labahoz erve viszont hirtelen nincs meg a megfelelo magassag (az egyik iranybol sem) es a nem kellokeppeni odafigyeles azt eredmenyezheti hogy valaki nagyon komolyan bevaghatja ott a fejet…”

Várom képeiteket!

8 hozzaszolas a “Vigyázz a fejedre !” bejegyzeshez

  1. A csikozás kikerült már régen, de egyébként simán el lehet férni a legszélén is.
    A gyalogosoknak viszont nem ajanlom, hogy 2-3asával egymas mellett, kutyat hosszu porazon eleresztve setaljanak itt at, mert, egy temposabb bringasnak nem sok eselye van idoben megallni, vagy meglatni őket.

    A futescsovek mellett elöl, sokkal kisebb a magasság. Ha le lett volna ásva kb. masfel metert, akkor esetleg kiitelezheto lett volna a dolog, de sokkal nagyobbat kerult volna az ut.

  2. Ehhez annyit hogy miért is hozzunk létre valamit normálisan, ha azt ugyanúgy elcseszve is meglehet csinálni…majd átépitjük, lebontjuk, újraépitjük, kicsikozzuk,stb. igy egyszerűbb lesz mintha gondolkoztunk volna előre, nem?
    Tipikus Szlovákia…

  3. Csak az iden otszor volt olyan magas a Vag, hogy nyakig ero vizben lehetett volna attsetalni a hid alatt. lehet nem ismeritek azt a kornyeket es mar keso ezzel foglalkozni hisz az ut elkeszult de szerintem hid elejen ahol a melegvizes csovek futnak att a hid alatt csak ki kellett volna melyitteni az atjarot es a toltesen is mehetett volna a kerekparut. mert ugye a viz az ur es kitudja par ev alatt mennyire fogja majd kimosni a hid alatt az utat raadasul a korlatban is majd fennakad a sok hordalek. de ez csak az en velemenyem 😀

  4. Oldo- Varga Péter képviselő-jelölt (rendőr) ígéretet tett arra, hogy utána néz az esetleges megoldásnak. Mivel az út már megépült, így csak figyelmeztető feliratok kihelyezése valósítható meg. A sárga-fekete harántcsíkozás szabványos megoldás. Senkiben sem merült fel eddig, hogy “kivágjon” egy darabot a híd testéből. Csak és kizárólag a baleset illetve akár az életveszélyre történő felhívásról van szó.

  5. Egy hozzaszollas a vágóhid alatti új bicikliúthoz,ha megengeditek!
    Azt egy statikustol kene megkerdezni,hogy a hid tartólábából mennyire lehet ill. lehet-e egyáltalán tetszés szerint faragni, viszont az utat lefele mélyebbre sem lehetett tenni, mert akkor vizbe kerulne. Ezek mellett az út vastagsaga be van tartva eloiras szerint!!!! Sajnos ezt az utat tehát csak az adott feltételek mellett lehetett realizálni, így más nem marad, hogy mikor használjátok, lassítsatok, és vigyázzatok egymásra. Használjátok egészséggel! udv.
    egy gyakori rendszerességgel használó biciklis – nem “fej nélkuli lovas”´!
    P.S. és, ha azt vesszuk, eddig hontalanok illemhelyeként szolgált, ma rendbe lett téve, mindenképp becsuljuk meg! és ne feledjuk, legkonnyebb kritizálni!

Comments are closed.