Kimentem megnézi, hogy is áll az építkezés az egyes út melletti új élelmiszer áruháznál. Sejtettem, hogy valakinek az eszébe fog jutni az országos főút forgalmának lassítására egy újabb közlekedési lámpát elhelyezni. Félelmeim beigazolódtak. Első riasztó jel az út mellett álló hatalmas oszlop amely majd a lámpákat lesz hivatott  megtartani. De amit ma láttam, az már mindenen túl tesz. Az áruház internetes hirdetését figyelve is meghökkentem a Táncsics Mihály utca,  Gábor Áron utca összekötését látva és annak Komárom gerincútjakénti feltüntetésén. Aki nem tudja, hogy hová is épül most lámpás, közép szigetes kereszteződés elmondom, hogy a gyermekvárosi egykori buszfordulóról (ahol a dinnyét szokták árulni) van szó. Ebből az utcából lesz megközelíthető az új élelmiszer áruház. [singlepic id=469 w=300 h=200 float=right] Az egyes utat kiszélesítik és az Igmándi úton már megszokott közvilágítási kandeláberekre cserélik az eddigi lámpákat. Szívesen beszélgetnék azzal a “szakemberrel” aki szükségesnek tartja az újabb közlekedési lámpa kihelyezését száz méterre a másik lámpa elé és annak 24 órás üzemeltetését. Mi értelme van a forgalmat egy olyan kereszteződésben 24 órán keresztül mesterségesen vezérelni, amely két csekély forgalmú mellékutca járműveit vezeti a főútra. Számomra a legzavaróbb és legértelmetlenebb a 24 órán keresztül működtetett jelző lámpa (lásd Peny market). Miért kell éjjel  két órakor megállítani az egyes út forgalmát, amikor szinte kizárt a keresztirányú autó forgalom. Kevés olyan hely van a világon, ahol annyi felesleges forgalom irányító lámpa üzemelne mint Komáromban.

A sok dugót okozó az Erzsébet híd lábánál (monostori letérő) álló lámpánál sikerült kompromisszumos  üzemeltetést biztosító megoldást találni. Érdekes módon, amikor a lámpa sárgán villog, rövidebb a várakozó járműsor mint amikor a lámpa “segíti” a közlekedőket.  Nem tudom, mennyibe került a lámpás rendszer, de az Igmándi út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében (Matróz) elférne és jobb megoldás lenne egy körforgalom. Sokkal jobb helyen lenne itt, mint kihasználatlanul a laktanyában ! Közismert hogy 100 millió forintból készült el tavaly a laktanya területén egy teljes mértékben kihasználatlan körforgalmi “csomópont”. Tudom, hogy a laktanya útja önkormányzati, míg az Igmándi út  állami kezelésű, de  nem kéne nagyobb prioritást élveznie egy nemzetközi főútvonalnak egy helyi mellékutcával szemben? A Lámpás kereszteződés megépítésekor, ki kellett szélesíteni az érintett utcákat és azokat újra aszfaltozni. Mennyivel növelte volna meg az útépítés költségeit, ha azt körforgalmúvá építették volna?

Lidl- Az épülő élelmiszer áruház környéke rendezett és meglepően sok a zöld  terület. Barátságos és egy szarkofágot is kiállítottak a új kerékpárút mellett. A vízelvezető árokrendszer az ottlétem alatt tele volt vízzel. Nem volt  felhőszakadás, csak egyszerű őszi eső. Érdemes lett volna szikkasztásos megoldás helyett a vizet a városi csatorna rendszerbe elvezetni. Az építési területen több eldobott olajszármazékot tartalmazó kannát láttam. Ezek veszélyes hulladéknak számítanak. Végül egy személyes vélemény a Lidl vezetése felé. Az áruház előtt molinón hirdetik az állás lehetőségeket. Én 2009 szeptembere óta öt életrajzot küldtem és még annyi válasz sem jött, hogy köszönjük, de nem téged választottunk…


[nggallery id=31]

9 hozzaszolas a “Újabb Lámpás kereszteződés” bejegyzeshez

  1. Én csak egyet kérek! Ne írjatok olyat,hogy Komárnó. Legyen Észak-Komárom vagy esetleg Révkomárom. De ne szlovák Komárom, meg Komárnó. Mert akkor Pozsonyt is hívhatjuk Bratislavának vagy Szegedet Szegedínnek.

  2. mit? panelhazat? vagy meg egy felesleges irodahazat? mert akkora telken mas tobbemeletes epuletet nemigen tudok elkepzelni. amugy meg a mellete levo gyogyszertar is vagy a mogotte levo volt korhazi pavilon is foldszintes. es ha a varoskeprol van szo akkor a nemmesze levo romos csaladi haz es a mellete levo gazos telek jobban art a varoskepnek. ezt nem a lidl vedelmeben irom mert nekem az nemjon be es egyszer se voltam meg benne.

  3. Karesz a kórház melletti telek a belváros része. Magas épületekkel körülvéve. Városképi szempontból teljesen hibás volt oda földszintes épületet építeni.

  4. Nem ellenzem a Lidl-t. Itt az újabb felesleges lámpás kereszteződés a gond. Lassítja a forgalmat és dugót okoz. Az Északi Lidl, viszont egy értékes telekre épült. Az nagy hiba volt!

  5. Ugyan olyan ellenzője vagy a lidl üzletnek mint Komárnóban a Pálinkás család akik az üzlet mellett laknak.
    Évekig végettük nem épült meg az üzlet / zajártalom a klíma motorjától, és hadonló baromságok vegett…/ a végén nyitáskot ott voltak az első vásárlók között.
    A te esetedben bírd ki, levelet majd kapsz amikor aktuális lesz arról tárgyalni.
    Bár csak már nyitna az üzlet, mivel nem győzünk Tbányára vagy győrbe futkosni az egyes termékek végett

Comments are closed.